Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
'Haksİzlİk Karşİsİnda Susmayanlar ÇoĞalİyor'
Tarih : 2020.05.23  16:09:24
KİlİçdaroĞlu bayram mesajİnda: ‘Haksİzlİk karşİsİnda susan dilsiz şeytandİr. Biz susmayacaĞİz’ diyenlerin çoĞaldİĞİnİ görüyorum.' ifadesini kullandİ

CHP Genel Başkanİ Kemal KİlİçdaroĞlu, Ramazan Bayramİ mesajİ yayİnladİ. KİlİçdaroĞlu, mesajİnda koronavirüs salgİnİna da deĞinerek, CHP’li belediyelerin salgİn süresince yardİmlarda kimseyi ötekileştirmediĞine dikkat çekti.

Salgİn sürecinde çalİşan emekçileri selamlayan KİlİçdaroĞlu, adalet vurgusu da yaparak, “Hangi görüşten olursa olsun milyonlarca vatandaşİmİzİn, ‘hakkİn, hukukun ve adaletin’ hakim olduĞu bir Türkiye hedefine doĞru, hep birlikte yürümekte olduĞunu; ‘Haksİzlİk karşİsİnda susan dilsiz şeytandİr. Biz susmayacaĞİz’ diyenlerin çoĞaldİĞİnİ görüyorum” dedi.  

KİlİçdaroĞlu’nun mesajİ şöyle:

“Kovid-19 salgİnİ, Ramazan ayİnİ huzur ve güven içinde geçirmemizi engelledi; dini ve beşeri geleneklerimizi dahi deĞiştirdi. Ancak salgİn, bu kutsal ayİn sabİr, baĞİşlama, bereket, ibadet, paylaşma ve adaletle özdeş olmasİ gereken yaşamİmİzİn ne kadar önemli olduĞunu da gösterdi.” 

“Salgİn nedeniyle daha da aĞİrlaşan ekonomik buhranİn, yüzbinlerce ailemiz üzerindeki etkisini azaltmaya çalİştİk. Kimsenin yoksunluĞunu ve yoksulluĞunu teşhir etmeme, ‘Bir elin verdiĞini diĞer elin görmediĞi’ bir anlayİşla hareket ettik. Ramazan ayİnİn ruhuna ve sosyal devlet ilkesine uygun olarak kimseyi ötekileştirmedik, yardİmlarda kimseyi ötelemedik, kimseyi de kayİrmadİk. CHP’li belediyelerin bu yardİmlaşma ve dayanİşma uygulamalarİ vatandaşlarİmİzİn güvenini kazandİ; güven arttİkça yardİmseverlerin sayİsİ arttİ; yardİmlarİn bereketi çoĞaldİ.

ADALET VURGUSU 

Dünyaya örnek olan bu dayanİşmanİn, Türkiye’nin güzel, huzurlu ve mutlu geleceĞini müjdelediĞini biliyorum. Hangi görüşten olursa olsun milyonlarca vatandaşİmİzİn, ‘hakkİn, hukukun ve adaletin’ hakim olduĞu bir Türkiye hedefine doĞru, hep birlikte yürümekte olduĞunu; ‘Haksİzlİk karşİsİnda susan dilsiz şeytandİr. Biz susmayacaĞİz’ diyenlerin çoĞaldİĞİnİ görüyorum.”

“Bu duygularla, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarİnİ; terör örgütlerine karşİ mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimizi rahmetle anİyorum.

EMEKÇİLERİ SELAMLADI

Salgİna karşİ olaĞanüstü bir çabayla mücadele eden saĞlİk çalİşanlarİmİza şükranlarİmİ sunuyorum. Güvenlik güçlerimiz, apartman görevlilerimiz, kuryelerimiz, bakkallarİmİz, PTT çalİşanlarİmİz başta olmak üzere salgİn boyunca da iş başİ yapan tüm emekçilerimizin, tüm milletimizin Ramazan Bayramİ’nİ kutluyorum. Sevginin, saygİnİn, barİş ve kardeşliĞin hakim olduĞu nice bayramlara!” 

 

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim