Bugün; 28 Mart 2024, Perembe
Bahçeli’den ‘FETÖ’nün Siyasi AyaĞİ’ Açİklamasİ
Tarih : 2019.11.05  17:07:41
Devlet Bahçeli, Bülent Arİnç'İn KHK yorumuna ve Nazlİ Ilİcak ile Ahmet Altan'İn tahliye edilmesine tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanİ Devlet Bahçeli gündeme ilişkin yazİlİ bir açİklama yaptİ. Bahçeli, açİklamasİnda haklarİnda tahliye kararİ verilen Nazlİ Ilİcak ve Ahmet Altan’İn yanİ sİra Bülent Arİnç’İn “KHK yorumu ile ilgili” de konuştu. Bahçeli FETÖ’nün siyasi ayaĞİna da vurgu yaptİ…
İşTE O AÇIKLAMA
MHP lideri açİklamasİnda şunlarİ kaydetti; “Türkiye FETÖ musibetinin üstesinden mutlaka gelmek zorundadİr. Bu hususta atİlan veya atİlacak her adİma destek vereceĞimiz barizdir. Ne var ki, bazİ FETÖ davalarİyla ilgili kamuoyuna açİklanan kararlar milli vicdanİ oldukça rahatsİz etmektedir. İstanbul 26.AĞİr Ceza Mahkemesi'nde görülen FETÖ/PDY silahlİ terör örgütünün medya yapİlanmasİna ilişkin dava süreci dün itibariyle tartİşmalarİn odaĞİ haline gelmiştir. FETÖ'yle baĞ ve baĞlantİlarİ belli ve bilinmekte olan, 15 Temmuz öncesi söz, yazİ ve fiilleriyle FETÖ'nün deĞirmenine su taşİyan malum şahİslarİn bazİlarİ beraat etmiş, bazİlarİ da adli kontrol şartİyla tahliye edilmişlerdir. Milliyetçi Hareket Partisi yargİ kararlarİna pek tabii saygİ duymaktadİr. Ancak yargİ kararlarİnİn millet vicdanİyla çelişmemesini de mecburi addetmektedir.”
BÜLENT ARINÇ’IN SÖZLERİ
“FETÖ'yle mücadelenin sulandİrİlmasİnİn yanİsİra, KHK faciadİr deĞerlendirmesiyle birlikte maĞdur edebiyatİna bel baĞlanmasİ 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine büyük bir haksİzlİk ve hadsizliktir.”
FETÖ İLE MÜCADELE VURGUSU
“FETÖ'yle mücadele, aĞİrdan alİnmasİna ve aksamasİna müsaade edilmeden hukuk sİnİrlarİ içinde son FETÖ'cü hesap verinceye kadar devam ettirilmelidir.”
SİYASİ AYAK VURGUSU!
“DiĞer taraftan FETÖ'nün siyasi uzantİlarİ konusunda henüz mesafe alİnmamasİ da ister istemez kafalarda soru işaretlerine neden olmaktadİr.FETÖ'yle irtibat ve iltisakİ bilinmesine raĞmen, arkasİ olan, destekçileri bulunan, bürokratik ve siyasi imtiyazlarla zİrha büründürülen kişilerle ilgili hukuki süreçlerin tavsamasİ, hatta savsaklanmasİ ciddi bir sorun olarak karşİmİzdadİr.”

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim