Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Kemal KİlİçdaroĞlu 8 Seçim Vaadini Sİraladİ
Tarih : 2021.05.12  16:08:52
CHP Genel Başkanİ Kemal KİlİçdaroĞlu, CHP Kadİn Kollarİ İl Başkanlarİ ile online toplantİda bir araya geldi.

CHP'li belediyelerin, "Sosyal yardİmlarİ kesecekler" propagandasİna raĞmen bu yardİmlarİ artİrdİĞİna belirten KİlİçdaroĞlu, şöyle konuştu:

"Tam aksine sosyal yardİmlarİn hem kalitesi arttİ hem de görünürlüĞü de kayboldu. Yani saĞ elin verdiĞin sol el görmedi. Dolayİsİyla belediye başkanlarİmİz insan onurunu koruyarak sosyal yardİmlar yapİyorlar. Kişinin yoksulluĞunu afişe etmiyorlar. Sosyal hukuk devleti fakirin, fukaranİn yanİnda olan devlet demektir.

Belediye başkanlarİmİz şimdi bulunduklarİ yerlerde bir yoksulluk envanteri çİkarİyorlar. Yani kaç hanede yoksulluk var, bu hanelerin geliri var mİ, yok mu? diye. Fakat bizim belediyelerimizin olmadİĞİ ama kadİn kollarİmİzİn çalİştİĞİ illerimiz de var. Dolayİsİyla sizler bulunduĞunuz ilde kaç yoksul aile olduĞunu bize yazarsanİz, belki buradan bir yardİm yapabiliriz."

"HER AY DÜZENLİ PARA YATACAK"

Yarİn seçim olacakmİş gibi çalİşmalarİnİ sürdürdüklerini bildiren Kemal KİlİçdaroĞlu, "Türkiye'yi içine düştüĞü girdaptan biz kurtaracaĞİz. Başka kurtarİcİ yok" ifadesini kullandİ.

Ekonomik ve sosyal açİdan vatandaşİn karşİlaştİĞİ bütün sorunlarİ çözme konusunda çok kararlİ bir tutum sergileyeceklerini dile getiren KİlİçdaroĞlu, şöyle devam etti:

"CHP iktidarİnda aile destekleri sigortasİ gelecek. Hiçbir çocuk bu coĞrafyada yataĞa aç girmeyecek. Bunlarİ yapabilir miyiz? Elbette yaparİz, son derece basit kurallar bunlar. Bir yasa çİkaracaksİnİz, nasİl işsiz kalan işsizlik sigortasİndan para alİyorsa, aile destekleri sigortasİnda da yoksul hanede kadİnİn banka hesabİna her ay düzenli para yatacak. Böylece onun yoksulluĞu afişe edilmeyecek.

SÜLEYMAN şAH TÜRBESİ VAADİ

Manisa'dan MHP'liler bana selam göndermişler, benden de o arkadaşlara selam gönderirseniz çok mutlu olurum. Söyleyin, KİlİçdaroĞlu dedi ki dostlarİmİzla beraber kurduĞumuz CHP iktidarİnda ilk bir haftada yapacaĞİmİz 8 temel konu var. Bunlardan sekizincisi ilk bir haftada meşhur İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüĞe koyacaĞİz.

İlk bir haftada esnafİn, bankalardan veya esnaf kredi kooperatiflerinden çektikleri faizlerin kredilerini sİfİrlayacaĞİz. Süleyman şah Türbesi'ni, bunu özellikle ülkücü kardeşlerim çok iyi bilirler ve anlarlar, Süleyman şah Türbesi'ni tekrar kaçİrİldİĞİ yere götüreceĞiz, terk edilen vatan topraĞİna tekrar götüreceĞiz bayraĞİmİzİ dikeceĞiz oraya."

ÖĞrenim görürken Kredi Yurtlar Kurumundan kredi alanlarİn faizlerini sİfİrlayacaklarİnİ bildiren KİlİçdaroĞlu, kredi alan gencin iş bulduktan sonra borcunu ödeyeceĞini söyledi.

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim