Bugün; 16 Nisan 2024, Sal
Süper Lig'de Kalan Maçlar Seyircisiz Oynanacak
Tarih : 2020.05.29  17:06:45
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 12 Haziran'da başlayacak Süper Lig ve TFF 1. Lig'de kalan tüm maçlarİn seyircisiz oynanacaĞİnİ açİkladİ.

Türkiye Futbol Federasyonu, koronavirüs salgİnİ sonrasİ Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupasİ maçlarİna dair talimatnameyi kamuoyu ile paylaştİ.

Alİnan karara göre Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupasİ'nda sezonun geri kalanİndaki tüm maçlar seyircisiz oynanacak.

SAHADAKİ FUTBOLCU, HAKEM VE TEKNİK DİREKTÖR HARİÇ HERKES MASKE TAKACAK

Maçlarİn oynanacaĞİ stadyumlarda; ev sahibi takİm, deplasman takİmİ, stat görevlileri, basİn mensuplarİ ve protokol olmak üzere maksimum 296 kişi yer alabilecek ve sahadaki futbolcu ve hakem ile teknik direktör hariç herkesin maske takmasİ zorunlu olacak.

İşte talimatnamede yer alan maddelerden bazİlarİ;

-Ateşi 37.8 ve üzerinde olanlar stadyumlara alİnmayacak.

-Protokol tribününde oturacak kişiler 3 koltuk boşluk bİrakİlacak şekilde ve arka sİradaki oturma düzeni arada bir sİra boş bİrakİlmak suretiyle ön sİraya göre çaprazlama olarak oturmalİdİr.

-Müsabakada taç çizgilerinde 2'şer, kale arkalarİnda 1'er olmak üzere 6 top toplayİcİ görev yapar. Top toplayİcİlarİn yaşlarİ 20 ile 30 yaş arasİnda olmalİdİr. Top toplayİcİlar eldiven ve maske takmalİdİr.

"YEDEK KULÜBELERİNDE 2'şER KOLTUK BOş BIRAKILACAK"

-Yedek kulübelerinde kişilerin aralarİnda 2'şer koltuk boş bİrakİlarak oturulmasİ zorunludur. Kulübede bulunma hakkİ bulunan diĞer kişiler aralarİnda en az 1 (bir) metre mesafe bİrakİlarak, yedek kulübesi ile aynİ hizada olacak şekilde oturacaktİr.

-Stadyumlarda, müsabaka öncesinde, esnasİnda ve sonrasİnda saĞlİk ve hijyen uygulamalarİnİn düzenlenmesi ve uygulanmasİ hususundaki tüm sorumluluk ev sahibi kulübe aittir.

-Kulüpler tüm futbolcularİna, teknik ve destek ekiplerine, maç operasyonu içerisinde çalİşacak görevlilerine, her müsabakadan 2 gün önce SaĞlİk BakanlİĞİ tarafİndan akredite olan laboratuvarlarda Covid-19 PCR ve Antikor testi yaptİrİlmasİ zorunludur.

"OYUNDAN ÇIKAN FUTBOLCULARIN DA MASKE TAKMASI ZORUNLU"

-Saha içerisinde bulunan futbolcu ve hakemler ile yedek kulübesinde bulunan sadece teknik sorumlular haricinde stadyumda bulunan tüm kişilerin sürekli olarak maske takmalarİ zorunludur. Oyundan çİkan futbolcular da maske takmak zorundadİr.

-Müsabakalarda 5 oyuncu deĞişikliĞi yapİlabilir. Oyuncu deĞişiklikleri oyunu kesintiye uĞratmamak adİna devre arasİnda yapİlacak deĞişiklikler hariç müsabaka esnasİnda en fazla 3 defada yapİlabilir.

 

Haberi Payla :
SPOR
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim