Bug羹n; 18 Nisan 2024, Perembe
B繹lgedeki Eczaneler Destek Talep Etti
Tarih : 2023.02.13  16:47:50
T羹m Eczac襤 襤verenler Sendikas襤 (TE襤S) Genel Bakan襤 Nurten Saydan, deprem b繹lgesindeki 4 bin 290 eczane i癟in ekonomik destek talebinde bulundu

Tüm Eczac襤 襤verenler Sendikas襤 (TE襤S) Genel Bakan襤 Nurten Saydan, sal襤k hizmetinin olmazsa olmazlar襤ndan bir tanesinin ilaç ve eczac襤l襤k hizmeti olduunu belirterek, deprem bölgesinde y襤k襤lan, yok olan, hatta yamalanan birçok eczane bulunduunu vurgulad襤.

Depremden etkilenen 10 ilde toplam 4 bin 290 eczane bulunduuna, bu say襤n襤n Türkiye'deki eczanelerin yedide birine kar襤l襤k geldiine dikkati çeken Saydan, "Bunlar襤n bir an evvel normal faaliyete geçmesi bölgedeki vatandalar襤m襤z襤n sal襤襤 aç襤s襤ndan çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu yüzden de meslektalar襤m襤za acilen ekonomik destek salanmal襤d襤r" ifadelerini kulland襤.

'ÇALINAN 襤LACIN HESABI B襤ZE SORULMAMALI'

Her ilac襤n kendine ait bir karekodu bulunduunu ve bu ilaçlar襤n eczac襤lar üzerine kay襤tl襤 olduunu vurgulayan Saydan, "Tek bir ilac襤 bile ne yapt襤n kime verdin, reçetesi nerede? Diyen bir yasal mevzuat襤m襤z var. Bunlar襤n aidiyeti bize ait olamaz. Bu talan edilen çal襤nan, nereye gittii, ne olduu belli olmayan milyonlarca liral襤k ilac襤n hesab襤n襤 bize sorulmamas襤 gerektii gibi bizlerin bu zarar襤 nas襤l kar襤lanaca襤n襤n da bir an önce belirlenmesi gerekiyor. Çünkü kaybettiimiz meslektalar襤m襤z, çal襤anlar襤m襤z, onlar襤n yak襤nlar襤, yaral襤 ya da madur meslektalar襤m襤z ve onlar襤n depolara olan borçlar襤 bulunmaktad襤r. Bu zarar襤n alt襤ndan kalkmak için ekonomik destee ihtiyac襤m襤z var" dedi.

 

 

'ECZANELER AVANS ÖDEME BEKL襤YOR'

Saydan, haklar襤 olmayan bir eyi istemediklerini, devletten yasal alacaklar襤 istediklerini belirterek, "Afet bölgesindeki meslektalar襤m襤za öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumuna teslim edilmi 2022 y襤l襤 kas襤m-aral襤k ve de 2023 y襤l襤 ocak ay襤 reçetelerine ait fatura bedelleri avans olarak ödensin ki eczanelerini toparlayarak vatanda襤m襤za ilaç hizmetine devam edebilsinler. Adana'da 851, Ad襤yaman'da 187, Diyarbak襤r'da 478, Gaziantep'te 657, Hatay'da 611, Kahramanmara'ta 348, Kilis'te 51, Malatya'da 264, Osmaniye'de 207, anl襤urfa'da 636 eczane avans ödeme bekliyor. Bu yap襤lacak ödeme hibe deil, eczanelerimizin kuruma kesip gönderdikleri fatura bedelleridir. u anda halen bölge eczanelerimiz kalan ilaçlar襤n襤 y襤k襤lan eczanelerden ta襤yarak ücretsiz olarak vatandaa da襤tmaktad襤r" dedi.

Haberi Payla :
SALIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
Sitemizdeki yaz覺 , resim ve haberlerin her hakk覺 sakl覺d覺r. izinsiz veya kaynak g繹sterilemeden kullan覺lamaz.
G繹rsel Tasar覺m ve Yaz覺l覺m :
konya net haber - Y繹netim