Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Gazeteci UĞuroĞlu'ndan Bahçeli'ye Hatİrlatma!
Tarih : 2020.08.03  16:55:56
YeniçaĞ yazarİ Orhan UĞuroĞlu, MHP Genel Başkanİ Devlet Bahçeli'ye, 2018 yİlİnda Diyanet İşleri Başkanİ Ali Erbaş için sarfettiĞi sözleri anİmsattİ.

Diyanet İşleri Başkanİ Ali Erbaş, Danİştay kararİyla 86 yİl sonra ibadete açİlan Ayasofya'da kİlİnan ilk namazda okuttuĞu cuma hutbesinde Atatürk'e 'lanet okuduĞu' gerekçesiyle tepki çekmişti. Muhalefetten, çok sayİda kurum ve kişiden Erbaş'a tepki yükselirken, MHP lideri Devlet Bahçeli'den destek gelmişti. Bahçeli yaptİĞİ açİklamada, "Diyanet İşleri Başkanİ’nİn sözlerini Atatürk’e lanet şeklinde tavzih edenler bu ülkeye en büyük kötülük yapan sorumsuzlardİr. Atatürk’e hakaret ve hİyanet vatan hainliĞidir" ifadelerini kullanmİştİ.

YeniçaĞ yazarİ Orhan UĞuroĞlu, Bahçeli'nin 9 Kasİm 2018'de Kadir MİsİdroĞlu'nu hastanede ziyat ettiĞi gerekçesiyle, "Ne istiyorsunuz Cumhuriyet'ten? Atatürk düşmanlarİna zİrh olmak gayeniz nedir?" diyerek eleştirdiĞini Erbaş için, 13 Kasİm 2018 tarihli grup toplantİsİnda da söylediklerini hatİrlatarak şunlarİ kaydetti:

"Sayİn Bahçeli, Kasİm 2018'de istifasİnİ beklediĞiniz Erbaş bugün neden, hangi amaçla neden korunmaktadİr? DeĞerli okurlarİm, 'Atatürk'e, bu topraklarda lanet okuyacak bir hayâsİz ve hamiyetsiz insanlar' ne yazİk ki analarİndan doĞmuştur…"

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim