Bugün; 16 Nisan 2024, Sal
Pandemiden Kaçan Akİn Etti, Kiralİk Ev Kalmadİ
Tarih : 2021.05.01  16:32:46
Koronavirüs pandemisinde tatil ve yaşam için sahil beldelerinin tercih edilmesi nedeniyle Kuşadasİ ve Didim'deki konutlara talep arttİ. İki ilçede neredeyse kiralİk ev kalmadİ.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgİnİ sürecinde tatil ve yaşam için sahil beldelerinin tercih edilmesi nedeniyle Ege'de yazlİk konutlarİn yoĞun olduĞu Kuşadasİ ve Didim ilçelerinde kiralİk konut piyasasİnda hareketlilik yaşanİyor.

Didim Emlak Müşavirleri DerneĞi Başkanİ Osman Coşkun, salgİnla birlikte ilçedeki evleri kiralamak isteyen çok fazla kişiden başvuru aldİklarİnİ, özellikle büyükşehirlerden gelmek isteyenlerin sayİsİnİn arttİĞİnİ ifade etti.

'ELİMİZDE NEREDEYSE KİRALIK EV KALMADI'

Salgİnİn başladİĞİ dönemde ilçeye olan ilginin bir miktar arttİĞİnİ, yazİn gelmesi ve tam kapanma sürecinin etkisiyle kiralİk konut talebinin beklemedikleri ölçüde arttİĞİnİ kaydeden Coşkun, şöyle konuştu:

"Günlük, haftalİk, aylİk ya normal kiralİk evlere yoĞun talepten dolayİ elimizde neredeyse kiralİk ev kalmadİ. İnsanlar, kendilerini daha rahat hissedecekleri, deniz havasİ olan yerleri tercih ediyor. Fiyatlarda da geçen seneye göre yüzde 50'ye ulaşan artİşlar oldu."

'KONUTLARI GÖRMEDEN KAPORA VERMEYİN'

YoĞun talep nedeniyle dolandİrİcİlİk olaylarİnİn da yaşanabildiĞine işaret eden Coşkun, kiralanacak konut görülmeden kapora verilmemesi gerektiĞine dikkati çekti.

Aydİn İnşaatçİlar ve Emlakçİlar Odasİ Başkanİ Alaattin Durmaz da salgİnla birlikte tatil bölgeleri ve kİrsal alanlardaki evlere yoĞun talebin görüldüĞünü, bunun kiralama fiyatlarİnİ artİrdİĞİnİ kaydetti.

Durmaz, "Vatandaş da haklİ, artİk çok sİkİldİ ve sahil kesimindeki evlere başvuruyor. Bu da onlarİn kiralarİnİ artİrİyor. Bu artİşta son dönemde yeni konut inşaatlarİnİn yavaşlamasİnİn da etkisi var" deĞerlendirmesinde bulundu.

 

 

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim