Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Özlü'den Antikor Uyarİsİ: "Kimse Güvende DeĞil"
Tarih : 2021.01.05  15:14:46
Prof. Dr. Tevfik Özlü koronavirüsü atlatanlarİn antikor oluşturduĞunu düşünüp rehavete kapİlmamasİ gerektiĞini söyleyerek uyardİ: Kimse güvende deĞil, tedbirlere uymak lazİm.

SaĞlİk BakanlİĞİ Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, virüsü yenenlerin vücutlarİnda antikor oluştuĞunu düşündükleri için rehavete kapİlmamalarİ gerektiĞini belirterek, "Kimse güvende deĞil, tedbirlere uymak lazİm" dedi.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüse yakalanan birinin iyileştikten sonra tekrar hastalanmasİnİn mümkün olduĞunu söyledi. Prof. Dr. Özlü, “İnsanlarda büyük çoĞunlukta antikor oluşuyor ama bazİlarİ ikinci kez hasta olabiliyor. Bu durumun birçok örneĞi var. Koronavirüs salgİnİnda hastalİĞİ atlatanlarİn vücutlarİnda antikor oluştuĞunu düşündükleri için rehavete kapİlmamalarİ gerekir. Kimse güvende deĞil, tedbirlere uymak lazİm. Genel itibarİyla kaliteli iyi bir uyku uyumak gerekiyor. Sİvİ tüketimi, dengeli ve saĞlİklİ beslenmek de oldukça önemli. Hareketli bir yaşamİnİzİn olmasİ da baĞİşİklİĞİ güçlendirir” diye konuştu. 

"KOKU VE TAT DUYUMU KAYBETTİM"

Trabzon'da yaşayan Faruk Yanİk, “İnsanlar yİlbaşİ ile birlikte gelen 4 günlük sokaĞa çİkma kİsİtlamasİnİn ardİndan kendilerini sokaĞa attİlar. Her yer çok kalabalİk. Sosyal mesafe kuralİna uyulmuyor. Kurallara uymak gerekiyor. Ben ve ailem hastalİĞİ geçirdik. Annem hastalİĞİ aĞİr atlattİ, ben koku ve tat duyumu kaybettim. Ama hiçbir zaman 'HastalİĞİ ne de olsa geçirdim' deyip rehavete kapİlmadİm. Yapİlan araştİrmalar sonucunda hastalİĞİ ikinci kez geçirenler olduĞu ortaya çİktİ. Bu defa aĞİr bir şekilde hastalİĞİ geçirdiklerini araştİrmalar ortaya koydu. Bu hastalİĞİn yaşİ veya kronik rahatsİzlİk seçtiĞi de yok. Her şey bizim elimizde. Kurallara uymamİz ve dikkatli olmamİz gerekiyor” dedi

Sokaklarİn kalabalİk olmasİna deĞinen Alperen Atasoy da “Ben ve ailem henüz virüse yakalanmadİk. Kendimizi iyi koruduk. Yakalanan akrabalarİmİz var. Kimisi hafif atlatİyor hastalİĞİ kimisi de aĞİr geçiriyor. şimdi hafif atlatanlara bakİp da rehavete kapİlan insanlar var. Rahatça dolaşİyorlar sokaklarda sanki virüs yokmuş gibi. Her yer oldukça kalabalİk. Umursamİyor insanlar fazla. Benim baĞİşİklİĞİm güçlü, diyen insanlar var. Ya da ben yakandİm daha bana bulaşmaz, diyen insanlar var. Onlar çok rahat yaşİyorlar” diye konuştu.

Elmas Süral ise “Tedbiri al, takdiri Allah’a bİrak. Bakİn sokaklar, caddeler çok kalabalİk. Kimse mesafeyi korumuyor. Ceza yazmasalar insanlar maskesiz dolaşacaklar. şimdi arabalara 'Allah korusun' yazİyorlar. Arabayİ çalİştİrİp uçurumun kenarİna bİraktİĞİn zaman olur mu? Olmaz. Bu şekilde olmaz. İnsanlarİn kendini korumasİ lazİm. Herkesin birbirine karşİ sorumluluĞu var” dedi.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim