Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
ABD'de Aşİ Olanlar Maskelerini Çİkarabilecek
Tarih : 2021.05.14  16:49:56
ABD Başkanİ Joe Biden, ABD'de aşİ olanlarİn maske takmasİna gerek kalmadİĞİnİ belirtti. Biden, "Aşİ olun ya da aşİ olana kadar maskenizi takmaya devam edin" diye konuştu.

ABD Başkanİ Joe Biden, Kovid-19'a karşİ tamamen aşİlanan kişilerin maske takmasİna gerek olmadİĞİnİ belirterek, "şimdi kural çok basit, aşİ olun ya da olana kadar maskenizi takİn." dedi.

Biden, ABD Hastalİk Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) Kovid-19 kurallarİna ilişkin yeni bir rehber yayİmlamasİnİn hemen ardİndan Beyaz Saray bahçesinde açİklama yaptİ.

"Bugün ABD'de koronavirüs ile mücadelemizde muhteşem bir gün." diyen Biden, "ABD Hastalİk Kontrol ve Önleme Merkezi, tamamen aşİlanan kişilerin artİk maske takma zorunluluĞu olmadİĞİnİ duyurdu." ifadesini kullandİ.

Biden, bu kararİn ardİnda aşİlamalardaki başarİlarİnİn olduĞunun altİnİ çizerek, "114 günde 250 milyon doz aşİ yaptİk. Bunun sonuçlarİnİ da görüyoruz. 50 eyaletten 49'unda vakalar düştü." diye konuştu.

Salgİnİn başİndan bu yana hastaneye yatİş oranlarİnİn en düşük seviyede olduĞunu açİklayan Biden, ABD halkİnİn son 1 yİldİr gösterdiĞi sabrİn ve fedakarlİklarİn takdire şayan olduĞunu vurguladİ.

Biden, "Aşİ olarak vatanseverlik görevinizi yerine getirdiniz. şimdi kural çok basit, aşİ olun ya da olana kadar maskenizi takİn." dedi.

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim