Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
BioNTech'den Türkiye'ye Ek 60 Milyon Doz Aşİ
Tarih : 2021.05.20  16:56:37
BioNTech-Pfizer, Türkiye'ye ek 60 milyon doz aşİ saĞlayacak, Türkiye'ye ek 60 milyon doz için anlaşma saĞlayarak toplam anlaşmayİ 120 milyon doza çİkardİ.

BioNTech-Pfizer, Türkiye'ye ek 60 milyon doz aşİ saĞlayacak Türkiye SaĞlİk BakanlİĞİ ile ek 60 milyon doz Kovid-19 aşİsİ için anlaşma imzalandİĞİnİ duyurdu.

Açİklamada anlaşma kapsamİnda ek 30 milyon doz için de opsiyon bulunduĞu belirtildi. Anlaşma, BioNTech-Pfizer’in Türkiye’ye Kovid-19 aşİsİ tedarikini tümü 2021’de teslim olmak üzere 120 milyon doza kadar çİkaracak. Yazİlİ açİklamada ifadeleri yer alan BioNTech CEO’su UĞur şahin “Türkiye’nin aşİlama çalİşmalarİna önemli bir katkİ yapabildiĞimiz için minnettarİz” dedi.

Pazartesi günü yapİlan kabine toplantİsİ sonrasİnda gazetecilerle bir araya gelen SaĞlİk Bakanİ Fahretin Koca, “BioNTech ile Haziran'da 30 milyon, Temmuz, AĞustos ve Eylül'de de ciddi bir miktarİn anlaşmasİ yapİldİ” ifadelerini kullanmİştİ.

Koca, önümüzdeki ay aşİlamanİn 18-20 yaş üzeri herkesi kapsamasİnİn planlandİĞİnİ da ifade etti. Yerli aşİda Faz-3 çalİşmalarİnİn Haziran ayİ başİnda başlayacaĞİnİ anlatan Koca, AĞustos-Eylül aylarİnda aşİnİn hazİr duruma gelebileceĞini söyledi.

Biontech CEO'su şahin Bilim Kurulu toplantİsİna katİlİyor

SaĞlİk Bakanİ Koca, Biontech CEO'su Prof. Dr. UĞur şahin'in videokonferansla katİlacaĞİ toplantİda süreçle ilgili kurul üyelerine bilgi vereceĞini söyledi.

SaĞlİk BakanlİĞİ'nİn verilerine göre Türkiye'de toplam aşİ sayİsİ 27 milyon dozu aştİ. Yaklaşİk 11,5 milyon kişinin iki dozla aşİlanma süreci tamamlanİrken, 15,5 milyon kişiye de bir doz aşİ uygulandİ.

İki doz alanlarİn toplam nüfusa oranİ ise yüzde 13,8 oldu.

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim