Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
ABD Başkanİ Donald Trump'tan Suriye Mesajİ
Tarih : 2019.10.09  17:28:58
"ABD asla Orta DoĞu'da olmamalİydİ. 50 askerimizi geri çektik. Bu aptal savaşlar sona ermeli. Türkiye Avrupa'nİn geri almayİ reddettiĞi DEAş'lİ teröristlerin sorumluluĞunu üstlenmeli"

ABD Başkanİ Donald Trump, Twitter hesabİ üzerinde Suriye'deki gelişmelere ilişkin yeni bir paylaşİmda bulundu. Trump paylaşİmİnda şu sözleri yazdİ:
"ABD Başkanİ Trump: ABD asla Orta DoĞu'da olmamalİydİ. 50 askerimizi geri çektik. Bu aptal savaşlar sona ermeli. Türkiye Avrupa'nİn geri almayİ reddettiĞi DEAş'lİ teröristlerin sorumluluĞunu üstlenmeli. Kitle imha silahlarİ gibi yanlİş ve hatalİ olduĞu kanİtlanmİş bir dayanakla (Orta DoĞu'da) savaşa girdik ama bu silahlar yoktu"

Trump, ayrİca "ABD, Orta DoĞu'da polislik ve çatİşmaya 8 trilyon dolar harcadİ. Binlerce yüce askerimiz öldü ya da aĞİr yaralandİ. DiĞer taraftan milyonlarca insan hayatİnİ kaybetti. Orta DoĞu'ya girmek, ülkemizin tarihinde alİnan en kötü karardİr." ifadelerini kullandİ.

ABD'nin, kitle imha silahlarİ denilen yanlİş ve artİk hatalİ olduĞu ispatlanmİş dayanakla savaşa girdiĞine işaret eden Trump, "(Kitle imha silahlarİ) Hiç yoktu. şimdi yüce askerlerimizi ve ordumuzu yavaşça ve dikkatlice eve getiriyoruz. OdaĞİmİz büyük resimde. ABD, hiç olmadİĞİ kadar büyük." deĞerlendirmesinde bulundu.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim