Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Kemal KİlİçdaroĞlu Grup Toplantİsİnda Sert Konuştu
Tarih : 2019.11.12  17:16:34
''Fabrikayİ 25 yİllİĞİna BMC grubuna ve Katar ordusuna verdi. İhaleyi ne zaman ve nerede yaptİn bilmeye hakkİm var. 20 milyar dolarlİk fabrikayİ kime peşkeş çekiyorsun?''

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR şÖYLE:

"Aramİzda ciddi sorun yaşayan vatandaşlarİmİz var. Yeri zamanİ gelince söylüyoruz ama bazİ sorunlar çözülmüyor. Ama sizi şunu söyleyeyim; TBMM'nin çatİsİ altİnda söylüyorum Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Çözmeyenler var ama biz çözeceĞiz. Bizim makam, mevki beklentimiz, çİkar beklentimiz yoktur. Tek beklentimiz bu memlekette herkes huzur içinde yaşasİn. Hava Harp Okulu öĞrenci velileri de Usel işçileri de hapisteki arkadaşlar da şundan emin olsunlar, demokrasiyi mutlaka getireceĞiz. Biz yani cumhuriyeti kuranlar bize miras bİraktİlar, bizler bu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandİrma konusunda ne gerekiyorsa yapacaĞİz. Bu memlekete huzuru da kardeşliĞi de getireceĞiz. 
Gönül şunu istiyor, bir yerde bir işçi haksİzlİĞa uĞradİĞİnda üç işçi sendikasİnİn ortak çaba ile bu sorunu çözmek için mücadele etmesidir. Ama her biri ayrİ telden çalİyorsa olmuyor. Hiçbir konfederasyon hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmamalİdİr."
"Dün Mümtaz Soysal'İ kaybettik. Binlerce öĞrenci yetiştirdi. Bir demokrasi, bilim abidesiydi. Parlamentoda görev yaptİĞİ görev içerisinde özelleştirmelere karşİ büyük mücadele yaptİ. İşçilerin haklarİnİ sonuna kadar savundu. 1971 darbesinden sonra komünizm propagandasİ yapİyor diye aĞİr hapis cezasİ verdiler. Mümtaz Soysal bütün bu acİlarİ yaşadİ ama asla yİlmadİ. Ülkesinin çİkarlarİnİ emekten, bilimden, dostluktan yana kullandİ. Uluslararasİ pek çok ödül sahibi oldu. Mümtaz Hoca gerçekten de Türk akademik dünyasİnİn geliştirdiĞi mümtaz isimlerden biriydi."
Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanİ Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili konuşan KİlİçdaroĞlu "Mustafa Kemal, her alanda üretmek ve çalİşmak demektir. Biz, Gazi Mustafa Kemal'i böyle anlayacaĞİz ve anacaĞİz. 1923'te İzmir İktisat Kongresi'ni topladİĞİnda ülkemizde savunma sanayi yoktu. İlk yaptİĞİ iş, Kİrİkkale'de bir entegre sanayi kurmak oldu. O zamanlar on binlerce kişi çalİşİrken, şimdi birkaç kişi çalİşİyor" dedi.

"DEĞERİ 20 MİLYAR DOLAR"

"Tank Palet Fabrikasİ ile ilgili sorular sordum, deĞeri 20 milyar dolar. Sorduk, bunu 25 yİllİĞİna BMC Grubu'na verdiler 'İhaleyi ne zaman, nerede yaptİnİz?' dedik. O fabrikanİn kuruluşunda benim vergim var, babamİn vergisi var. Sormak hakkİm. 'ÖĞrenemezsin' diyorlar. Ya sen o fabrikada oluşan bütün sİrlarİ Katar Ordusu'na verdiniz. Niye?" diyen KİlİçdaroĞlu, devamİnda "20 milyar dolarlİk bir fabrikayİ kime peşkeş çekiyorsun arkadaş?" ifadesini kullandİ.
KİlİçdaroĞlu, ErdoĞan'a, "Sakarya'daki tank palet fabrikasİnİn satİşİ söz konusu deĞil, yüzde 50 Katar, yüzde 50 Türk ortaklİk var. Sen dürüst deĞilsin, samimi deĞilsin. Sen 25 yİllİĞİna kiraladİĞİn tank palet fabrikasİ için kaç lira aldİn? 5 kuruş dahi almadİn" diye seslendi ve şöyle devam etti: "Türk Telekom da aynİ durumdaydİ. Özelleştirme İdaresi aldİ ihaleye çİkİyorum dedi. 21 yİllİĞİna 6,5 milyar dolara kiraladİlar. Yüzde 21'ini kiraladİlar. ErdoĞan'a soruyorum AK Parti'lilerin de tamamİna soruyorum sen 25 yİllİĞİna kiraladİĞİn Tank Palet Fabrikasİ için kaç lira aldİn? Hiçbir şey almadİ. 5 kuruş dahi almadİ. 20 milyar dolarlİk fabrikayİ kiraladİn kaç lira para aldİn? Satİş nedir işletme devri nedir?

"İşSİZLİKTE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜYÜZ"

İşsizlikte dünya üçüncüsüyüz. Paket üstüne paket yapİyorlar. ErdoĞan'a tavsiyem olacak paket hazİrlayacaĞİna paket yapacaksİn damadİ paketleyeceksin kapİnİn önüne koyacaksİn. Saraydakilerin hiçbir derdi yok. Cepler tİka basa para dolu hem de Amerikan Dolarİ.

''FARK YÜZDE BİN 968''

2003 toplam işsiz 587 bin 479 kişi, 2018'de 3 milyon 509 bin 603 kişi artİş oranİ yüzde 497. Genç işsiz 2003'te 169 bin 272 kişi, 2018 1 milyon 555 bin kişi artİş oranİ yüzde 524. Diplomalİ işsizler 2003'te 36 bin 444 kişi 2018'de 753 bin 767 kişi fark yüzde bin 968.

''GERÇEK İşSİZ SAYISI 8 MİLYON 112 BİN Kİşİ''

İşsizlik bütün kötülüklerin anasİdİr. Bunlar TÜİK'e başvuranlar. Bir de 137 bin kişi ülkeyi terk etti. Gerçek işsiz sayİsİ 8 milyon 112 bin kişi. Hapishaneler tİka basa dolu parasİ olan dİşarİda gariban olan içeride. Kendini yakan var gördük asan var şimdi sİra toplu intiharlara geldi. Toplumda huzur kalmadİ endişe var toplumda. AçlİĞİn olduĞu yerde huzur olur mu? Devletin mallarİnİn ve bütçelerinin talan edildiĞi ülkede huzur olur mu?
“15 TEMMUZ şEHİTLERİ İÇİN TOPLANAN PARALAR NEREYE GİTTİ?”Bana diyorlar ki diline doladİ. Ne söyleyeceĞim arkadaşlar ya, iyi mi oldu diyeyim. iyi mi para verdiniz diyeyim. Usel işçileri burada, ya haklarİnİ arİyorlar. Bunlarİn haklarİnİ teslim edelim diyen bir iktidar yetkilisi var mİ? Ama Katar ordusu gelince paralar hazİr. Pes yahu. Böyle bir soygun düzeni dünyanİn hiçbir yerinde görülmemiştir. Hak arayacaĞİm. AK Partililerin, MHP'lilerin hakkİnİ aramak da bana düştü. HarcadİĞİn her kuruşun hesabİnİ millete vermiyorsan siyaset yapmayacaksİn kardeşim.Soruyorum 15 Temmuz şehit ailelerine para almadİk diyorlar. Gaziler almadİk diyorlar. Biri diyor ki hakkİmİ helal etmiyorum. Hakkİnİ helal edemezsin. Üstünden para topladİlar, o parayİ da yiyorlar. Nereye gitti bu para? Bu vakfİn adresi nedir? Telefonu ne? Telefonu yok. Para nerede? Belli deĞil. Ey KİlİçdaroĞlu neden bunlarİ soruyorsun diyorlar. Ne yapayİm. Ben bu sorularİ sormazsam benim bu kürsüde ne işim var! 
15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri için para topladİlar, o para nereye gitti? O vakfİn adresi neresi? Ben bu sorularİ sormazsam benim bu kürsüde ne işim var? Ben bu sorularİ sormazsam CHP Genel BaşkanlİĞİ'nda benim ne işim var? Sayİn ErdoĞan diyor ki, ‘17 yİlİn sonunda özellikle istihdam konusunda büyük başarİ saĞladİk’.

“DAMADI PAKETLE, KOY KAPININ ÖNÜNE”

Ya Allah aşkİna ben şimdi ne diyeyim! İşsiz kardeşlerime sesleniyorum; Ak Parti döneminde 15 istihdam paketi açtİlar, 5 tane ekonomi reform paketi açİkladİlar. Bir şey çİkmadİ. ErdoĞan'a tavsiye, paket açİklayacaĞİna bir paket yapacaksİn. Damadİ paketleyeceksin, kapİnİn önüne koyacaksİn. Devleti yönetenlerin vatandaşa doĞru bilgi vermesi lazİm. Bu ahlakİn ön gördüĞü bir karardİr. Yanlİş bilgi verirlerse çİkarlar özür dilerler. Daha ileri demokrasilerde kalkar istifa ederler. DoĞru bilgi ver ya. Ben vatandaşİmİzİn ferasetine güveniyorum, bizim toplumumuzun affetme duygusu vardİr. Bizim toplumumuz sevecen, ahlaklİ bir toplumdur. Siyaset grubuna bazen sert eleştiriler getirir ama hakkİdİr. Bizim huzurlu yaşamaya hakkİmİz var. Para toplanacak mİ, toplayİn. Bu parayİ sarayda oturanlar mİ verdi, hayİr. Vatandaş boĞazİndan kesti. Yalan söylemek yakİşmaz siyasete. Siyasetçinin ahlaklİ olmasİ lazİm. Sayİn ErdoĞan 19 Kasİm'da bir açİklama yapİyor; "İstihdam konusunda büyük başarİ saĞladİk. 17 yİlda 9 milyon kişiye iş imkânİ saĞladİk.' Buna ne diyeyim ben Allah aşkİna ya! OkuduĞun zaman memlekette işsizlik yok. Ne diyeyim ben şimdi. Ak Parti döneminde 15 istihdam paketi açİldİ. Her pakette işsizlik büyüdü. 56 tane reform paketi açİkladİlar, bir şey çİkmadİ. İşsizlikte dünya üçüncüsüyüz. ErdoĞan'a bir tavsiyem; sen paket açİklayacaĞİna bir paket hazİrlayacaksİn. Damadİ paketleyip koyacaksİn kapİnİn önüne" 

HAVUZ MEDYASINA SESLENDİ  

"Havuz medyasİnİn yazarlarİna da sesleniyorum. Sizin bazİ kaynaklarİnİzİ, boĞazİnİzdan akan haram lokmalarİ kestik, onu gayet iyi biliyorum. Birileri yiyecek içecek, birileri açlİĞa mahkum kalacak. Bu hangi kitapta var, hangi inançta var?"

"VİCDAN MUHASEBESİ YAPMA GÖREVİNİZ VAR"

“YoksulluĞu bitirmek deĞil, yoksulluĞu kullanarak oy devşirme hesaplarİ var. Ben onlarİ bir lokmaya mecbur edeyim, bana oy versinler, ben de onlarİn yoksulluĞunu gidermeden götüreyim diyorlar. Buradan Türkiye'yi aile sigortasİnİ getirerek çİkartacaĞİz. Sizin de bir vicdan muhasebesi yapma göreviniz var. Birileri yiyecek içecek birileri açlİĞa mahkum kalacak. Bu hangi kitapta var, hangi inançta var? Emeklilik yaşİ oldu 65. Kişi geldi 55 yaşİna, patron "işine son verdim" diyor. İşsizlik sigortasİ bitince nasİl geçinecek? Aile sigortasİ onun gelir güvencesini saĞlayacak. Sosyal devlet fakirin fukaranİn yanİnda olan devlettir.

''TÜRK MİLLETİNİ AşAĞILAYAN MEKTUP''

Papazİ bİrakacaksİn dedi Trump yoksa seni mahvederim dedi ErdoĞan bu can bu tende kaldİkça papazİ alamazsİn dedi sonra teslim etti. O can da ten de duruyor söz namus şeref haysiyet adalet nerede? Nerede bunlar? Mektup yazdİ Trump taşeron demek aynİ zamanda şamar oĞlanİna dönmek demektir. Türk milletini aşaĞİlayan mektup. Sana aptal diyor akİllİ ol diyor. Sen bunu nasİl hazmediyorsun? Bunu da sordum kİzdİlar. Bu milletin şanİnİ şerefini kim koruyacak. Biz de mi yutacaĞİz. Biz CHP'yi bunu yiyip yutmayİz cevap ver diyoruz cevap dahi veremiyor yularİ kaptİrdİĞİ için. Mal varlİĞİnİ ben de biliyorum dünya da biliyor. Korkma otur adam gibi ona cevap ver. Giderken mektunu beraber götürecek çöp sepetindeydi demek ki deĞilmiş. OturduĞun makamİn önemini biliyor musun sen? Mektunu cebine koyacak Trump'a verecekmiş. Ama nasİl? Önce devletlerin egemen eşitliĞi diye kural vardİr.

CUMHURBAşKANI ERDOĞAN'IN ''MEKTUBU TRUMP'A TAKDİM EDECEĞİM'' İFADESİNE TEPK

Bu mektup sana nasİl geldi? Büyükelçi geldi verdi. ÇaĞİracaksİn bizim büyükelçiyi bu mektubu kabul etmiyoruz sahibine iade et diyeceksin dedim. Hayİr diyor ki Macaristan dönüşünde 'Elimizde malum mektup var mektubu Sayİn Trump'a takdim edeceĞim.' Kendisine aptal diyen adama takdim edecek. Takdim kavramİ nedir? Takdim etmek arz etmek demektir üst makama. Osmanlİcaya baktİm küçük bir kimseyi yaş mevki itibari ile büyük bir kimse ile tanİştİrmak. Benzer açİklama takdimle ilgili bir büyüĞün önüne geçip bir şey vermek.''

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim