Bugün; 25 Nisan 2024, Perembe
ErdoĞan: Araç DeĞiştirmenin Zamanİ Geldi!
Tarih : 2020.11.18  15:56:32
Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, "Artİk vites yükseltmenin bile yeterli olmadİĞİ, araç deĞiştirmenin gerektiĞi bir dönemdeyiz. Ülke olarak şahlanİş dönemine giriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanİ Tayyip ErdoĞan, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliĞi (TOBB) Türkiye Ekonomi şurasİ'nda açİklamalarda bulundu.

Yarİn açİklanacak faiz kararİ öncesi, "Yüksek faizin nelere mal olduĞu ortada. Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatİrİm yapabilir miyiz? İstihdam üretebilir miyiz? Mümkün deĞil. Yüksek faize yatİrİmcİmİzİ ezdirmememiz gerekiyor" diyen ErdoĞan, "Ülkemiz artİk şahlanİş dönemine giriyor. Yerli ve uluslararasİ yatİrİmcİlar için en uygun şartlarİ saĞlamaya devam edeceĞiz" ifadelerini kullandİ.

ErdoĞan'İn konuşmasİndan satİr başlarİ şöyle:

* Buralara vesayetin paraşütüyle gelmedik, zorluklarİ tecrübe ederek geldik

* Daha Kİbrİs meselesinin ne olduĞunu, Maraş’İn açİlmasİnİn ne anlama geldiĞini bilmeyen ekonomiyi izah etmek te mümkün deĞil. KKTC Cumhurbaşkanİ bunlarİ davet ediyor ve bu davete icat etmeyip yine beni eleştirmeye kalkİyor.

* Kapalİ Maraş bölgesini açmak diye bir tezi savunmak anlayİşİn var mİ yok. Aynİ şeyi bunlar Azerbaycan’da, Suriye’de yaptİ

* Bizim millete sözümüz proje kişi, siyasetlerle, siyaset bezirganlarİyla işimiz olmaz. Bizim muhatabİmİz milletimizdir. Her husus gibi ekonomi, sanayi, ticaret bir gönül, bir adanmİşlİk işidir.

"YÜKSEK FAİZİN NELERE MAL OLDUĞU ORTADA"

* Adİm adİm Türkiye’nin otomobili projesini hayata geçirdik. şehir Menderes’in idam edildiĞi adayİ Demokrasi ve Özgürlükler adasİ haline getirdik.

* TOBB’un bu yİl ki genel kurulu ertelendi. Önce ekranlarİ başİndan bizi izleyen arkadaşlarİma, şu an koronaya yakalanmİş bir çok arkadaşİm var hepsine Allah’tan şifa diliyorum. Bu da geçer yahu.

* Yüksek faizin nelere mal olduĞu ortada. Yüksek faizle üretim yapabilir miyiz mümkün deĞil. Yüksek faize yatİrİmcİmİzİ ezdirmememiz gerekiyor. AldİĞİmİz tüm kararlarda attİĞİmİz tüm adİmlarda sizlerle kurduĞumuz ortak akİldan faydalanİyoruz. Son 18 yİldİr büyük mesafe kat ettiĞi demokrasi ve kalkİnma yolunda 365 oda ve borsamİz lokomotif görevi gördü.

* Birçok iş insanİmİzla konuştuĞumda beni faiz batİrdİ diyorlar. İnşallah bunlarİ da tersine çevireceĞiz. Önümüze çİkan engelleri aşarak hedeflerimize doĞru yürümeye devam edeceĞiz. Özellikle nakit akİşİndan teşviklere kadar çok sayİda destek paketini hayata geçirdik.

"18 YILDA ÜLKEYİ KALKINDIRDIK, GÜÇLENDİRDİK"

* şimdi önümüzde yeni dönem var. Çok daha güçlü şekilde üretime, ,istihdama, yatİrİma ve ihracata odaklanmamİz gerekiyor. El birliĞiyle bu sİkİntİlİ dönemi geride bİrakİp büyük Türkiye hedefimize ulaşacaĞİz.

* Türkiye olarak reformlar ve başarİlarla dolu 18 yİlİ geride bİraktİk. 81 vilayetin tamamİnda her bir bireye, haneye dokunan hizmetler gerçekleştirdik. şeffaf ve öngörülebilir politikalarla ülkemizi kalkİndİrdİk, güçlendirdik.

* Milli gelirimizi 236 milyar dolardan 950 milyar dolara, ihracatİ 36 milyar dolardan 152 milyar dolara çİkardİk. Kişi başİna düşen geliri 12 bin 500 dolara çİkardİk

* Ülkemize gelen doĞrudan yatİrİmlar 138 milyarİ bulmuştu. Enflasyonu yüzde 4’lere kadar indirmiştik. 2023 hedeflerimize emin adİmlarla ilerlerken içerde ve dİşarda büyük bir saldİrİ dalgasİyla karşİlaştİk.

* Yapİlamaz denilen nice harekatlarİ yaptİk, imkansİz denilen nice başarİlara imza attİk. Savunma sanayinde ülkemizin geldiĞi yer tüm dünyada hayranlİkla takip ediliyor. EĞitimden saĞlİĞa, ulaşİmdan enerjiye her alanda tarihi öneme sahip projeleri hayata geçirdik.

"şAHLANIş DÖNEMİNE GİRİYORUZ"

* DeĞerini salgİn döneminde daha iyi anladİĞİmİz şehir hastaneleri ile genel saĞlİk sigortasİ sistemimiz başlİ başİna bir başarİ hikayesidir.

* Maruz kaldİĞİmİz saldİrİlar sebebiyle istiklal ve istikbal mücadelemize yoĞunlaşİrken yatİrİmlarİ ve ekonomiyi de ihmal etmedik.

* Artİk vites yükseltmenin bile yeterli olmadİĞİ, araç deĞiştirmenin gerektiĞi bir dönemdeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlİyİz. İnşallah ülkemiz hazİrlİk dönemini geride bİrakİp şahlanİş dönemine giriyor.

* GerçekleştirdiĞimiz reformlarla ülkemizi iş yapma kolaylİĞİ endeksinde 27 basamak yükselterek 190 ülke arasİnda 33. sİraya yerleştirdik. Eylül ayİna ilişkin öncü verilerle üçüncü çeyreĞi güçlü bir büyüme ile kapatacaĞİmİz artİk kesinleşmiş oldu.

 

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim