Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
ErdoĞan'dan Ayasofya'ya Sürpriz Ziyaret!
Tarih : 2020.07.19  16:36:12
Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan, Ayasofya Camii'nde incelemelerde bulundu. Sürpriz ziyarete ilişkin Cumhurbaşkanİ ErdoĞan da Twitter hesabİndan paylaşİm yaptİ.

Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, Kİsİklİ'daki konutundan Ayasofya Camisi'ne geldi.

Ayasofya Camisi'nde yaklaşİk bir saat kalan ErdoĞan, Kültür ve Turizm Bakanİ Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açİlİş için yürütülen çalİşmalara ilişkin bilgi aldİ.

Cumhurbaşkanİ ErdoĞan'a, İletişim Başkanİ Fahrettin Altun, İçişleri Bakanİ Süleyman Soylu ile Diyanet İşleri Başkanİ Prof. Dr. Ali Erbaş da eşlik etti.

ErdoĞan, incelemelerinin ardİndan Ayasofya Camisi'nden ayrİlİrken, vatandaşlarİ selamladİ.

ERDOĞAN'DAN TAKSİM CAMİİ VE AKM'DE İNCELEME

Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, Ayasofya Camisi'ndeki incelemelerinin ardİndan, şubat 2017'de temeli atİlan ve bu yİl sonu ibadete açİlmasİ planlanan Taksim Camisi'ne geldi. Cami inşaatİnİ gezen ve çalİşmalara ilişkin bilgi alan ErdoĞan, daha sonra inşaatİ yİl sonunda tamamlanmasİ planlanan yeni AKM'yi gezdi.

ErdoĞan'a, İletişim Başkanİ Fahrettin Altun, İçişleri Bakanİ Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanİ Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanİ Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş eşlik etti.

 

Son dakika... Ayasofyaya sürpriz ziyaret Cumhurbaşkanİ ErdoĞan paylaştİ
 

 

AYASOFYA'DA İLK NAMAZ 24 TEMMUZ'DA

Danİştay 10. Dairesi’nin verdiĞi kararla Ayasofya, 86 yİl sonra ibadete açİlmİştİ. Ayasofya’nİn Fatih Sultan Mehmet Han Vakfİ mülkiyetinde olduĞu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduĞu ve tapu belgesinde cami vasfİnİn tescilli olduĞunu vurgulayan Danİştay, kararİnda “Vakİf senedindeki cami vasfİ dİşİnda kullanİmİnİn ve başka bir amaca özgülenmesinin hukuken mümkün olmadİĞİ sonucuna varİlmİştİr” demişti. 

Ayasofya’da ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü kİlİnacak. Caminin namaz kİlİnacak bölümlerinde zemine İşİk sistemi konulacak. Işİk mozaik ve frekslere yansİtİlacak, namaz sİrasİnda ise kapalİ tutulacak. Mozaik ve fresklerin, ibadet saatlerinde bir perde mekanizmasİyla kapatİlmasİ da gündemde. Tarihi yapİda olumsuzluk yaşanmamasİ için çok hassas davranİlacaĞİ vurgulanİyor.

 

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim