Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
"Türkiye, Bir Yönetim Kriziyle Karşİ Karşİya"
Tarih : 2021.03.23  15:44:30
Akşener, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesini feshetmesine çok sert tepki gösterdi. Merkez Bankasİ'ndaki sürpriz deĞişikliĞi de anİmsatan Akşener, "Türkiye, bir yönetim kriziyle karşİ karşİya" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanİ Merak Akşener, partisinin grup toplantİsİnda konuştu. Akşener'in gündeminde cuma akşamİ yayİmlanan sürpriz kararnamelerle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasİ (TCMB) Başkanİ Naci AĞbal'İn görevden alİnmasİ ve İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi vardİ.

İktidarİn keyfi tutumlarla bir gece yarİsİ sözleşmeyi feshettiĞini belirten Akşener, "İstanbul Sözleşmesi’nin hedefi belli: Kadİnlarİ, çocuklarİ ve aileyi koruyup kollamak. Bu kadar net. Ya kadİnlarİ korumayİ seçeceksiniz, ya da kadİn katillerine cesaret vereceksiniz. Ya çocuklarİnİzİ kollamayİ seçeceksiniz, ya da çocuk tacizcilerine yol vereceksiniz. Ya ailelerinize sahip çİkacaksİnİz, ya da yuvalarİn yİkİlmasİna göz yumacaksİnİz. Bu kadar basit" sözlerini kaydetti.

Merkez Bankasİ'ndaki başkanİnİn görevden alİnmasİnİ 'akİldan ve mantİktan uzak, ekonomiyi de uçuruma sürükleyen bir adİm' olarak deĞerlendiren şunlarİ söyledi:

"Bu vesileyle, çiçeĞi burnunda Merkez Bankasİ Başkanİ’nİ uyarmak istiyorum. Görünen o ki, şimdiden o koltuĞa yeni talipler var… Baktİ ki bu atamalar, verilen ayarlar üzerinden oluyor, faizlerin gidişatİnİ beĞenmeyen Ayasofya İmamİ, twitter üzerinden ayar verip, hem faiz lobilerine göz daĞİ verdi, hem de Merkez Bankasİ BaşkanlİĞİ’na göz kİrptİ."

Akşener'in konuşmasİndan öne çİkanlar şöyle:

'TÜRKİYE BİR YÖNETİM KRİZİYLE KARşI KARşIYA'

Türkiye, bir yönetim kriziyle karşİ karşİya. Türkiye, hukuksuzlukla, adaletsizlikle karşİ karşİya. Türkiye, milli iradeye yapİlan saygİsİzlİklarla karşİ karşİya. Cumartesi sabahİ itibariyle yaşananlar, beş bin yİllİk devlet geleneĞimizin, başİmİza bela edilen bu ucube sistemde, ne büyük bir tehdit altİnda olduĞunun göstergesidir.

'KENDİLERİNİ SARAY SEFASINA ÖYLE KAPTIRDILAR Kİ...'

Sayİn ErdoĞan’İn elinde, oyuncak olduĞu gerçeĞine sessiz kalamayİz. Devleti, şahİs şirketi zannettiklerini biliyorduk. Devleti, gelin, görümce ve damatlar için, makam kapİsİ gördüklerini biliyorduk. Devletin malİnİ deniz, yemeyeni de keriz gördüklerini de biliyorduk. Ama bugün artİk öyle bir noktaya geldiler ki; Devletmiş, anayasaymİş, kanunmuş, artİk hepsi önemiz birer detay haline geldi. Kendilerini, saray sefasİna öyle kaptİrdİlar ki; Millet iradesini umursayan, memleketin geleceĞini düşünen kalmadİ.

'ERDOĞAN'IN PAşA GÖNLÜ NE İSTİYORSA O OLUYOR'

Bu anlayİşla yönettikleri Türkiye’de; Sayİn ErdoĞan’İn paşa gönlü ne istiyorsa, o oluyor, o yapİlİyor.
Sİrf canlarİ istedi diye uluslararasİ bir anlaşmayİ feshedebiliyorlar. Sİrf canlarİ istedi diye, gecenin bir yarİsİ, itibarİ baĞİmsİzlİĞİndan gelen Merkez Bankasİ’nİn, bir başkanİnİ daha görevden alabiliyorlar.
Sİrf canlarİ istedi diye Türk Milleti’nin kutlu iradesini hiçe sayİp, demokrasinin, hukukun, devlet insanlİĞİnİn gereklerini yerle bir ediyorlar. 

'GECE YARISI AKLINA ESMİş VE İSTANBUL SÖZLEşMESİ'Nİ FESHETMİş'

Anayasamİz diyor ki; “Anayasada, kanunla düzenlenmesi öngörülen konularda, CumhurbaşkanlİĞİ kararnamesi çİkarİlamaz. Kanunda açİkça düzenlenen konularda, CumhurbaşkanlİĞİ kararnamesi çİkarİlamaz.” Yani diyor ki; “Cumhurbaşkanİ’nİn karar ve işlemleri, Anayasa’nİn ve kanunlarİn üzerinde deĞildir, onlara tabidir.” Oysa bir bakİyoruz, bir CumhurbaşkanlİĞİ kararnamesiyle, kendisine ek yetkiler verilmiş ve Sayİn ErdoĞan, millet iradesini hiçe sayan o kanunsuz yetkiyle gece yarİsİ aklİna esmiş, ve İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmiş… Bu yetki aşİmİ, milletimiz için hak gaspİdİr.

'SIRF ÇARPIK ZİHNİYETLİ BİR AZINLIĞA şİRİNLİK YAPACAĞIM DİYE...'

Sayİn ErdoĞan, panik içerisinde, “kimin gözüne nasİl girerim?”, “kimden nasİl siyaset devşiririm?” diye çİrpİnİyor. Sİrf, çarpİk zihniyetli bir azİnlİĞa şirinlik yapacaĞİm diye, Türkiye’de, şiddet gören, istismar edilen, tacize, tecavüze uĞrayan, kadİnlarİn, çocuklarİmİzİn güvenliĞini, kutsal aile yapİmİzİ kurban ediyor. İşin özü işte budur.

'YA KADINLARI KORUMAYI SEÇECEKSİNİZ YA DA KATİLLERİ'

İstanbul Sözleşmesi’nin hedefi belli: Kadİnlarİ, çocuklarİ ve aileyi koruyup kollamak.
Bu kadar net. Ya kadİnlarİ korumayİ seçeceksiniz, ya da kadİn katillerine cesaret vereceksiniz. Ya çocuklarİnİzİ kollamayİ seçeceksiniz, ya da çocuk tacizcilerine yol vereceksiniz. Ya ailelerinize sahip çİkacaksİnİz, ya da yuvalarİn yİkİlmasİna göz yumacaksİnİz. Bu kadar basit.

'MERKEZ BANKASI'NI YAP-BOZ TAHTASINA ÇEVİRDİLER'

Piyasalar için, istikrar ve güvenin adresi olmasİ gereken Merkez Bankasİ’nİ yap-boz tahtasİna çevirmeleri de işte bundandİr. Biliyorsunuz, daha 4 buçuk ay önce Damat Bakanİ göndermek pahasİna göreve getirdikleri Merkez Bankasİ Başkanİ da Cuma gecesi itibariyle gitti. “Damadİ affettik.” diyorlardİ, onun gidişine sebep olan başkan “Görevden alİndİm.” dedi. Görevden alİndİĞİ için, bir de teşekkür etti…Zaten her giden, nedense bir rahatlİyor. Her gidende bir huzur, bir ferahlİk, son derece “zen” bir tavİr…Hayretle izliyoruz. İnsan, ister istemez soruyor; “Sizi nasİl bir ateşe atİyorlar ki, ekonomideki tablo, aslİnda ne kadar kötü ki, görevden alİnİnca bu kadar rahatlİyor, üstüne bir de şükranlarİnİzİ sunuyorsunuz?” “Memleketi nasİl bir cendereye soktunuz ki; giden her biriniz, “Allah sonumuzu hayİr etsin” diyorsunuz?”

'EKONOMİYİ UÇURUMA SÜRÜKLEYEN BİR ADIM'

"Merkez Bankasİ Başkanİ’nİ göreve geldikten 4 buçuk ay sonra, bir gece yarİsİ görevden almak, akİldan ve mantİktan uzak, ekonomiyi de uçuruma sürükleyen bir adİmdİr. Türkiye, Sayİn ErdoĞan’İn, düşünmeden aldİĞİ şuursuz kararlar sonucunda hem yüksek faizin acİ reçetesini ödüyor, hem de, yükselen kur ve artan enflasyonla boĞulmaya mahkum oluyor.

'MANşETLERE EĞİLE EĞİLE GİDİYORSUN'

4 buçuk aylİk Merkez Bankasİ Başkanİ’nİ yiyen süreçte bu defa ilginç bir şeyler oldu. Cuma sabahİ, iktidara yakİn bir gazete başlİk atİp, faiz artİrİmİna “Tezgah” dedi, aynİ günün gecesinde yeni Başkan gitti, aynİ gazetenin yazarİ, en yeni Başkan oldu. Vay be… İşe bakar mİsİnİz?...

Sayİn ErdoĞan; Bir zamanlar, “Gazete manşetleriyle bize istikamet çizemezler.” diyordun,
şimdi bakİyorum da onlar sabah manşet atİyor, sen akşamİna gereĞini yapİyorsun. Neredeeeeeen nereye! Manşetlerle vuruşa vuruşa geliyordun, manşetlere eĞile eĞile gidiyorsun…Yolun açİk olsun.

'şİMDİDEN O KOLTUĞA YENİ TALİPLER VAR'

Bu vesileyle, çiçeĞi burnunda Merkez Bankasİ Başkanİ’nİ uyarmak istiyorum. Görünen o ki, şimdiden o koltuĞa yeni talipler var… Baktİ ki bu atamalar, verilen ayarlar üzerinden oluyor, faizlerin gidişatİnİ beĞenmeyen Ayasofya İmamİ, twitter üzerinden ayar verip, hem faiz lobilerine göz daĞİ verdi, hem de Merkez Bankasİ BaşkanlİĞİ’na göz kİrptİ.

Baktİ ki; elin yabancİsİ, ülkesinde yüzde 1-2 faizi zor alİrken, burada yüzde 19 veriliyor. Baktİ ki; ekonomist Cumhurbaşkanİ, eski bakanlar, milletvekilleri, ekonomi profesörleri, bu işi beceremiyor. O da gerekeni yaptİ, ve görünen o ki, göreve talip oldu. Sayİn Başkan; Siz siz olun, o koltuĞa çok alİşmayİn. Sayİn ErdoĞan’da bu zihniyet varken, bu pilav, daha çok su kaldİrİr. Olur mu, olur… Sayİn ErdoĞan’İn yöneticilik kariyeri, bu tip fantastik atamalarla doludur.

'TÜRKİYE FAİZLE KUR ARASINA SIKIşTI'

Bugün Türkiye, faizle kur arasİna sİkİşmİştİr. Türkiye Ekonomisi’nin, bu şekilde köşeye sİkİşmasİnİn temel sorumlusu da büyük ekonomist Sayİn ErdoĞan’İn ta kendisidir. Merkez Bankasİ’nİn elindeki para politikasİ silahİnİn, etki alanİ sİnİrlİdİr. Sayİn ErdoĞan sanİyor ki; kendisi hiçbir şey yapmayacak, bütçeyi istediĞi gibi çarçur edecek Türkiye’de hukukun, demokrasinin, insan haklarİnİn önemsenmediĞi gösteren, her türlü işi yapacak, her türlü sözü söyleyecek; sorunlar kapİya dayanİnca da, meseleyi Merkez Bankasİ çözecek. Yok öyle bir dünya Sayİn ErdoĞan… 

'TÜRKİYE'NİN MAKROERDOĞANİK SORUNLARI VARDIR'

Bu kadar zenginliĞe sahip bir ülkenin, makroekonomik sorunu olamaz. Bu kadar basit. Türkiye’nin makroekonomik sorunu yoktur. Türkiye’nin, MakroErdoĞanik sorunlarİ vardİr! MakroErdoĞanik sorunlarİmİz yüzünden; Onca zenginliĞe karşİn, 8500 dolarlİk milli gelirle, Avrupa’nİn sonuncusuyuz. Akİl fikir sahibi bir iktidarla, olmasİ gereken, en az 20 bin dolardİr. Böyle söyleyince, şaşİranlar oluyor. Asİl şaşİlmasİ gereken, yaşadİĞİmİz bu fakirliktir. Asİl şaşİlmasİ gereken Avrupa’nİn en zengin kaynaklara sahip olan ülkesinin Avrupa’nİn en fakir ülkesi olmasİdİr.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim