Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
"5 Binli Rakamlara Ancak Temmuz Başİnda İneriz"
Tarih : 2021.05.14  15:52:34
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Akİn, "Bir yandan gösteri, diĞer yandan şampiyonluk kutlamasİ için sokaĞa gidişle 5 binli rakamlara ancak temmuz başİnda ineriz" dedi.

Korona virüsü vakalarİndaki yükseliş üzerine 29 Nisan'da başlayan 'tam kapanma' sürecinde sona gelinirken, Hacettepe Üniversitesi Tİp Fakültesi Halk SaĞlİĞİ Uzmanİ ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akİn, 'normalleşme' için hedeflenen rakamlara temmuz ayİndan önce ulaşİlamayacaĞİ uyarİsİnda bulundu. Prof. Dr. Akİn, "Bir yandan gösteri, diĞer yandan şampiyonluk kutlamasİ için sokaĞa gidişle 5 binli rakamlara ancak temmuz başİnda ineriz" dedi.

ERDOĞAN'IN VE BAKAN ERSOY'UN 'TAHMİNİ' NEYDİ?

HaberTürk gazetesi yazarİ Muharrem Sarİkaya yazİsİnda, Prof. Dr. Levent Akİn ile yaptİĞİ görüşmeye yer verdi. Sarİkaya, Akİn'İn AKP'li Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan'İn tam kapanma öncesinde işaret ettiĞi 5 bin vaka hedefine ulaşmanİn bu ay sonunda dahi mümkün olmayacaĞİ düşüncesini aktardİ.  

Kültür ve Turizm Bakanİ Mehmet Nuri Ersoy da Reuters'a yaptİĞİ açİklamada, "Hedefimiz, 1 Haziran itibarİyla turist trafiĞini açmak için 17 Mayİs’tan sonra vaka sayİsİ olarak 5 binin altİna inmek. Bu sayİya düşebilirsek 30 milyon hedefimizi hala koruyoruz" demişit.

'KIRMIZI KENTLERDE TAM KAPANMA, MAVİLERDE NORMALLEşME'

Sarİkaya, şöyle devam etti:

"Açİlma ile birlikte yeniden vaka sayİlarİnİn 20 binli rakamlara ulaşmasİnİn kaçİnİlmaz olduĞunu vurguladİ. YaptİĞİ hesaplamalara göre eĞer bugünkü gibi yarİ kapanma ile gidilirse ancak temmuz başİnda 5 binli rakamlara ulaşİlİr. Onun öncesinde 5 bin sayİsİndan ancak rakamsal olarak söz edilebilir.

Prof. Dr. Levent Akİn’İn önerisi daha önce hazİrlayİp SaĞlİk BakanlİĞİ’na sunduklarİ, ancak uygulamasİnda sorun yaşanan kademeli açİlma planİnİn devreye konulmasİ.

Yani kİrmİzİ kentlerde tam kapanma saĞlanİrken, mavi olanlarda her şeyin normalleşmesi. Bu yapİldİĞİ takdirde kademeli normalleşmenin daha saĞlİklİ olacaĞİnİ belirtti. Bu aşamada sokaklardaki kalabalİĞa da dikkat çekti.

Aslİnda haksİz deĞil, çünkü 7 milyon kişi izin aldİ, onun öncesinde de 3 milyon vardİ; dolayİsİyla 10 milyon kişinin izin belgesi ile sokakta bulunduĞu ortamda normal yaşam sürüyor demektir.

Buna dün de açİk bir şekilde sokaklarda görüldüĞü gibi bakkala gidiyorum bahanesi ile bayramlaşmaya gidenleri de eklerseniz durum daha net anlaşİlİr.

Prof. Dr. Akİn, aylİk 300 bini aşan vakanİn olduĞu ülkede normalleşmeden söz edilemeyeceĞinin altİnİ çizip ekledi:

'Bir yandan gösteri, diĞer yandan şampiyonluk kutlamasİ için sokaĞa gidişle 5 binli rakamlara ancak Temmuz başİnda ineriz…'"

ERDOĞAN NE DEMİşTİ?

Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, 'tam kapanma'yİ açİklarken "Avrupa'nİn açİlma sürecine girdiĞi bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayİlarİmİzİ süratle 5 binin altİna indirmeliyiz. Aksi takdirde, turizmden ticarete ve eĞitime kadar her alanda aĞİr bir faturayla karşİ karşİya gelmemiz kaçİnİlmaz olacaktİr" demişti.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim