Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
"Ben şimdi Ne Yapayİm; Susayİm mİ, Yutkunayİm mİ"
Tarih : 2020.11.23  15:28:45
Bir günde sadece İstanbul'da "bulaşİcİ hastalİk" kaynaklİ vefatlarİn 186 olduĞunu söyleyen Ekrem İmamoĞlu, "Ben şimdi ne yapayİm yani; susayİm mİ, yutkunayİm mİ?" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanİ Ekrem İmamoĞlu, Gürpİnar Su Ürünleri Hali'nde balİkçİ esnafİyla bir araya geldi.

İmamoĞlu, burada yaptİĞİ konuşmasİnİn ardİndan esnafİn sorularİnİ yanİtladİ. İmamoĞlu, esnaf Serdar Can'İn, "Bazİ belediyeler, aynİ gün iki yerde pazarİ olan esnafa, birini açtİrİyor, birini açtİrmİyor" şeklindeki serzenişine, "Pandemi ile mi ilgili acaba" sorusuyla karşİlİk verdi.

Can, bu soruya, "Galiba pandemiyle alakalİ" yanİtİnİ verirken, bir başka esnaf ise, konunun pandemiyle deĞil, zabİta eksikliĞiyle ilgili olduĞunu iddia etti. Bunun üzerine yeniden söz alan İmamoĞlu şunlarİ söyledi:

"EĞer pandemiyle ilgili bir daraltma yapİyorlarsa, ben, pandemiyle ilgili alİnan her tedbire saygİ duyuyorum; açİk söyleyeyim. Buna siz de saygİ duyun. Bu konuda benim dilimin kemiĞi yok. Çünkü ben konuşmazsam, ne yapacaĞİm? Mecburum konuşmaya. Dün akşam, bulaşİcİ hastalİktan İstanbul'daki vefat sayİsİ, 186. Ben şimdi ne yapayİm yani; susayİm mİ, yutkunayİm mİ? Ben, uyuyamadİm ki gece. Defin sayİmİz, 450'lere doĞru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz. Normal Kasİm ayİnda bizim definimiz, -Allah rahmet eylesin; bütün ölmüşlerimize rahmet diliyorum- İstanbul'da 202, 190, 180 kişidir. şu anda 450'ye doĞru gidiyor. Bu kadar zor durumdayİz. Bunu bilin. Ama bu dediĞinizde başka bir konu varsa, hangi ilçeyse iletin. Biz de o ilçelerle görüşelim. Ama pandemiyse konu, hepinizi Allah korusun. Ben de yaşadİm. Ben de o hastalİĞİ geçirdim. Dolayİsİyla hiçbir haneye, o hastalİk girmesin isterim. Lütfen siz de dikkat edin."

SaĞlİk BakanlİĞİ dün tüm Türkiye'de 139 kişinin Covid-19 dolayİsİyla vefat ettiĞini açİklamİştİ.

 

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim