Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
"Vakalardaki Artİş Ankara'yla Sİnİrlİ Kalmayacak"
Tarih : 2020.09.09  16:40:42
Hacettepe Üniversitesi Tİp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalİklarİ Bilim Dalİ Başkanİ Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs vakalarİndaki artİşİn Ankara ile sİnİrlİ kalmayacaĞİnİ belirtti.

Hacettepe Üniversitesi Tİp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalİklarİ Bilim Dalİ Başkanİ Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgİnİnİn Türkiye'deki seyriyle ilgili olarak "Bugün Ankara'yİ konuşuyoruz ama birkaç hafta içinde İstanbul'da da İzmir'de de durumun kötüye gittiĞini göreceĞiz. İller arasİ dolaşİm kİsİtlanmalİ, mesailer dönüşümlü yapİlmalİ" dedi.

Ceyhan iller arasİ dolaşİma engel olunmadİĞİ ve test sayİsİ artİrİlmadİĞİ sürece koronavirüs ile mücadele konusunda sonuç alİnamayacaĞİnİ söyledi.

"ARTIş ANKARA İLE SINIRLI KALMAYACAK"

Ceyhan, “Ankara’dan hep söz ediyoruz ancak salgİnda yükseliş sadece orayla sİnİrlİ kalmayacak. Bugün sorunsuz olduĞu söylenen iller, İstanbul, İzmir… Buralarda da birkaç hafta içerisinde yoĞunlaşma göreceĞiz” diyen Ceyhan, normalleşme süreci ile birlikte aşİrİ bir rahatlama yaşandİĞİnİ söyledi. Benzer bir durumun Avrupa ülkelerinde de görüldüĞünü belirten Ceyhan, “Toplu taşİmada ayakta yolcu almayİ yasaklİyoruz ama işine yetişmeye çalİşan insan ne olacak? Acilen dönüşümlü mesaiye geçilmeli”  diye konuştu.

Ceyhan, Habertürk TV yayİnİnda yaptİĞİ açİklamada, “Test sayİsİnda dünyada 67. sİradayİz. Bu çok yetersiz. Üstelik bunlarİn önemli bir bölümünün de futbol takİmlarİna, organize iş merkezlerinde yapİldİĞİnİ biliyoruz” ifadesini kullandİ.

Salgİndaki yoĞunluĞun artİşİnİn tatil, politika, düĞün gibi gerekçelerle düzenlenen kalabalİk etkinlikler nedeniyle yaşandİĞİnİ belirten Ceyhan, bu şekilde nüfus dolaşİmİ devam ettiĞi sürece salgİn konusunda başarİ saĞlanmasİnİn beklenmemesi gerektiĞinin altİnİ çizdi. 

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim