Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
"Galibiyet 3 Puandan Fazla Anlam Taşİdİ"
Tarih : 2019.09.30  17:45:58
Kayserispor galibiyetinin ardİndan konuşan Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman," Alİnan galibiyetin 3 puandan daha fazla anlamİ olduĞunun farkİndayİz" şeklinde konuştu.

2-1'lik galibiyet ile sona eren İ.M. Kayserispor maçİnİn ardİndan deĞerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Aykut Kocaman, uzatma dakikalarİnda gelen galibiyetin takİmİnİn adİna ileriye daha moralli ve özgüvenli bakma açİsİndan 3 puandan fazla anlam taşİdİĞİnİ söyledi.
Aykut Kocaman, maç sonrasİ yaptİĞİ açİklamada, “Bu maça çİkarken ligin ne kadar zorlu olduĞunu ve bunun da her maça yansİdİĞİnİ biliyorduk. Geçen hafta ilk yarİsİnİ çok kötü oynadİĞİmİz Göztepe maçİnİn ikinci yarİsİnda 10 kişi kalan rakibe kendi hediye ettiĞimiz pozisyon sonrasİnda 1-0 maĞlup olduk. O maçİ kazanİp bugün de kazandİĞİmİz takdirde ligde 2.sİraya yükselecektik. Bunun tam tersini düşünürsek te bugün kaybetseydik ligin son 5 takİmİ arasİnda yer alacaktİk. Bu anlamda çok önemli bir maça çİktİk. İ.M. Kayserispor’un bize gol atma ihtimalinin son derece yüksek olduĞu aynİ şekilde bizimde gol atma ihtimalimizin yüksek olduĞu bir maçta iyi başlamamİza raĞmen kendi kalemize attİĞİmİz gol ile 1-0 geriye düştük. Oyuncularİmİz gol öncesinde ve sonrasİnda oyunun tek hakimiydiler. Böyle olunca da son dakikalarda bulduĞumuz golle soyunma odasİna 1-1’lik eşitlikle gitmemiz bizim için iyi oldu. İkinci yarİnİn ilk bölümlerinde de etkiliydik. Ancak sonrasİnda İ.M. Kayserispor’a maçİ kazanabilecekleri pozisyonlarİ verdik. Bunlarİn golle sonuçlanmamasİ bizim adİmİza şanstİ. Ancak bunu klişe olarak söylemiyorum gerçekten oyuncularİmİz bugün maçİ kazanma adİna ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiler. Bunun için mücadele ettiler ve savaştİlar. Uzatma dakikalarİnda yaşanan pozisyon sonrasİnda penaltİdan golü bulduk ve bizim için 3 puandan daha anlamlİ olan, ileriye daha moralli ve özgüvenle bakmamİzİ saĞlayan bir galibiyet aldİk. Oyuncularİmİ ortaya koyduklarİ mücadeleden ve kazanma hİrsİndan dolayİ tebrik ediyorum” diye konuştu.
Bir basİn mensubunun ‘Bugün kariyerinizdeki 500.maça çİktİnİz. Bu nasİl bir duygu?’ sorusuna Aykut Kocaman, “Açİkçasİ sosyal medya olmasa bunun farkİnda bile deĞildim. Bu gerçekten uzun bir yolculuk. Ama benim için geçmişte de bugünde ve bundan sonra da önemli olan hizmet verdiĞim camiaya elimden gelenin en iyisini yaparak katkİ saĞlamak. Bugün buradayİm ve bir kez daha Konyaspor camiasİna ve yönetimimize bana ve ekibime göstermiş olduklarİ güvenden dolayİ teşekkür ediyorum” cevabİnİ verdi.
‘Riad Bajic’e tribünlerden gelen yoĞun tepkiler vardİ ve kendisini devre arasİnda oyundan aldİnİz. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?’ sorusuna Aykut Kocaman, “Bu durum oyunculukta benim de başİma geldi. Taraftarlarİn tepki eleştiri anlamİnda yerinde olduĞu zaman ve yapİcİ olduĞu zaman bu bizim için, oyuncular için, yönetimler için son derece doĞal. Ama bu durum kİrİcİ olmaya ve oyuncuyu etkilemeye doĞru giderse sİkİntİ olabiliyor. Bajic burada oynadİĞİ sezonlarda takİma attİĞİ gollerle ve yaptİĞİ asistlerle büyük katkİ saĞlamİş bir oyuncu. Sezon başİnda buraya gelmeyi çok istedi ve diĞer takİmlarİn verdiĞi paranİn altİnda bir rakama Konyaspor’a imza attİ. Kendisi bir an önce takİma katkİ saĞlamak, iyi oynamak, goller atmak istiyor. Böyle olunca da işler bazen istediĞiniz gibi gitmeyebiliyor. Biz kendisine güveniyoruz. Taraftarlarİmİz biraz daha sabİrlİ olsun” şeklinde cevap verdi.

Haberi Payla :
SPOR
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim