Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
CHP'li Özgür Özel'den Mecliste Sert Çİkİş!
Tarih : 2019.12.04  17:25:01
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’li vekillerin termik santral oylamasİnda evet oyu vermesine raĞmen Cumhurbaşkanİ ErdoĞan’a yasayİ veto ettiĞi için teşekkür etmesine tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP ve MHP’nin oylarİyla kabul edilen ve sonrasİnda Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan’İn veto ettiĞi termik santral düzenlemesiyle ilgili konuştu. AKP grubunun Meclis’te düzenlemeye kabul oyu vermesine raĞmen Cumhurbaşkanİ ErdoĞan’a düzenlemeyi veto ettiĞi için teşekkür etmesine tepki gösteren Özel, “ Burada bir gerçek var. AKP’ye gönül verenler bilsin ki, AKP’nin Meclis grubu, onu destekleyen medya organlarİ ve partiyi şeklen yöneten yetkili kurullarİn hepsi de ; bir sabah Recep Tayyip ErdoĞan kalkarsa ve 2 kere 2 5 derse AKP grubunun yapacaĞİ açİklama ‘Reis, kerrat cetvelindeki hatayİ düzeltti’ olur” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Meclis’te düzenlediĞi basİn toplantİsİndaki açİklamalarİndan satİr başlarİ şöyle:

"AKP grubunun bir kararİ verme durumunda doĞruyu tercih etme durumunun olmadİĞİnİ Naci Bostancİ itiraf ediyor. Bu grup, grup başkanvekili hangi parmaĞİ kaldİrİrsa, o parmaĞİ kaldİrİr. Bu gurp, önlerde koşturan vekilleri neyi baĞİrsa ona oy basarlar. Kabul derse kabul basarlar, ret derse ret basarlar. Bu grup, grup başkanvekilinin parmaĞİna baka, O da Saray’dan gelecek işarete bakar. En akİlcİ önerileri, en halktan yana teklifleri bile Saray’a danİşmadan karara baĞlayamazlar, Saray en derse onu yaparlar.

Burada bir gerçek var. AKP’ye gönül verenler bilsin ki, AKP’nin Meclis grubu, onu destekleyen medya organlarİ ve partiyi şeklen yöneten yetkili kurullarİn hepsi de ; bir sabah Recep Tayyip ErdoĞan kalkarsa ve 2 kere 2 5 derse AKP grubunun yapacaĞİ açİklama ‘Reis, kerrat cetvelindeki hatayİ düzeltti’ olur. 2 kere 2 5 dediĞinde Recep Tayyip ErdoĞan, AKP’nin bütün yetkili aĞİzlarİ, ‘Cehape döneminden kalan bir hatadan kurtulduk, çarpİm tablosunu reisimiz düzeltti’ derler. Ve o kadar çok 2 kere 2 5 derler ki, ülkenin en yetişmiş beyinleri kendi bildiklerinden şüphe duyar hale gelirler. Ellerindeki medya gücüyle, manşetleriyle, son dakika haberleriyle yanlİşİ doĞru gibi göstermeye çalİşİrlar. 

10 gün önce  bir yanlİşİ doĞru gibi belli ettiler, 10 gün sonra, çocuklarİn zehirlenmesine, kanser hastalİĞİna, KOAH riskine kalkan eller, 10 gün sonra reisin çevreciliĞini alkİşlamakla meşguldüler. Bu, yasama görevini yürüten ama vicdanen, şeklen ve beynen Saraya tamamen baĞlİ olanlarİn bu ülkeye kazandİracaĞİ bir şey olmadİĞİnİ gösteriyor. Bu hal, siyasi şizofreni halidir. AKP’yi, başta genel başkanlarİnİ ve Meclis grubunu bu ikircikli durumu medya gücüyle anlatmaya zorlandİklarİ için seçmenlerine şikayet ediyoruz. Sizin çocuklarİnİzİn hasta olmasİnİ duyup da dinlemeyenler, santrallerin sahiplerinden gece telefon alİp fİrça yiyorlar." 

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim