Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
MHP Lideri Bahçeli'den BerberoĞlu Açİklamasİ
Tarih : 2021.02.09  15:37:12
''Enis BerberoĞlu ile ilgili dokunulmazlİĞİn kaldİrİlmasİyla alakalİ fezleke komisyon ve genel kurula geldiĞinde de MHP dokunulmazlİĞİn kaldİrİlmasİ yönünde oy kullanacaktİr.’’

MHP Genel Başkanİ Bahçeli partisinin grup toplantİsİnda konuştu. Bahçeli, Cumhur İttifakİ’nİn iki ana paydaşİ olan MHP ile AK Parti dİşİndaki partilerin Türk siyasetinde çölleşmenin, içten içe çürümenin yegane failleri olduĞunu söyledi. Bahçeli, "Bu partilerin siyasetleri tutsak, filleri tuzak, akİllarİ kiralİktİr. Ne dedikleri bellidir, ne de duruşlarİ berraktİr. Türkiye gittikçe aĞİrlaşan, aĞİrlaştİkça istikametinden sapan bir siyaset sorununun tüm emarelerine muhataptİr. Malum partilerin paçalarİ tutuşmuş gibi kapİ kapİ dolaşmalarİ, telaş içinde birbirlerine gidip gelmeleri, kameralar karşİnda zoraki gülümsemelerle poz vermeleri bugünlerde oldukça sİklaştİ ve yoĞunlaştİ. DoĞrusunu isterseniz merak ediyoruz, bayram deĞil seyran deĞil, bunlarİn kulaĞİna kimler neyi fİsİldadİ da ortalİĞa düştüler? Üçüncü yol arayİşlarİ, koltuk kavgalarİ, çİkar mücadeleleri, yeni ittifak kurma niyetleri, parti içi kaynamalar derken, siyasetin zillet ayaĞİ toz duman içindedir" dedi.

'SİYASİ KORONODAN DOLAYI SOSYAL MESAFE UYGULAMIşTIR'

Bahçeli, CHP ile HDP arasİndaki görüşme trafiĞine dikkat çekerek "HDP heyetinin CHP yönetimiyle görüşmesinden hemen sonra, aşinasİ olduĞumuz müşterek basİn toplantİsİ CHP’nin kurnazlİĞİ nedeniyle yapİlamamİş, HDP kendi çalİp kendi oynamİştİr. AnlaşİldİĞİ kadarİyla CHP Genel Başkanİ, HDP’ye karşİ siyasi koronadan dolayİ sosyal mesafe koymuştur. Madem basİnİn ve hatta milletimizin karşİsİna çİkmaya yüzünüz yok, cesaretiniz yok, yüreĞiniz yok, o zaman niye görüşüyorsunuz? Arka kapİda buluşmayİn, aile fotoĞrafİna girmekten kaçİnmayİn, mertseniz, üzerini örteceĞiniz bir ayİbİnİz yoksa çİkİn sahneye de boyunuzu görelim, kaç kilo olduĞunuzu öĞrenelim. Aynİ tutumu terörist Demirtaş ile kahvaltİya hazİrlanan İP’in başkanİndan da bekliyor, bunu istiyoruz. Kaçak güreşmeyin, minderden kaçmayİn, kİvraklİklar yapmayİn" diye konuştu. 

'CHP'NİN HDP İLE GÖRÜşMESİ DEMEK PKK'YLA TEMASI DEMEKTİR'

Bahçeli, 2023’deki Cumhurbaşkanİ adaylarİnİn belli olduĞunu belirterek, "Allah’a şükürler olsun ki, saklayacak, gizleyecek, korkacak hiçbir açİĞİmİz, hiçbir zaaf veya yanlİşİmİz yoktur. Sayİn Cumhurbaşkanİmİzla ihtiyaç hasİl olduĞunda görüşürüz, konuşuruz, ülke meseleleri hakkİnda fikirlerimizi paylaşİrİz. Aramİzda pazarlİk yok, ihtilaf yok, utanacaĞİmİz bir konumuz yok. CHP Genel Başkanİ kapalİ devre siyaset alİşkanlİĞİnİ terk etmelidir. Dürüst olmalİdİr, şeffaf olmalİdİr, demokratik olmalİdİr, PKK’dan FETÖ’ye kadar terör örgütleriyle arasİna duvar örmelidir. HDP’yle CHP ve İP arasİndaki yasak ilişkinin bir bedeli de olmalİdİr. CHP’nin HDP ile görüşmesi demek PKK’yla temasİ demektir. Zillet ittifakİnİn görünmeyen ortaklarİ PKK’dİr, FETÖ’dür, Sorosdur, rant ve faiz lobisidir. CHP Genel Başkanİ son günlerde paniĞe kapİlmİş ve su kaynatmİştİr. Üslubu HDP’li bir bölücünün üslubuyla iyice aynİlaşmİştİr. Buradan baktİĞİmİzda CHP ile HDP’yi ayİrt etmekte zorlandİĞİmİzİ, devamlİ birbirlerine karİştİrdİĞİmİzİ özellikle ve altİnİ çizerek ifade etmek istiyorum. Buna da hayİflanİyor, üzülüyoruz. CHP savruluyor, bu partinin küçük kuklasİ İP sallanİyor. Bu gidişle CHP’nin HDP tarafİndan asimile edilmesi, sömürge partisi haline dönüştürülmesi sanİyorum kaçİnİlmazdİr. Tavsiyem CHP yönetiminin Kandil’e deĞil Anİtkabir’e bakmasİ, terör örgütlerinden deĞil Kuvayİ Milliye’den feyz almasİdİr" ifadesini kullandİ. 

'ÖĞRENCİ BAşKA TERÖRİST BAşKADIR'

Bahçeli, BoĞaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin "Biz öĞrenciyi de biliriz, teröristi de biliriz. BoĞaziçi Üniversitesi’nde yasal ve meşru sİnİrlar çerçevesinde atamasİ yapİlan rektöre itiraz edenlerin ana dinamiĞi, provokasyon merkezi, saldİrİ üssü marjinal örgütlerdir. Bir öĞrencinin DHKPC ile ne işi olur? 'Rektör atanmasİ yasal olabilir, ama demokratik deĞil' diyenler, kendi fikir ve düşüncenizden başka her görüşe hazİmsİzlİk ve tahammülsüzlük göstermeniz demokrasinin neresiyle baĞdaşmaktadİr? 'Katil polis' demek, mesela İstanbul Kadİköy’de polis otolarİnİ taşlamak, esnafa saldİrmak, sivillere sataşmak ifade ve düşünce hürriyetinin neresine sİĞmaktadİr? 1 şubat’taki olaylarda gözaltİna alİnan 108 kişiden 101’nin BoĞaziçi Üniversitesi’yle ilgisi ve ilişiĞi yoktur. Bu 101 kişinin 79’u DHKPC ve TKP-ML örgüt üyesidir. KİlİçdaroĞlu, 'Türkiye’nin evlatlarİnİ serbest bİrakİn' diyor. Kendisine göre hava hoş, başkalarİnİn sİrtİndan kurban kesmesi kolay. Muhterem analarİmİz, çaĞrİmİ tekrarlİyorum; Evlatlarİnİza siz sahip çİkİn. Ne KİlİçdaroĞlu’nun eline ne de onun bunun keyfine bİrakmayİn. ÖĞrenci başka, terörist başkadİr. Dost başka, düşman başkadİr. Hain başka, kahraman başkadİr. Bunlarİn birbirine karİştİrİlmasİ felakettir. ÖĞrencilerimizin haklİ, meşru, ahlaki ve hukuki endişelerine kulak vermek elbette görevimizdir. Zira onlar geleceĞin Türkiye’sinin mimarlarİ olacaktİr" dedi.

'VARSIN KISITLASINLAR, İSTERSE BÜTÜN MESAJLARIMI KALDIRSINLAR'

Geçen hafta Twitter tarafİndan bazİ paylaşİmlara sansür uygulandİĞİnİ belirten Bahçeli, "GösterdiĞimiz haklİ tepkiler, terör örgütlerine yönelik haysiyetli sözlerimiz Okyanus ötesinden cevaplanİyor. Biz teröristlere yükleniyoruz, dijital terör, dijital faşizm, despot nitelikli post truth dönemin elebaşlarİ oklarİnİ bize yöneltiyor. Demokrasiden, haktan, hukuktan, özgürlükten bahsedenler ifade ve düşünce hürriyetine keyfi olarak kast ediyorlar. Geçen hafta Twitter, bazİ paylaşİmlarİma sansür uyguladİ, kİsİtlama getirdi. Demek ki çok doĞru yoldayİz, sözümüz ve tespitimiz çok isabetliymiş. Twitter’in beĞenmediĞi şu mesajİmİ yeri gelmişken tekrarlamakta fayda mülahaza ediyor ve boyun eĞmeyeceĞimizi haykİrİyorum; Sİrtlarİnİ ajanlara, zalimlere, karanlİk çevrelere dayamİş olanlar evlat deĞil başİ ezilmesi gereken yİlanlardİr. Yasa dİşİ eylemleri diĞer üniversitelere teşmil etmek için kuyruĞa girenler bunun bedelini acİklİ şekilde ödemelidir. Görüşüm aynİdİr, düşüncem aynİdİr, beklentim aynİdİr. Nitekim teröristlerin başİ ezilmelidir" diye konuştu. 

'MHP YENİ BAşTAN ANAYASA YAZIM SÜRECİNE VARDIR'

Bahçeli, Anayasa deneyimlerinin 145 yİllİk bir mazisi olduĞunu belirterek, "Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacİ olduĞu kuşkusuzdur ve yeni hükümet sistemiyle bu durum zorunlu bir hal almİştİr. Parlamenter sistemin izlerini silmek, kalİntİlarİnİ temizlemek lazİmdİr. CumhurbaşkanlİĞİ Hükümet Sistemi’nin ruhuna ve dokusuna uygun yeni bir anayasa yazİlmasİ geniş bir uzlaşmayla saĞlanmalİ ve milletimize kazandİrİlmalİdİr. Cumhur İttifakİ olarak bu konuda anlayİş, hedef ve ilke birlikteliĞimiz çok nettir. Bu arada yeniden anayasa yazİlmasİnİ 'ikinci cumhuriyet' olarak tercüme edenlerin ciddiye alİnacak hiçbir yanlarİ olmayacaktİr. 2 şubat 2021 tarihinde yaptİĞİmİz yazİlİ basİn açİklamamİzla yeni anayasa çalİşmalarİna bakİşİmİz kamuoyuyla paylaşİlmİştİr" dedi.

'MHP, YENİ ANAYASA YAZIM SÜRECİNE VARDIR'

Bu kapsamda Cumhurbaşkanİ ErdoĞan ile görüşmesinin verimli ve yapİcİ bir atmosferde geçtiĞine vurgu yapan  Bahçeli, "Anayasalar, bir ülkenin işleyiş ve ilerleyişinin, toplumun bir arada yaşama iradesinin siyasi ve hukuki belgesi olup deĞişmeyecek veya yeni baştan yazİlamayacak metinler deĞildir. Canlİ ve gelişen dinamik süreçlere tabi olan toplumun, deĞerlerin, çaĞİn, yönetim yapİsİnİn ve zamanİn yönüne ve yönelişine uygun olarak anayasalarİn da deĞişime uĞramasİ veya yeniden yazİlmasİ kaçİnİlmaz olduĞu kadar da doĞaldİr. Gelişmeler, CumhurbaşkanlİĞİ Hükümet Sistemi’yle birlikte yeni bir anayasa yazİlmasİnİn mecburiyet olduĞunu göstermektedir. Artİk bu bahsi muhkem ve müstesna bir uzlaşma ve demokratik imkanlarla kapatmanİn vakti gelmiştir. Her parti yeni bir anayasadan bahsediyor ya da deĞişmesini öneriyor. O zaman tutarlİlİk gereĞi bütün partilerin Anayasa’nİn ilk dört maddesine baĞlİ, vatandaşlİk tanİmİna sadİk bir siyasi tutumla bir araya gelmesi milletimizin talep ve beklentisidir. Milliyetçi Hareket Partisi yeni baştan anayasa yazİm sürecine vardİr ve çalİşmalarİna samimiyetle, önyargİsİz şekilde başlamİştİr. Unutmayalİm ki, kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir" ifadesini kullandİ.

'İNFAZIN DURDURUMASINA KARşIYIZ'

Bahçeli, gazetecilerin Enis BerberoĞlu ile ilgili sorusuna, "Yargİya saygİmİz var, mahkemenin davayİ yeniden görmesini de uygun buluyoruz; ancak infazİn durdurulmasİna karşİyİz. Enis BerberoĞlu ile ilgili dokunulmazlİĞİn kaldİrİlmasİyla alakalİ fezleke, komisyon ve Genel Kurul'a geldiĞinde de MHP daha önceki tutum ve davranİşİna uygun olarak dokunulmazlİĞİn kaldİrİlmasİ yönünde oy kullanacaktİr" yanİtİnİ verdi. 

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim