Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
CHP: Bütün Yükü Vatandaşİn Sİrtİna Yİkİyorsunuz
Tarih : 2019.11.27  17:16:32
CHP Genel Başkan Yardİmcİsİ ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak "Pansuman tipi vergi toplama ile bütün yükü vatandaşİn sİrtİna yİkİyorsunuz." dedi.

CHP Ekonomi Masasİ Üyesi ve Genel Başkan Yardİmcİlarİ Veli AĞbaba, Faik Öztrak ve Lale Karabİyİk, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalarİ BirliĞi (TÜRMOB) Genel Başkanİ Emre KartaloĞlu'nu ziyaret etti. Burada konuşan Öztrak, "Pansuman tipi vergi toplama, tüm krizlerin faturasİnİ götürüyor toplumun en kİrİlgan kesimlerinin sİrtİna yİkİyor. Tutuyorsunuz büyük işletmelerin bankalara olan borçlarİnİ erteliyorsunuz, bütçeden müteahhitlere yapİlan ödemelere yapİlan ödemeleri hİzlandİrİyorsunuz; ama bu vergileri almak suretiyle de bütün yükü vatandaşİn sİrtİna yİkİyorsunuz. Odalarİn etkin çalİşmasİ ve bunun desteklenmesi halinde bu aynİ zamanda vatandaşİn sİrtİna yüklenen vergi yükünün de azaltİlmasİ konusunda önemli bir rol oynayacaktİr" dedi.

'NİYET ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK'

Gazetecilerin sorularİnİ yanİtlayan Öztrak, Cumhurbaşkanİ ErdoĞan'İn CHP'li belediyelerdeki yönetim sorununa dikkat çekerek yaptİĞİ eleştirilerin hatİrlatİlmasİ üzerine, "Belediye başkanlarİmİzİn yapmİş olduklarİ projelerin finansmanİnİ bulmalarİ konusunda çaba göstermeleri lazİm ki zaten onlarda bu çabayİ gösteriyorlar; ama bu çabalarİn Ankara’dan kösteklenmemesi lazİm. Daha önce bu belediyelerin yönetimi konusunda ciddi bir borç yükü altİna girdikleri anlaşİlİyor. Bunu şikayet anlamİnda söylemiyorum. Ama burada bu borcun döndürülebilmesi için iç borçla ilgili getirilen limitlerin biraz gevşetilmesi lazİm. Fakat benim görebildiĞim kadarİyla niyet bu deĞil. Niyet üzüm yemek deĞil baĞcİyİ dövmek" diye konuştu.

'BU KOMPLO, CHP’YE DÖNÜKTÜR'

Muharrem İnce'nin, CumhurbaşkanlİĞİ Külliyesi'nde Cumhurbaşkanİ ErdoĞan ile görüştüĞü iddiasİ ve tartİşmalarİyla ilgili "Benim açİmdan konu kapanmİştİr" açİklamasİyla ilgili de "Bu komplo CHP ve onun genel başkanİna dönüktür. Bunda en ufak bir tereddüdümüz yok. Bunu da 2 gün önce söyledik ve dedik ki 'biz artİk vatandaşİmİzİn gerçek gündemine dönüyoruz'.  Vatandaşİmİzİn gerçek gündemi de işsizliktir, yoksulluktur, artan vergi yüküdür, ekonomideki durgunluktur" dedi.
Muharrem İnce'nin CHP Genel Merkezi’ne gelip gelmeyeceĞinin sorulmasİ üzerine Öztrak, "Sayİn İnce partimizin bir üyesidir. Bu parti kendisini cumhurbaşkanİ adayİ yapmİştİr. Dolayİsİyla Sayİn İnce'nin CHP'ye gelmesi olaĞandİr. OlaĞan olmayan gelmemesidir" diye konuştu.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim