Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Biden 4 Trilyon Dolarlİk Paket İçin Müzakereye Hazİr
Tarih : 2021.05.03  16:51:36
ABD Başkanİ Joe Biden’İn 4 trilyon dolarlİk teşvik paketi şimdi onay için Kongre’de. Daha önceki pandemi teşvik paketinin aksine bu kez her iki partinin daha kolay uzlaşmasİ bekleniyor.

İsmini vermek istemeyen bir kaynak, Biden’İn teklifi geçirmek için farklİ görüşlere açİk olduĞunu belirtiyor. Biden’İn 1.9 trilyon dolarlİk koronavirüs destek paketinde yaptİĞİnİn aksine bu kez Kongre liderlerini 12 Mayİs’ta aĞİrlamayİ planlİyor.

ABD’de ekonomik toparlanmanİn güçlenmesi nedeniyle Cumhuriyetçilerin trilyonlarca dolarlİk harcamalarİ içeren paketi onaylamasİ kolay olmayabilir. Ülkede Cuma açİklanacak olan tarİm dİşİ istihdam verisinin 900 binin üzerinde artmasİ bekleniyor.

Beyaz Saray Danİşmanİ Anita Dunn CNN’e verdiĞi mülakatta “Başkan Biden bunun karşİlİklİ müzakere işi olduĞunu ve bir noktada uzlaşİ saĞlanmasİ gerektiĞini biliyor. Her iki tarafİn da paketi onaylamasİnİ istiyor. Fikirlere açİĞİz, şimdi tartİşma zamanİ” şeklinde konuştu.

Biden’İn ekibi ‘Amerikan İstihdam Paketi’ için politika yapİcİlar ve yöneticilerle 415’ten fazla telefon görüşmesi yaptİ, Cumhuriyetçilere de en az 24 kez brifing verildi.

Kongre’deki Demokratlarİn planİn nasİl ilerleyeceĞi konusunda henüz strateji belirlemediĞi ifade edildi.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim