Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Antalya'ya Bir Ayda Yarİm Milyondan Fazla Rus Turist!
Tarih : 2020.09.23  18:01:30
Yeni tip koronavirüs sürecinde saĞladİĞİ "güvenli tatil" imkanlarİyla konuklarİnİ aĞİrlayan Antalya, 10 AĞustos-13 Eylül döneminde 556 bin 82 Rus misafire ev sahipliĞi yaptİ

Kültür ve Turizm BakanlİĞİnİn koordinasyonunda, Kovid-19 sürecinde başlatİlan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programİ" kapsamİnda, Türkiye'nin turistik bölgelerinde sertifikayla hizmet veren birçok tesis, ziyaretçilerine güven veriyor.

Salgİn sürecinde de turistlerin ilk tercihleri arasİnda yer alan Antalya, her yİl olduĞu gibi bu yİl da farklİ ülkelerden gelen turistleri misafir ediyor. Kente gelen turistler arasİnda Ruslar, yine ilk sİrada yer alİyor.

 

Antalya İl Kültür ve Turizm MüdürlüĞü verilerinden derlenen bilgiye göre, 2015'te 2 milyon 838 bin 134, 2016'da 492 bin 349, 2017'de 3 milyon 796 bin 374 Rus turist Antalya'ya geldi.

"Turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya'yİ, 2018'de 4 milyon 803 bin 860, geçen yİl ise tüm zamanlarİn rekoru kİrİlarak 5 milyon 582 bin 763 Rus misafir ziyaret etti. Kente geçen yİl gelen 15 milyon 644 bin 108 turistin yüzde 35'ini Ruslar oluşturdu.

 

 

En çok deniz, kum ve güneş tatilini tercih eden Ruslar, bu sene ise normalleşme süreciyle 10 AĞustos'ta karşİlİklİ uçuşlarİn başlamasİyla tercihlerini yine Antalya'dan yana kullandİ. Yİlbaşİndan 13 Eylül'e kadar Antalya'ya gelen 2 milyon 3 bin 946 turistin 703 bin 463'ünü Ruslar oluşturdu.

RUSYA'DAN 13 GÜNDE 219 BİN MİSAFİR GELDİ

AĞustos'ta 20 günlük süreçte 336 bin 409, 1-13 Eylül'de ise 219 bin 673 Rus turist, Antalya'da saĞlİklİ ve güvenli tatil yapmanİn keyfini yaşadİ. Tüm dünyanİn salgİnla mücadele ettiĞi bir dönemde Ruslarİn tatil için Antalya'yİ tercih etmesi sektör temsilcilerini de sevindirdi.

Profesyonel Otel Yöneticileri DerneĞi Başkanİ Ülkay Atmaca, AA muhabirine yaptİĞİ açİklamada, Ruslarİn Türkiye'de en çok Antalya'yİ tercih ettiĞini, her yİl tatil tercihlerini bu kentten yana kullandİklarİnİ söyledi.

Ruslarİn tatil alİşkanlarİnİn olduĞunu anlatan Atmaca, "Charter seferlerinin açİlmasİyla Rusya pazarİnda ciddi bir artİş yakalandİ. Eylülü de iyi geçiriyoruz, ekim ve kasİmİn da iyi olacaĞİnİ dünüşüyorum. Sezonun uzayacaĞİ kesin görünüyor. Pandemiyle ilgili bir uçuş yasaĞİ gelmezse iyi bir süreç yaşayacaĞİz." dedi.

 

 

"YÜKSEK GELİRLİ RUSLAR DA YATLARIYLA GELDİ"

Türkiye Turizm Tanİtİm ve Geliştirme Ajansİ Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kİnay da güvenli turizm sertifikasyonuyla sektörün turistlere güzel tatil imkanİ saĞladİĞİnİ ifade etti.

Her ülkeden turistin geldiĞini vurgulayan Kİnay, şunlarİ kaydetti:

"Rusya geçen sene de bir numaraydİ. Bu yİl da birinciliĞi elden bİrakmayacak. Bu yİl güzel bir şey de oldu. Özellikle yüksek gelirli Ruslar, Bodrum'u da tercih etti. Dolayİsİyla sadece Antalya'da kalmayİp, diĞer destinasyonlara gitmeleri önemli bir gelişme oldu. Özellikle Bodrum, Bozburun'a mega yatlar geldi. Türkiye'ye bu seneki kadar çok yat gelmemişti. Hİrvatistan'a, Yunanistan'a gitmeyen yatlar Türkiye'ye geldi. Bodrum, Bozburun ve Marmaris'te yoĞun yat trafiĞi oldu. Hala da devam ediyor."

Kİnay, yat turizminin getirisinin daha yüksek olduĞunu, özellikle yüksek gelirli turistlerin bu tatili tercih ettiĞini, bunun da Türkiye'ye artİ bir deĞer kattİĞİnİ dile getirdi.

"EN BÜYÜK REKLAMIMIZ ÜLKELERİNE DÖNEN TURİSTLER OLDU"

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler BirliĞi Başkan Yardİmcİsİ Kaan KavaloĞlu, salgİn döneminde özellikle temmuz ve aĞustosta tatil yapan misafirlerin saĞlİklİ turizmi deneyimleme imkanİ bulduĞunu söyledi.

Geri dönüşlerin olumlu olduĞunu vurgulayan KavaloĞlu, "En büyük reklamİmİz ülkelerine dönen turistler oldu. Dolayİsİyla her dönem bizim rezervasyonlarİmİz artarak geldi. En çok müşterimiz Rusya, Ukrayna, İngiltere ve Almanya'dan. Rusya pazarİnİn kasİm ayİnİn ikinci haftasİna kadar devam etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim