Bugün; 19 Mart 2024, Sal
İBB Daha Fazla Yardİm Talebi Toplayamayacak
Tarih : 2020.05.25  16:59:29
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) koronavirüs salgİnİ döneminde yardİm taleplerinde vatandaş beyanİnİn doĞru kabul edilmesi teklifi AK Parti ve MHP oylarİyla reddedildi.

Corona virüsü salgİnİ ile ortaya çİkan ekonomik zorluklarİ ve geçim sİkİntİsİnİ aşmak için çaba gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), salgİnİn yarattİĞİ olaĞanüstü nedenlerle, vatandaş beyanİnİ esas alarak yardİm sürecini başlattİ.

İBB, hİzla yardİmlarİ ihtiyaç sahiplerine ulaştİrmayİ sürdürürken talep sahiplerinin sayİsİ da 1 milyonu aştİ. Bu olaĞanüstü koşullarda yardİm talebindeki aşİrİ artİşİ en hİzlİ şekilde karşİlamak amacİyla İBB, vatandaş beyanİnİ yeterli gören deĞişikliĞi meclise getirdi.

AK PARTİ VE MHP İZİN VERMEDİ

İBB'nin bu çabalarİna, 11 Mayİs günü meclis olaĞanüstü toplantİsİnda, AK Parti ve MHP gruplarİ ”Dur” dedi. İBB, meclise salgİn, deprem gibi afet veya kriz dönemlerinde ihtiyaç sahiplerinin taleplerini karşİlamak için, ‘sosyal inceleme raporu aranmasİn’ teklifi getirdi.

AK Parti ve MHP gruplarİ bu talebi kabul etmeyince, mevzuat gereĞi sosyal yardİmlarİ ulaştİrmak için öncesinde evlerde tespit yapİlmasİ zorunluluĞu devam etti.

MAĞDURİYETİN ÖNLENMESİ İÇİN TEKLİF EDİLMİşTİ

Oysa İBB, bu deĞişikliĞi salgİn koşullarİ nedeniyle artan başvurularİ bir an önce karşİlamak ve bir milyonu aşan ihtiyaç sahibi İstanbullunun maĞduriyetini önlemek için teklif etmişti. Sonuçta ihtiyaç sahibi İstanbullular maĞdur edilmiş oldu.

Ortaya çİkan durum karşİsİnda 1 milyonu aşkİn mevcut başvurunun tespitini yapmak zorunda olan İBB, yeni başvuru kabul edemeyecek. İhtiyaç sahibi İstanbullular ise tespit edilene kadar yardİmlara ulaşamayacak.

ASKIDA FATURA DEVAM EDECEK

İBB'nin, bir başka dayanİşma uygulamasİ olan ‘Askİda Fatura’ uygulamasİ ise devam edecek. İhtiyaç sahibi ailelerin İSKİ ve İGDAş faturalarİnİ bİraktİĞİ sistemde bugüne kadar 160 binden fazla fatura ödendi. Ödenen faturalarİn toplamİ 22 milyon liradan fazla. İhtiyaç sahibi İstanbullular bu uygulamadan yararlanmak için sosyal yardİm formu doldurmaya devam edebilecekler.

Ortaya çİkan bu durum karşİsİnda İBB başkanlİĞİ konuyla ilgili şu açİklamayİ yaptİ:

1 MİLYONDAN FAZLA BAşVURU VAR

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak salgİn sürecinde ortaya çİkan ekonomik zorluklar ve geçim sİkİntİsİ nedeniyle 1 milyondan fazla ailemiz sosyal yardİm almak için belediyemize başvurdu.

Sosyal yardİm incelemesinde İBB olarak vatandaş beyanİnİ doĞru kabul ederek yardİmlara başladİk. Ne yazİk ki Mayİs ayİnda olaĞanüstü toplanan İBB Meclisi’nde AK Parti ve MHP grubunun oylarİ ile vatandaş beyanİ yeterli görülmedi, belediyemizin evlerde tespit yapmasİ kararİ alİndİ.

ARTIK SOSYAL YARDIM TALEBİ ALINAMAYACAK

Bu sebeple üzülerek belirtmek isteriz ki, bugünden itibaren sosyal yardİm talebi alamayacak, mevcut müracaatlarİ tespite başlayacaĞİz.

İSKİ ve İGDAş faturalarİ için düzenlediĞimiz ‘Askİda Fatura' dayanİşmasİ ise devam edecek. Sosyal yardİm formu sadece ‘Askİda Fatura' dayanİşmasİ için doldurulacaktİr."

530 BİN AİLEYE GIDA KOLİSİ DAĞITILDI

İBB’nin, sosyal yardİmlarİ kapsamİnda 530 bin aileye gİda kolisi desteĞi verilmeye başlanmİştİ. 280 binden fazla aileye ise nakdi yardİm yapİlmaktaydİ.

İstanbul'daki her 10 haneden birine ulaşmaya başlayan yardİmlar böylece sekteye uĞradİ. İstanbul’da her 7 haneden biri ise ihtiyaç sahibi durumda. Alİnan kararla hİzlanmasİ ve artmasİ gereken sosyal yardİm süreci yavaşlatİlmİş oldu.

 

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim