Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
İsviçre Türkiye’yi Riskli Ülkeler Listesine Almadİ
Tarih : 2021.03.01  15:40:16
İsviçre, AB’nin birçok ülkesini riskli ilan etti. Türkiye, İsviçre’nin yeni listesinde yer almazken bu durum İsviçreli turistlerin "güvenle Türkiye’ye gidebileceĞi" anlamİna geliyor.

Avrupa BirliĞi, corona virüsü salgİnİ kriz başladİĞİndan beri Türkiye'yi “Corona riskli bölge” statüsünde tutup, turist göndermemek için kulis yaparken, İsviçre tam tersi bir tutum sergiliyor.

Avrupa'nİn bu küçük ülkesi, Türkiye'yi “risk bölgesi” ilan etmedi, aksine birçok AB üyesi ülkeyi “Corona riskli ülke” statüsüne aldİ. Bu İsviçreli turistlerin “güvenli Türkiye'yi tercih edebileceĞi” anlamİna geliyor.

YENİ CORONA- RİSK LİSTESİ

Amerika, Maldivler, Portekiz, Brezilya, İngiltere, Arnavutluk, Moldova, Avusturya'nİn bazİ bölgeleri, İtalya'nİn bazİ bölgeleri, şili, Barbados, Peru ve Lüksemburg da riskli ülkeler arasİna eklendi.

Liste 8 Mart'tan itibaren geçerli olacak ve liste yapİlİrken, her yüz bin kişide 60 bulaşma oranİnİn üzerinde olanlar tercih edildi. Almanya ise riskli ülkeler listesinden çİkarİldİ.

Riskli ülkelerden gelenlerden, gelmeden en geç 72 saat içinde negatif bir test sonucu istenecek. Bu kişiler uçaĞa böyle binebilecekler ve geldikten sonra karantinaya girecekler. Karantinanİn 7’nci gününde bir daha test yaptİrmak zorundalar.

İSVİÇRE: ÇİN AşISI DA OLABİLİR

Türkiye'yi riskli ülkeler arasİna almayan İsviçre, yine de diĞer Avrupa ülkeleri gibi vize vermiyor. İsviçre vizesinin açİlmasİ için, aşİlamanİn ve bu ülkede kabul gören bir aşİnİn geçerli olmasİ gerekiyor.

İleride Çin aşİsİ nedeniyle Türkiye'ye vizenin açİlİp açİlmayacaĞİ bilinmiyor. Çin aşİsİnİ üretenler İsviçre'de Swissmedic'e onay başvurusu yapmadİ.

Henüz AB gibi, “Sadece benim onayladİĞİm aşİlar geçerli” diye bir kararİ olmayan İsviçre'nin gelecek dönemde ne yapacaĞİ henüz net deĞil. İsviçre'de bazİ kantonlar, Çin aşİsİ alabileceklerini ve bu konuda görüşmeler yaptİklarİnİ açİklamİştİ ve “İlk çİkan aşİ en başarİlİ, diye bir şey yok” demişlerdi.

HENÜZ VİZE VERMİYORLAR

İsviçre hükümeti, 05.06.2020 tarihinden beri ülke dİşİndan gelen kişiler için herhangi bir seyahat kolaylaştİrmasİ yapmadİ.

Ülke dİşİndan İsviçre’ye giriş yapabilen kişiler şimdilik İsviçre vatandaşlarİ ile yakİn akrabalarİ, İsviçre'de geçerli oturma iznine sahip olanlar ve geçerli bir ulusal D vizesine (aile birleşimi, öĞrenci, çalİşma vizesi) sahip olanlar.

İsviçre’ye gidebilmek için vize başvurularİ halen kapalİ tutuluyor.


Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim