Bugün; 16 Nisan 2024, Sal
1991 Model Tofaş Rekor Fiyata Satİldİ
Tarih : 2022.05.20  17:56:18
Fabrikadan çİktİĞİ gibi orijinalliĞini koruyan ve Türkiye’nin en pahalİ Tofaş arabasİ olan araç Kİrİkkale’de satİldİ. 1991 model olan aracİn satİldİĞİ fiyat dudak uçuklattİ: 250 bin TL'ye alİcİ buldu.

Türkiye’nin en çok tercih edilen arabalarİndan biri olan Tofaş’İn DoĞan L model otomobilinin satİldİĞİ fiyat dudak uçuklattİ. Rekor fiyata satİlan 7 bin kilometredeki 1991 model araç, 24 yİldİr trafiĞe çİkartİlmİyor. Dİş görünümü, iç tasarİmİ ve motoru adeta fabrikadan çİktİĞİ gibi duran otomobil, 250 bin liraya yeni sahibini buldu.

Ankara’da galericilik yapan Sedat Oymak, 250 bin liradan satİn aldİĞİ otomobilini koleksiyonunda sergileyeceĞini söyledi.

4631092.jpg

TÜRKİYE’DEKİ TEK SIFIR ARAÇ OLDUĞU İÇİN O PARAYI VERDİK

Eski araba meraklİsİ olduĞunu belirten Oymak, “Aynİ araçlarİn Murat 131 Murat 124 serisi var bizde. Onlarİn yanİna da bunlarİ almaya karar verdik. SaĞ olsun Fatih kardeşimiz de bizi kİrmadİ. Koleksiyonumuza bir araç daha kattİk. Biz eskiden beri bu arabalarİn sevdalİsİyİz. Bu arabanİn da sİfİr olmasİ bizi çok cezbetti. Fiyat olarak bu arabayİ 250 bin liraya aldİk. Araba fiyatlarİnİn baya bir yükselmesinden dolayİ gönül istiyor ki daha ucuz almak ama emsali ve benzeri olmadİĞİ için Türkiye’deki tek sİfİr araç olduĞu için o parayİ verdik” dedi.

 

DOSTANE BİR BİÇİMDE 250 BİN LİRAYA SATTIK

Fatih Yunus Güzel ise “Dostumuzu kİramadİk. O da bizim gibi arabanİn deĞerini bilen bir insan. Bizden daha önce arabacİ aĞabeyimiz. Otururken biran da ‘ben arabamİ alacaĞİm’ dedi. Bizde kİramadİk güle güle hayrİnİ görsün. 250 bin liraya verdik aracİ dostane bir ticaret oldu. Yoksa deĞeri biçilecek bir araç deĞil ama deĞerini bilen bir insana gittiĞi için fiyat da ikinci planda kaldİ. Dostane bir biçimde 250 bin liraya sattİk. Ankara’ya gitti, Sedat Oymak aĞabeyimize gitti. Kendi araba koleksiyonuna bunu da kattİ. Onda da çok güzel deĞerli arabalar var. Allah yerine yakİştİrsİn” diye konuştu.

FABRİKADAN ÇIKTIĞI GİBİ BİR ARAÇ, BİR BUÇUK YILDAN BERİ BENDE

DoĞan-L aracİnİn 7 bin 779 kilometrede olduĞunu anlatan Güzel, “Hata, boya, ezik, çizik yok. Fabrikadan çİktİĞİ gibi bir araç yaklaşİk bir buçuk yİldan beri de bendeydi. İçeride sehpanİn üzerinde yatİyordu sİfİr araç neyse o. Bir yerinde hata, kusur, deformasyon yok. Aracİna a’dan z’ye kefilim” şeklinde konuştu.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim