Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
SaĞlİk BakanlİĞİ'ndan Koronavirüs Talimatİ!
Tarih : 2020.11.13  16:00:54
SaĞlİk BakanlİĞİ, il saĞlİk müdürlüklerine gönderdiĞi yeni genelge ile test kriterini daralttİ. Kovid-19'a yakalanan kişilerle temasta bulunanlara artİk belirti göstermezlerse test yapİlmayacak.

SaĞlİk BakanlİĞİ Halk SaĞlİĞİ Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, 81 ilin il saĞlİk müdürlüklerine gönderdiĞi filyasyon çalİşmalarİ konulu genelgede, belirti göstermeyen temaslİlar için test yapma zorunluluĞunun kaldİrİldİĞİnİ açİkladİ.

Kara, temaslİlara yapİlacak test ölçütünü şu şekilde açİkladİ: "İlk ziyaret sİrasİnda semptomu var ise (Daha sonra semptom gelişen kişiler için belirlenmiş prosedür dahilinde), 60 yaş ve üstü ve komorbiditesi (birden fazla eşlik eden hastalİk) olan kişilerden temas tarihinden sonraki 7. günde semptomu olmasa dahi numune alİnmasİ gerekmektedir."

Kara, genelgesinde temaslİ kişilerin temasİn üzerinden geçen 2-4-8 ve 12. günlerinde telefon ile aranmasİ gerektiĞini belirterek, arama sonrasİnda koronavirüs belirtileri saptanİrsa test yaptİrİlacaĞİnİ söyledi. 

BAKAN KOCA'DAN UMUTLANDIRAN PAYLAşIM

Bu arada SaĞlİk Bakanİ Fahrettin Koca, "Kovid-19 çalİşmalarİnda büyük ilerlemeler var" açİklamasİ yaptİ. 

Twitter'dan paylaşİm yapan Koca "Özgürce nefes alacaĞİmİz günleri özledik. Maske, yakİn zamanda hayatİmİzdan çİkmİş olacak. Kovid-19 çalİşmalarİnda büyük ilerlemeler var. Sonucu bekleyelim. Evimizin, başkalarİyla olduĞumuz her yerde maskemizi kuralİna uygun takalİm. Sabrİnİz için: SaĞ olun" ifadelerini kullandİ. 


Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim