Bugün; 19 Mart 2024, Sal
Çin'den Flaş Corona Açİklamasİ: 'Yüzde 99...'
Tarih : 2020.05.30  17:18:39
Çin'de Sinovac şirketinin ve Çinli bilim insanlarİnİn, yüzde 99 başarİ oranİna sahip olmasİ beklenen koronavirüs (Covid-19) aşİsİ geliştirdikleri bildirildi.

Çin merkezli Sinovac şirketi ve Çinli bilim insanlarİnİn yüzde 99 oranİnda başarİ olmasİ beklenen koronavirüs aşİsİ geliştirdikleri duyuruldu.

İngiliz medyasİ, aşİnİn şu anda klinik deneylerde ikinci aşamada olduĞu ve binden fazla kişinin gönüllü olarak klinik deneylerde yer aldİĞİnİ bildirdi. Sinonav’ta çalİşan bilim insanİ Luo Baishan’İn, aşİnİn yüzde 99 oranİnda başarİ olacaĞİndan emin olduklarİnİ söylediĞi aktarİldİ.

AşININ ADI ‘CORONAVAC’

İngiliz medyasİndaki habere göre, aşİnİn adİ ‘CoronaVac’ olarak belirlendi. Maymunlarda denenen aşİnİn, maymunlarİ koronavirüsten koruduĞu öne sürüldü. Sinovac’ten yapİlan açİklamada, “Sinovac Biyotek’te çalİşan bilim insanlarİ, toplamda 8 maymuna 2 farklİ koronavirüs aşİsİ verdi. Yaklaşİk 3 hafta sonra, maymunlar, koronavirüse neden olan SARS-CoV-2 virüsüne maruz bİrakİldİ. Maymunlardan hiçbiri enfeksiyon göstermedi” ifadeleri kullanİldİ.

‘HALA İNSANLAR ÜZERİNDE DENENMESİ GEREKİYOR’

Sinavoc’ten yapİlan açİklamada, maymunlarda elde edilen başarİnİn ardİndan insanlarda da aşİnİn denenmesi gerektiĞi ve 3 aşamalİ olacaĞİ aktarİldİ. Ancak Sinovac, henüz bahsi geçen aşİ hakkİnda tartİşmak için çok erken olduĞunu, bazİ Avrupa ülkeleri ile temas halinde olduklarİnİ bildirdi.

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim