Bugün; 16 Nisan 2024, Sal
Cumhurbaşkanİ ErdoĞan Önemli Açİklamalar Yaptİ
Tarih : 2020.02.26  16:52:23
Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan Bakü dönüşü uçakta gazetecilerin sorularİnİ yanİtladİ. Gündemdeki konulara ilişkin önemli açİklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan Bakü dönüşü uçakta gazetecilerin sorularİnİ yanİtladİ. Gündemdeki konulara ilişkin önemli açİklamalarda bulunan ErdoĞan İdlib konusundaki 4’lü zirve için “Bu dörtlü zirve konusunda şu anda “kesin deĞil” dersem daha yeridir. Çünkü Sayİn Putin 'Biz bunu ikimiz beraber yapsak daha isabetli olur' gibi bir teklif getirince, ben dedim ki; Bu da olabilir, 4’lü de olabilir. şu anda İdlib'de bizim ikimizin kararİ çok büyük önem arz ediyor" şeklinde konuştu.

ErdoĞan FETÖ'nün siyasi ayaĞİ tartİşmalarİ ile ilgili dikkat çeken bir çİkİşta bulunarak 'HTS kayİtlarİnİn zamanlamasİ çok önemli açİklandİĞİnda kel görünecek' dedi.Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan, İdlib'le ilgili dörtlü zirvenin kesin olmadİĞİnİ, Rusya Devlet Başkanİ Vladimir Putin ile ikili görüşme de yapabileceklerini belirterek, "5 Mart itibarİyla, yeri büyük ihtimalle İstanbul olacak. Bu arada ikili, dörtlü meselesini görüşmelerle devam ettireceĞiz." dedi.
ErdoĞan, Azerbaycan ziyaretinden yurda dönüşünde uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularİnİ yanİtladİ, deĞerlendirmelerde bulundu.
Azerbaycan ile "tek millet, iki devlet" ilkesine dayanan ilişkilerin her geçen gün daha da güçlendiĞini belirten ErdoĞan, ziyarette Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliĞi Konseyi'nin 8'inci toplantİsİnİ gerçekleştirdiklerini, toplam 14 anlaşma imzaladİklarİnİ anİmsattİ.
Bu anlaşmalar çerçevesinde, 2019'da yaklaşİk 4,5 milyar dolarİ bulan ticaret hedefinin 2023 için 15 milyar dolar olduĞunu aktaran ErdoĞan, Tercihli Ticaret Anlaşmasİ ile bu hedefe hİzla ulaşacaklarİna olan inancİnİ dile getirdi.
Ayrİca Azerbaycan ile Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ve TANAP gibi büyük projelere imza attİklarİnİ ifade eden ErdoĞan, "Karşİlİklİ yatİrİmlarİmİz her gün artİyor. Savunma sanayi alanİnda da güçlü bir iş birliĞimiz var. Bölgesel konularda da Azerbaycan'la tam bir dayanİşma içindeyiz. Azerbaycan'la Ermeni iddialarİ, İslam düşmanlİĞİ, İrkçİlİk ve ayrİmcİlİkla mücadele konularİnda da birlikte çalİşİyoruz." diye konuştu.


"Yukarİ KarabaĞ konusunda Azerbaycan'İn yanİndayİz" mesajİ veren ErdoĞan, şunlarİ söyledi:
"İşgal altİndaki topraklar artİk özgürlüĞüne kavuşmalİ ve bölgeye barİş, istikrar gelmelidir. Malum 'Minsk Süreci' bir oyalama olarak yaklaşİk 25 yİldİr devam ediyor. Bu oyalama taktiĞiyle ne Amerika ne Rusya bu işi çözmüştür. Minsk Üçlüsü şu ana kadar bir çözüm üretemediĞi gibi yapİlan ikili görüşmelerde de maalesef hiçbir netice çİkmamİştİr. Son olarak yarİn yİl dönümünü idrak edeceĞimiz Hocalİ Katliamİ'nİ tekrar lanetliyorum. 1992'de yaşanan bu elim hadisede malum 613 kardeşimiz şehit edilmişti. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum."
"NAHÇIVAN'I İKİ YÖNLÜ GÜÇLENDİRELİM İSTİYORUZ"
Azerbaycan ile görüşmelerde hassas bazİ önemli gelişmeler de yaşandİĞİnİ belirten ErdoĞan, "Bunlardan bir tanesi, Nahçİvan-Türkiye arasİndaki doĞal gaz hattİnİ süratle gerçekleştirmek için ilk adİmİ attİk, gerekli talimatlarİnİ verdik. 60 kilometre bizim IĞdİr'dan sİnİra, 60 kilometre de Nahçİvan merkezden sİnİra ilerleyecek. 160 kilometreyi bulacak bu doĞal gaz hattİnİ süratle bitirmek suretiyle Nahçİvan'İ iki yönlü güçlendirelim istiyoruz. Normalde İran'dan doĞal gaz ihtiyacİnİ karşİlayan Nahçİvan'a böylece bizden de alternatif gitmiş olacak." dedi.
Bakü ziyaretindeki 14 imzanİn içinde bir de Nahçİvan-Kars arasİndaki demir yolu anlaşmasİ bulunduĞunu anİmsatan ErdoĞan, "Bu adİm Nahçİvan'İn daha özerk bir yapİya kavuşmasİnİ güçlendirecektir. Buna dair talimatlarİ da ilgili arkadaşlarİmİza verdik. Bu anlaşmayİ imzalayarak süreci başlatmİş oluyoruz. Rabb'im inşallah bunun da sonunu hayİr etsin." diye konuştu.


İki ülkenin kültürel konularda aynİ tarihi paylaştİĞİnİ, aynİ havayİ teneffüs ettiĞini dile getiren ErdoĞan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Haziran ayİnda 2020 Avrupa şampiyonasİ kapsamİnda A Milli Futbol Takİmİ'mİzİ izlemeye Bakü'ye geleceĞiz. İlk maçİnİ Roma'da oynayacak olan A Milli Futbol Takİmİ'mİz diĞer iki maçİnİ da Bakü'de oynayacak. Siyasi noktada Türkiye-Azerbaycan arasİnda zaten herhangi bir sİkİntİ söz konusu deĞil. Her zaman birbirinin mütemmimi iki ülke konumundayİz. Askeri olarak dayanİşmamİz devam ediyor, eĞitim konusunda bu dayanİşma sürekli zaten var ve Efes tatbikatİna kendilerini davet ettik, inşallah gelecekler. Bunun dİşİnda yine aramİzdaki eĞitim-öĞretim dayanİşmasİ devam ediyor. FETÖ ile mücadele konusunda gerekli olan desteĞi başİndan itibaren veriyorlar. Bu ziyarette, geçirdikleri seçim sebebiyle de kendilerini kutladİk ve bu yeni süreçte de başlattİklarİ reformun artarak, güçlenerek devamİnİ temenni ettik."
Son dakika: Cumhurbaşkanİ ErdoĞan’dan flaş sözler: O kayİtlar çok önemli açİklandİĞİnda kel görünecek
"BUGÜNDEN ÇOK ÇOK FARKLIYDI"Azerbaycan'da son yİllardaki siyasi dönüşüme ilişkin deĞerlendirmesi sorulan ErdoĞan, Haydar Aliyev döneminde de Azerbaycan'a geldiĞini, 1992'de Necmettin Erbakan ile bu ziyareti gerçekleştirdiĞini anlatarak, "O zaman marketlerde, pazarlarda pek bir şey göremezdiniz. Vitrinden bir şey sorduĞunuzda, satİcİ eĞer vitrinde gösterdiĞiniz şeyin bir ikincisini bulamazsa 'dur dur' der, arkaya geçer arkadaki ortak depodan alİr gelirdi. Ciddi manada sİkİntİnİn olduĞu bir dönemdi ve bu sİkİntİnİn olduĞu dönem bugünden çok çok farklİydİ." ifadelerini kullandİ.
Haydar Aliyev ile geçiş süreci gerçekleştiĞini, onunla başlayan ve İlham Aliyev'le devam eden reform sürecinde de çok şey deĞiştiĞini belirten ErdoĞan, "Caddeler, yollar, bütün gördüĞünüz sanat eserleri ortaya çİktİ. Bundan 20 yİl önce bunlarİn hiçbiri yoktu." deĞerlendirmesinde bulundu.


O günün şartlarİnİ bilmeden bugünün tanİmlanamayacaĞİnİ ifade eden ErdoĞan, "Bu reform, deĞişim, dönüşüm sürecinin başlamasİ Haydar Aliyev ve İlham Aliyev'le olmuştur. İlham Aliyev başkanlİĞİnda Azerbaycan, özellikle savunmada çok ciddi ilerlemeler kaydetti. Ermenistan'la olan sİkİntİlar öyle rastgele ortaya çİkmadİ. Hem gelişeceksin hem de kalkİnacaksİn. şu anda çok ciddi bir gelişmenin olduĞunu görüyorum. Hatta geçmişte petrol kuyularİnİn olduĞu manzaralarİ da biliyorum. Ama şimdi petrolün, doĞal gazİn çİkarİldİĞİ alanlar bile çok deĞişti. Dolayİsİyla burada hakkİnİ teslim etmek lazİm. Azerbaycan'daki reform sürecinin güçlenerek devam edeceĞine inanİyorum." dedi.
Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, "İdlib konusundaki dörtlü zirve 5 Mart'ta olacak mİ? Yeri neresi olacak? Rusya'nİn tutumunda bir deĞişiklik gözlemliyor musunuz?" sorusunu ise şöyle yanİtladİ:
"Bu dörtlü zirve konusunda şu anda kesin deĞil dersem daha yeridir. Çünkü Sayİn Putin 'Biz bunu ikimiz beraber yapsak daha isabetli olur' gibi bir teklif getirince ben dedim ki bu da olabilir, dörtlü de olabilir. şu anda İdlib'de bizim ikimizin kararİ çok büyük önem arz ediyor. Tarih konusunda hemen hemen mutabİk sayİlİrİz, yani 5 Mart itibarİyla... Yeri itibarİyla büyük ihtimalle İstanbul olacak. Bu arada ikili, dörtlü meselesini yine görüşmelerle devam ettireceĞiz. Moskova'ya giden heyetimiz ile Ankara'ya gelen Rus heyet arasİnda Ankara'da görüşmeler yapİlİyor. Bu heyetler arasİ görüşmenin neticesine göre de biz tekrar telefon diplomasisini devam ettireceĞiz."
İdlib'de şubat ayİ sonuna kadar rejime süre verildiĞi hatİrlatİlarak, "Zaman doluyor. Türkiye bir askeri harekat yürütecek mi?" sorusu üzerine ErdoĞan, şubat sonu tabirinin tamamİyla Türkiye'nin gözlem noktalarİyla alakalİ olduĞunu söyledi.
"Gözetleme noktalarİmİza yönelik bir kuşatma söz konusu ve bu kuşatmaya müsaade edemeyiz. Bunlarİn geri çekilmesinin gereĞini biz kendimiz uyguladİk." diyen ErdoĞan, bu arada gözetleme kulelerini tahkim ettiklerini, etmeyi de sürdüreceklerini belirtti.
"BİZ BURADA ADANA MUTABAKATI İLE VARIZ"
Rejim unsurlarİnİn güneye çekilmesini istediklerini, aksi takdirde gereĞini yapacaklarİnİ söylediklerini anİmsatan ErdoĞan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Soçi Mutabakatİ neye amir ise biz gereĞini istiyoruz. Bunun gereĞinin yerine getirilmesi lazİm ve bu konuda taviz vermemiz mümkün deĞil. Tabii bunlar ikide bir, 'Burasİ Türkiye'nin girmesi halinde işgaldir' şeklinde bir yanlİş yapİyorlar. Biz ne diyoruz onlara? Biz burada Adana Mutabakatİ ile varİz. Peki Adana Mutabakatİ'nda süreç nedir? Terör örgütlerini kaçtİklarİ yere kadar kovalarsİnİz. YaptİĞİmİz budur ve şu anda biz de terör örgütlerini kovalİyoruz. Bu bazen PKK'dİr, YPG'dir, PYD'dir, bazen DEAş'tİr ya da diĞer terör örgütleridir. Bunlarla meşgulüz. Çünkü ne Amerika ne de Rusya terör örgütleri konusunda bize verdikleri sözü yerine getirdi. O zaman iş başa düştü. şimdi biz bunu da yerine getirmek zorundayİz. Onun için de bunu kovalİyoruz. Buradaki konumumuzu biz Adana Mutabakatİ'ndan icazet alarak yerine getirdik ve yerine de getiriyoruz. Türkiye'nin oradaki varlİĞİna dönük birilerinin 'işgalci' ifadesini kullanmasİ var. Türkiye burada işgalci deĞildir."
ErdoĞan, Türkiye'nin Suriye'ye 911 kilometre sİnİrİnİn olduĞunu belirterek, "Tam aksine burayla uzaktan yakİndan alakasİ olmayanlarİn katil Esed çaĞİrdİ diye buraya gelmeleri düşündürücüdür. Onlarİ Suriye halkİ çaĞİrmİyor. Bizi ise Suriye halkİ çaĞİrdİ ve onlarİn daveti ile oradayİz. EĞer bugün Suriye halkİ sokaklara dökülüp, Türk bayraklarİyla Suriye bayraklarİyla beraber koşturuyorsa bunun bir anlamİ var demektir. Bunlarla görüşmeler yapİldİĞİ anda baĞrİna basacaklarİ tek millet Türk milletidir. Çünkü bizim deĞerlerimizle onlarİn deĞerleri örtüşüyor." ifadelerini kullandİ.
Suriye'de sömürü ve işgal için deĞil sadece Suriye halkİnİn kurtuluşu için var olduklarİna dikkati çeken ErdoĞan, "Oralara bomba yaĞdİranlar, asgarisinden söylüyorum, bir araştİrİn bakİn, tek bir çadİr kurmuşlar mİ? Varil bombalarİndan kaçan 4 milyona yakİn Suriye vatandaşİ nereye geldi? Türkiye'ye geldi. Peki bu vatandaşlar Türkiye'ye geldikleri zaman bunlarİ kim baĞrİna bastİ? Biz bastİk. Konteyner kentleri biz kurduk, çadİr kentleri biz kurduk, her şeyi ile bakİmlarİnİ yaptİk. Yedirdik, içirdik, saĞlİk hizmetlerini verdik, okuttuk. Tüm unsurlarİnİ biz saĞladİk. şimdi durum daha farklİ. şimdi durum felaket. O ufacİk çocuklarİn çamur deryalarİnİn içerisinde bu karda, soĞukta nasİl çİrpİndİklarİnİ görüyorsunuz. Bu insanlarİn şu anda başlarİnİ sokacaklarİ yerleri dahi yok. Bu insanlarİ çadİrlara bile yerleştirseniz yeter mi? Yetmez." deĞerlendirmesinde bulundu.
ErdoĞan, AFAD ve Türk Kİzİlayİn briket barİnaklar yapmaya başladİĞİnİ, bu barakalarla ilgili Batİlİlardan bir şeyler yapmalarİnİ istediklerini dile getirdi.
ALMANYA'DAN GELECEK 25 MİLYON AVRO
Almanya Başbakanİ Angela Merkel ile barakalara ilişkin görüştüĞünü hatİrlatan ErdoĞan, şunlarİ söyledi:
"Kendisi bana '25 milyon avro' dedi. Bunu nasİl ulaştİracaksİn deyince Kİzİlhaç vasİtasİyla dendi. Kendisi ile son görüşmemizde hala bu para yok dedik. Bu para önce Birleşmiş Milletler Mülteciler KomiserliĞine gidecekmiş, ondan sonra onlar onay verirse Kİzİlaya gelecekmiş. Ben Kİzİlayİ arİyorum. Kİzİlay diyor ki 'Maalesef hala onay vermediler.' Zaten bu para Almanya'dan da henüz çİkmİş deĞil. Merkel ile yaptİĞİmİz görüşmede 'Para hazİr, her an oraya gönderebiliriz' diyor. Bu nasİl hazİr? Millet orada karda, çamurda, soĞukta donuyor, bunlar hala 25 milyon avroyu gönderecekler. Biz şu anda 25-30 metrekarelik briket barakalarİ yapmaya devam ediyoruz. Biz yoĞun şekilde adeta Atme Kamplarİ'nİn çok daha büyüĞünü Suriye topraklarİna yapİyoruz. Bizim sİnİrdan 25-30 kilometre derinliĞe kadar oralarda inşaatlarİmİz devam ediyor."
PATRİOTLAR
Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, "İdlib'e Batİ'dan yardİm beklentiniz var mİ? ÖrneĞin NATO ve ABD'den gelecek Patriot'larİn konuşlandİrİlmasİ konularİnda?" sorusunu şöyle yanİtladİ:
"Amerika'nİn bir destek sözü, Trump'la görüştüĞümde vardİ ama henüz destek söz konusu deĞil. Görünen, bir daha görüşmemiz gerekecek. İlgili arkadaşlarİmİz muhataplarİyla görüşmeler yapacak. Patriot meselesine gelince ben çok net olarak söyleyeyim şu an Amerika'nİn bize vereceĞi Patriot yok. Biz teklifimizi yaptİk, eĞer bize gönderecekseniz, biz sizden de Patriot alabiliriz dedik. Ama şu anda benim aldİĞİm istihbarat ise verebilecekleri bir Patriot yok. Ellerinde böyle bir şey yok. Verecekseniz verin, Kongreden bunun iznini ben almayacaĞİm, siz alacaksİnİz. şimdi bizde sadece İspanya Patriot'u var, bunun dİşİnda da böyle bir şey söz konusu deĞil. Bizim her görüşmemiz de Patriot söz konusu oluyor." 
AVRUPA'DA ARTAN IRKÇI SALDIRILAR
ErdoĞan, son dönemde Avrupa'da artan İrkçİ saldİrİlara ilişkin soru üzerine, bu konuyu görüştükleri liderlerin önlerine hemen getirdiklerini ama maalesef duyarlİ olmadİklarİnİ söyledi.
Almanya'da yaşamİnİ yitirenlerin cenazelerinin Çorum ve AĞrİ'ya getirildiĞini, kendisinin de acİlİ ailelerle görüştüĞünü anlatan ErdoĞan, şunlarİ kaydetti:
"Gerek uluslararasİ alandan liderler gerekse Sayİn Merkel aradİ, başsaĞlİĞİ diledi. Tamam dedik ama bal bal demekle aĞİz tatlanmİyor. 'Hüznünüzü paylaşİyoruz' demekle bu iş olmuyor. Nitekim polisinizin duyarsİzlİklarİnİn tespitleri var. Bunlarİn hepsi önümüzde. Bunlarİ nasİl telafi edeceksiniz? Bu İrkçİlİk, bu din düşmanlİĞİ nereye kadar devam edecek. Yani bir dükkan Müslüman ise oraya saldİrİ... Aynİ şekilde İngiltere'de camimize saldİrdİlar. Bunlar sadece bir yerde olmuyor. Almanya, İngiltere, Fransa'da oluyor. Belçika adeta bu işin merkezi ama bunlarİn hiçbirisi terör örgütlerine karşİ olmuyor. Bu bir şeyin boyutunu gösteriyor. Zaten Fransa'da Macron son zamanlardaki açİklamalarİyla adeta davetiye çİkartİyor. İşte Fransİzca öĞretmenlerinin Türkiye'den gelip gelmemesi gibi konulardan başlayarak tahrik ediyor. Sen onu yaparsan biz de başka şeyler yapacaĞİz. Nedir başka şeyler yapmak? Biz de kalkİp da Fransİzca öĞretmenleri Fransa'dan getirecek halimiz yok. Biz de Türkiye'de yetişmiş olanlarla bu işi çözmenin yoluna gideceĞiz."
FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI
ErdoĞan, "FETÖ'nün siyasi ayaĞİ tartİşmalarİ devam ediyor. MHP Genel Başkanİ Devlet Bahçeli bir çerçeve çizdi. 'Yurtta sulh konseyinin asker ayaĞİ yargİlanİyor, sivil ayaĞİ ortaya çİkarİlsİn' dedi. Bu noktada 'EĞer bulamİyorlarsa bize yetki versinler biz buluruz' cümlesi dikkat çekici. CHP lideri KİlİçdaroĞlu da 'Devletin elinde HTS kayİtlarİ var, açİklasİnlar' diyor. Devletin elinde 15 Temmuz darbe girişiminin sivil ayaĞİna dair bir bilgi, bulgu var mİ?" sorusuna, "Bu konularla alakalİ HTS kayİtlarİnİn zamanlamalarİ çok önemli. Konseyin şu anda içinde olup dedikodularİ yapİlanlarla alakalİ zannediyorum bu kayİtlar ortaya döküldüĞünde Türkiye'de çok daha farklİ bir hava eser ve esecektir. Bunun için bizim de biraz sabİrlİ olmamİz gerekiyor. Bu adİmlar da atİlacaktİr. Böyle şu anda bazİ şeyler açİklanmİyor diye her taraf süt limandİr zannedilmesin. AçİklandİĞİ anda zaten artİk kel görünecektir." yanİtİnİ verdi.
Medyada yer alan asİlsİz haberlerle ilgili bir yasal düzenleme yoluna gidilip gidilmeyeceĞi yönündeki soru üzerine ErdoĞan şunlarİ belirtti:
"Bu sabah bu malum televizyon kanalİyla ilgili orada biraz celallenmemin sebebi de böyle bir yalan haberdi. Benim ilçemle alakalİ, Rize, Güneysu HES ile alakalİ bir haber... Bu malum kanalİn kameramanlarİ, muhabirleri de oraya gitmişler. Malum aşİrİ ucun avukatlarİndan bir avukat, hep beraber orada. Tabii AK Parti'li birkaç kişiyi de tezgaha düşürüyorlar, onlarİ da orada konuşturmak suretiyle 'Oy zamanİ kapİmİzİ çalarlar, bunu yaparken bize mi sordular' gibi söylemler... Ben bugün kaymakamİ aradİm, 'Bununla alakalİ ruhsatİ var mİ?' dedim. Kaymakam bey dedi ki 'Ruhsatİ, her şeyi var.' Bunlarİn derdi bu, 'Niye bize sorulmadan başladİ?' Ondan sonra belediye başkanİnİ aradİm. Başkan da dedi ki 'Ruhsatlarİ, her şeyleri var ama dert başka.' Dert, bunlarİ yapan kim? Yapanlar AK Parti'li. Bundan bu işe girdiler ve Rize merkezden de solculuĞuyla meşhur olan avukat, malum televizyon kanalİyla beraber tezgahİ kurup oradan güya bize kan kaybettirecekler. İş tamamen ayaĞa düşmüş vaziyette ama bunlarİn işi gücü bu deĞil ki tamamen deĞişik bir yalan uydurmak suretiyle acaba biz ülke genelindeki meşruiyetimizi nasİl kazanabiliriz diye bakİyorlar."
Konuyla ilgili kaymakam ve belediye başkanİnİ dinledikten sonra "Siz yine de bir araya gelin, durumu deĞerlendirin" dediĞini aktaran Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, "Adamlar HES ile ilgili borularİ almİşlar, işlemlere başlamİşlar, ondan sonra üstüne yol geçecek, türbinleri sipariş etmişler. şimdi bunlarİn vatanseverlik diye bir şeyi olabilir mi? Burada olsa olsa tek sİkİntİ, 'su debisi nedir?' noktasİnda... Bu HES hakikaten su debisini azaltacaksa o zaman DSİ buna neden müsaade etmiş, ayrİ bir konu. Bu tartİşİlİr fakat dert bu deĞil, dert başka." diye konuştu.
ErdoĞan, "Bir ara Bay Kemal çİktİ başladİ, 'şu tv, şu gazete, şöyle yapacaĞİz, böyle yapacaĞİz.' Bay Kemal'in yanİndaki bir kişi de çİktİ başladİ, 'Biz onlarİ şöyle asacaĞİz, böyle keseceĞiz, bunlara hayat hakkİ tanİmayacaĞİz.' filan... Hatİrlayİn. şimdi bizden de aynİ şeyi bekliyorlar. Tabii biz, o çukura düşmeyiz, o onlara kalsİn ama ne yazİk ki o televizyon kanalİnİn malum geçmişteki patronu belli, şu anda da malum." dedi.
Bunlara karşİ boşluklar ne ise o boşluklarİ dolduracaklarİnİ, mücadelelerinin devam edeceĞini vurgulayan ErdoĞan, "Biz işimize bakacaĞİz. Onlar iftira atmaya devam etsinler ve bizim karşİmİzda Allah'İn izniyle tutunamayacaklar. Çünkü biz hak yoldayİz, doĞru yoldayİz, hizmet yolundayİz, buna devam edeceĞiz." ifadelerini kullandİ.
"AÇ TAVUK KENDİNİ BUĞDAY AMBARINDA SANIRMIş"
Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, emeklilik ikramiyelerinin kesileceĞine yönelik iddialarİn medyada yer aldİĞİnİn hatİrlatİlmasİ üzerine, "Ne onun kaldİrİlmasİ var ne ikramiyelerin kaldİrİlmasİ var. Öyle bir şey yok. Kaldİracaksak bunu benim anons etmem lazİm, partimizin sözcüsünün anons etmesi lazİm veya CumhurbaşkanlİĞİ sözcüsünün anons etmesi lazİm. Böyle bir sahtekarlİk olur mu? Bunu ortaya atanlarİn derdi başka." yanİtİnİ verdi.
ErdoĞan, yargİ paketi kapsamİnda ocak sonunda infaz yasasİ geleceĞine yönelik açİklamalarİ hatİrlatİlarak, "Tarih verebilir misiniz?" sorusu üzerine, yargİ paketi üzerindeki çalİşmalarİn yoĞun şekilde devam ettiĞini, Meclis komisyonlarİndaki çalİşmalar bittiĞi anda paketin hemen geleceĞini dile getirdi.
'YENİ DOSYALAR HER AN GELEBİLİR'
CHP Genel Başkanİ Kemal KİlİçdaroĞlu'nun, "Yakİnda iktidar oluyoruz, tabanİmİz hazİr olsun" sözleri ile HDP Eş Başkanİ Pervin Buldan'İn "şeffaf ittifak" çaĞrİsİna ilişkin deĞerlendirmeleri sorulan ErdoĞan, şunlarİ kaydetti:
"Aç tavuk kendini buĞday ambarİnda sanİrmİş. Başka bir şeye gerek var mİ? 50 yİl, 60 yİl oldu hep böyle söylediler. Yani maalesef yalandan başka hiçbir sermayeleri yok. şimdi hepsi bir araya gelecekler. Bizim Erbakan Hoca'nİn bir lafİ var, derdi ki '40 çürük yumurtadan bir saĞlam yumurta olmaz.' Bunlarİn hepsi çürük yumurta. Bunlardan bir saĞlam yumurta olmaz. Hepsi bir araya gelsin, topu bir araya gelsin, bunlardan bir şey olmaz. Durmadan genel başkan deĞişir mi? Durmadan genel başkanlarİ deĞişiyor. Biri gidiyor, biri geliyor... Bitmedi, bundan sonra da olur çok kİsa zaman içerisinde. Çünkü bunlarİn yargİ ile olan süreçleri çok yoĞun işleyecek, yeni yeni dosyalar her an gelebilir. Cumhurbaşkanİ niye bunu söyledi demeyin. Gelebilir, çünkü her şey ortada. Yaptİklarİ her şey suç."
"BU POLİS KİMİN POLİSİ"
ErdoĞan, HDP'nin kongresinde bölücü terör örgütü elebaşİ ile alakalİ bir gündemin olduĞunu ifade ederek, konuyla ilgili gözaltİna alİnanlarİn bulunduĞunu ve soruşturma açİldİĞİnİ aktardİ.
"Niye müsaade ettin? Siz parti olduĞunuzu söylüyorsunuz da biz deĞil miyiz? Bizim partilerimizde niçin bunlar olmaz?" sorusunu yönelten ErdoĞan, "Burasİ hukuk devleti ise sen bu ülkedeki hukukun bütün gereklerine uyacaksİn. Uymazsan uydururlar. Bu iş böyle." ifadelerini kullandİ.
ErdoĞan, Gezi Parkİ olaylarİ sonrasİ bir internet sitesinde kullanİlan "katil devlet, katil polis" ifadeleri ile Osman Kavala'nİn Gezi Parkİ olaylarİyla ilgili yargİlamasİ sonrasİ çİkan beraat kararİna yönelik deĞerlendirmesinin sorulmasİ üzerine şunlarİ kaydetti:
"Bunlar daha çok gündeme getirilmeli. Benim polisime 'katil' demenin bedelini kim ödeyecek? O günlerin bütün çekimleri yok mu? Var. Bu zatİn bir defa o terör örgütleri ile beraber görüntüleri var. İşin içinde aktör ve bu aktör ile ilgili olanlar bitenler ortada. Ben burada ister istemez topu yargİya atacaĞİm. Yargİ hala 'Gezi ile bunun alakasİ yok.' diyorsa kusura bakmasİnlar, ortada bir gerçek var. Benim polisime 'katil' diyor. Bu polis kimin polisi? Bütün bu olaylar böyle cereyan eder de yargİ bunun karşİsİnda sessiz kalİrsa teröristler o zaman elini kolunu sallayarak Selim Kiraz kardeşimizin odasİna girer ve onu orada şehit eder."
"KİM BUNLARIN ARKASINDA OLANLAR"
ErdoĞan, burada tutarlİ ve duyarlİ olunmasİ gerektiĞinin altİnİ çizerek, "Bu öyle noktaya gider ki, o noktada güvenlik adeta kendisinden endişe eder hale gelir. 'Ne olacak? Elini kolunu sallayarak devam ediyor.' denir. Bence bütün medyanİn bu konuda üzerine düşen görevi yapmasİ lazİm." dedi.
"Ben bunun suç duyurusunu şu anda yapİyorum" ifadelerini kullanan ErdoĞan, şöyle konuştu:
"Adamİn çok zengin olmasİnİn, zengin sosyalist olmasİnİn onu kurtarmaya yetmemesi lazİm. Çünkü Gezi bu ülkeye bir ihanet olayİdİr. Bu vatana ihanet olayİdİr. Bunu en kritik anda yaşayan şahsİmdİr. Zira Dolmabahçe'deki ofisimize girmeye çalİştİlar ve ofisin karşİsİna çok çirkin adice sloganlar yazdİlar. Bezmialem Valide Sultan Camisi'ni 3 gün işgal ettiler. İçeriden bira kutularİ çİktİ. Kimsenin umurunda deĞil. İlla silah mİ olmasİ lazİm? Bunlar bir şekilde girecekler ve ondan sonra da elini kolunu sallayarak devam edecekler? şimdi kim bunlarİn arkasİnda olanlar? Daha neler var bunlarİn arkasİnda?"

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim