Bugün; 25 Nisan 2024, Perembe
şener: "Eski Bir Arkadaşİn Olarak Tavsiyem..."
Tarih : 2020.02.17  17:26:33
Abdüllatif şener CHP'nin İş Bankasİ'ndaki hisselerinin hazineye devredilmesine ilişkin konuştu. “ErdoĞan'a eski bir arkadaşİ olarak tavsiyem, yanlİş işlerle uĞraşİp başİna bela almasİn” dedi.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif şener CHP'nin İş Bankasİ'ndaki hisselerinin Hazine'ye devredilmesinin büyük bir hata olacaĞİnİ söyledi.
CHP Konya İl BaşkanlİĞİ 37. OlaĞan İl Kongresi’ne katİlan Abdullatif şener özel açİklamalarda bulundu.
Sözcü'nün haberine göre; CHP’nin İş Bankasİ’ndaki hisselerinin hazineye devredilmesi üzerinden eski yol arkadaşİ Cumhurbaşkanİ ErdoĞan’a uyarİlarda bulunan şener, “Tayyip ErdoĞan’a eski bir arkadaşİ olarak tavsiyem böyle yanlİş işlere girmesin. Çünkü 12 Eylül’den sonra da hisseleri hazineye devretmeye çalİşanlar oldu ve hüsrana uĞradİ. ErdoĞan’da hüsrana uĞrar” diye konuştu.

“NEREDE BİR PARA KAYNAĞI VARSA ERDOĞAN ORAYA UZANIYOR”

“Cumhurbaşkanİ ErdoĞan’İn bankalara ve paraya çok özel bir ilgisi var” diyen şener şu ifadeleri kullandİ; “İş Bankasİ’nİn hisselerinin Hazineye devredilmesiyle amaçlanan birkaç başlİk var. Tayyip ErdoĞan’İn bankalara ve paralara çok özel merakİ var. Kredi musluklarİnİ istediĞi gibi açİp kapatmak istiyor. Bu yüzden nerede bir para kaynaĞİ varsa Tayyip ErdoĞan oraya uzanİyor”

“PARA YETMEYİNCE İş BANKASINDAKİ HİSSELERE GÖZ DİKTİ”

İş Bankasİ’nİn hazineye devredilme teşebbüsünün bütün yerli ve yabancİ sermayeyi ürküteceĞi uyarİsİnda bulunan CHP Konya milletvekili Abdüllatif şener, “Geçen hafta Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Varlİk Fonu’nun içerisindeki bankalarİn sİnİrsİz borçlanabileceĞini ve de belli bir firmaya bankacİlİk sİnİrlarİ dİşİnda da kaynaklarİnİn tamamİyla borç verilebileceĞine ilişkin bir yasal düzenleme yaptİlar. Varlİk Fonu’nun Yönetim Kurulu Başkanİ Tayyip ErdoĞan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili de damadİ Berat Albayrak. Bunlarİn altİnda Ziraat Bankasİ, Halk Bankasİ ve Vakİflar Bankasİ var. Tayyip ErdoĞan buradaki paralara göz dikmiş. şimdi bu para da yetmeyince İş Bankasİ’ndaki hisselere göz dikti. Ama bu hukuka ve Atatürk’ün vasiyetine aykİrİ” ifadelerini kullandİ.

“CHP TEK KURUş PARA ALMIYOR”

CHP’nin İş Bankasİndaki hisselerinden tek kuruş dahi almadİĞİnİ vurgulayan Abdüllatif şener, “CHP İş Bankasİ hisselerinden tek kuruş para almİyor. Sadece burada CHP’yi temsilen 4 üye var. CHP’nin paylarİ Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na gidiyor. CHP’nin burada para kazanİyormuş gibi bir düşüncesi olan varsa da yanlİş bilgilendirilmiştir” diye konuştu.

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim