Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Devlet Bahçeli: AYM’nin Kapİsİna Kilit Vurulmalİ
Tarih : 2021.04.06  15:43:49
Bahçeli: Bu mahkemenin kapİsİna kilit vurularak yeniden yapİlandİrİlmasİ demokrasi sorumluluĞudur. AYM’nin bir darbe mirasİ olduĞu ortadadİr." dedi.

MHP Genel Başkanİ Devlet Bahçeli TBMM’deki grup toplantİsİnda partililere seslendi. Konuşmasİna Türkiye’nin corona virüsle mücadelesine deĞinerek başlayan Bahçeli, “Türkiye haritasİ kİrmİzİya boyansa da umutsuzluĞa kapİlmayacaĞİz. Bugünleri aşacaĞİz” dedi.

Rusya ile Ukrayna arasİnda yaşanan gerginliĞe de deĞinen Bahçeli, “Karadeniz'den Akdeniz'e uzanan yolda gerginlik farklİ boyutta devam etmektedir. ABD Dİşişleri Bakanİ'nİn S-400'ü elimizden çİkarmayİ dile getirmesi zamanlama bakİmİnda manidardİr.” ifadelerini kullandİ.

Cumartesi gecesi yayİnlanan ve Türkiye gündeminin bir numaralİ konusu haline gelen 104 emekli amiral imzalİ bildiri de Bahçeli’nin hedefindeydi. İmzacİ amirallere ateş püsküren Bahçeli, muhalefeti de bildirinin karşİsİnda tavİr almamakla suçladİ.

“Montrö BoĞazlar Sözleşmesi Lozan’İn ayrİlmaz bir parçasİdİr bizim kİrmİzİ çizgimizdir. Hiç kimsenin Montrö’yü tartİşmaya açtİĞİ falan da yoktur” diyen Bahçeli imzacİ amiraller için, “Bunlar denizci deĞil denizciliĞin yüz karalarİdİr. Söz konusu muhtİra emeklilikle canİ sİkİlan, biraz da adİmİzdan söz ettirelim diyen bir meczubun işi deĞildir. Bunlarİ deniz nasİl tutuyorsa hukuk da öyle tutmalİ, cüretlerinin bedelini ödemelidirler” ifadlerini kullandİ.

HDP’nin kapatİlmasİ istemiyle Yargİtay Cumhuriyet BaşsavcİlİĞİ tarafİndan hazİrlanİp Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen iddianamenin usül eksikliĞi gerekçesiyle iade edilmesini bir kez da gündeme getiren Bahçeli, AYM ve Başkanİ hakkİnda çarpİcİ ithamlarda bulundu.

AYM’yi darbe ürünü bir kurum olarak tanİmlayan Bahçeli, “Halen AYM BaşkanlİĞİ’nİ işgal eden şahsİn, geçmişte Polis Akademisi başkanİyken, PKK açİlİmİna nasİl ev sahipliĞi yaptİĞİnİ, 12 kötü adamİ nasİl aĞİrladİĞİnİ biz gayet iyi biliyoruz” dedi.

“UMUTSUZLUĞA KAPILMAYACAĞIZ”
Bahçeli’nin konuşmasİndan satİr başlarİ:

* Dünya genelinde hala Covid-19’un tedavisinde kullanİlan aşİya erişim sorunu varken, Türkiye’de aşİlama sayİsİ 17 milyonu bulmuştur. Yerli aşİ çalİşmalarİnda ümit verici sonuçlar alİnmİştİr.

* Güç birliĞi yaparak, inanç birliĞi yaparak, kurallara uyarak musibeti yeneceĞiz. SaĞlİk BakanlİĞİmİza, doktorlarİmİza, hemşirelerimize tüm saĞlİk çalİşanlarİmİza kadar minnet duyuyor ve fedakarlİklarİ takdir ediyoruz.

* Bugünleri aşacaĞİz. Türkiye haritasİ kİrmİzİya boyansa da umutsuzluĞa kapİlmayacaĞİz.

* Rusya-Ukrayna sİnİrİnda savaş helikopteri uçmakta, tehdit etmektedir. Ukrayna AB'nin kalkanİ olduĞu söylemiştir. NATO ve Rus uçaklarİ tehlikeli bir it dalaşİna girmiştir. Karadeniz'den Akdeniz'e uzanan yolda gerginlik farklİ boyutta devam etmektedir.

* ABD Dİşişleri Bakanİ'nİn S-400'ü elimizden çİkarmayİ dile getirmesi zamanlama bakİmİnda manidardİr.

“MONTRÖ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

* Önce 126 eski büyükelçinin şüpheli bildirisi yayİmlanmİştİr. Montrö tartİşmalarİ derken Türkiye 4 Nisan’da 104 emekli amiralin bir nevi muhtİrasİyla sarsİlmİştİr. Montrö BoĞazlar Sözleşmesi Lozan’İn ayrİlmaz bir parçasİdİr bizim kİrmİzİ çizgimizdir. Hiç kimsenin Montrö’yü tartİşmaya açtİĞİ falan da yoktur.

* Vehimlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bu lekeyi temizlemek demokrasinin, hukukun ve milli iradenin tarihe karşİ namus, şühedaya da vefa borcudur.

* Cüretlerinin bedelini ödemelidirler. 104’lükler büyük bir suç işlemiştir. Demokrasi düşmanlarİna yeşil İşİk yakan gel gel yapan 104’lükler suç işlemilerdir. Bu suç cezasİz kalamaz kalmayacaktİr. Hayret etmemek elde deĞildir. Mavi vatanİmİzİ bu çürüklerle nasİl savunmuşuz!

* Bu 104 emekli amiral bozuntusunu bir araya getiren ortak bir bildiriye imza  attİran, gece yarİsİ muhtİra ihtimasİna sokan asİl motivasyon nedir? İplerini tutan zihniyetin eşgali ve robot resmi kimleri göstermektedir?

* Üzerinde durulmasİ ve sorgulanmasİ gereken bir diĞer muamma da; meshul kokuşmuş bildiri günü birlik ve lokal bir tepki midir? Bir tür kripto haberleşme midir? Yoksa zincirleme bir reaksiyonun ilk etabİ mİdİr?

* Bir süredir ülkemizin maruz kaldİĞİ siyasal ve ekonomik sorunlar birbiriyle kopuk deĞil aynİ kriz güzergâhİna ortaklaşa sadece farklİ yollardan ulaşma gayretidir. Bize göre 4 Nisan çİkİşİnİ detaylarİyla ele almak şarttİr.

* Bunlar denizci deĞil denizciliĞin yüz karalarİdİr. Söz konusu muhtİra emeklilikle canİ sİkİlan, biraz da adİmİzdan söz ettirelim diyen bir meczubun işi deĞildir. Bunlarİ deniz nasİl tutuyorsa hukuk da öyle tutmalİ, cüretlerinin bedelini ödemelidirler. Gece yarİsİ bildirisi hangi mihraklarİn bildirisidir?

“AYM’NİN KARARI YOK HÜKMÜNDEDİR”

* Anayasa Mahkemesinin HDP’yi kollayan arkalayan kararİ yok hükmündedir. Bugün HDP’nin dosyasİnİ gerisin geri Yargİtay BaşsavcİĞİna gönderen zevatİn 1 saatliĞine de olsa daĞda teöröristin karşİsİna çİkacak cesareti var mİdİr.

* İddianamenin şurasİ olmamİş burasİ olmamİş diyen AYM’nin başkan ve yardİmcİlarİ gidin bunu şehit analarİna anlatİn. HDP’ye zaman kazandİran AYM’nin devletin ve milletin bölünmez bütünlüĞünü umursamadİĞİnİ görüyoruz.

“AYM’NİN KAPISINA KİLİT VURULMALIDIR”

Halen AYM BaşkanlİĞİ’nİ işgal eden şahsİn, geçmişte Polis Akademisi başkanİyken, PKK açİlİmİna nasİl ev sahipliĞi yaptİĞİnİ, 12 kötü adamİ nasİl aĞİrladİĞİnİ biz gayet iyi biliyoruz.

O tarihlerde Polis Akademisi’nde sözde Kürt Çalİştayİ düzenleyen zat AYM Başkanİ’dİr. Mahkeme başkanİnİn tarafsİzlİĞİ söz konusu deĞildir. Bu mahkemenin kapİsİna kilit vurularak yeniden yapİlandİrİlmasİ demokrasi sorumluluĞudur. AYM’nin bir darbe mirasİ olduĞu ortadadİr.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim