Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Cumhurbaşkanİ ErdoĞan Muhalefete Yüklendi
Tarih : 2021.07.09  15:39:54
Muhalefete yüklenen ErdoĞan, "Parti teşkilatlarİnİ saran taciz, tecavüz, hİrsİzlİk ve yolsuzluklarla cesaretle yüzleşmek yerine kendi pisliklerini bize bulaştİrmaya çalİşİyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanİ ErdoĞan, Diyarbakİr'da Kurşunlu Cami'nde kİldİĞİ cuma namazİ sonrasİ Genişletilmiş İl Danİşma Toplantİsİ'na katİldİ. ErdoĞan toplantİda gündeme dair açİklamalarda bulundu. Diyarbakİrlİ Anneler ile buluşacaĞİnİ ve ardİndan gençlerle görüşeceĞiniz dile getiren ErdoĞan, Diyarbakİr turunu böylece tamamlayacaĞİnİ iletti.

Muhalefete de yüklene ErdoĞan, muhalefetin bazİ yayİn organlarİyla birlikte hareket ettiĞini söyledi ve ekledi, "AK Parti'ye, Cumhur İttifakİ'na ve siyaset kurumuna karşİ yalan ve çarpİtma üzerine kurulu bir psikolojik harekat yürütüyorlar. Parti teşkilatlarİnİ saran taciz, tecavüz, hİrsİzlİk ve yolsuzluklarla cesaretle yüzleşmek yerine kendi pisliklerini bize bulaştİrmaya çalİşİyorlar."

ErdoĞan'İn konuşmasİndan satİr başlarİ şöyle:

Danİşma toplantİsİ sonrasİ Diyarbakİr Anneleri'nin misafiri olacaĞİnİ açİklayan ErdoĞan, "Cuma namazİmİzİ Diyarbakİrlİ kardeşlerimizle, Kurşunlu Camiinde eda ettik. Kurşunlanan Kurşunlu Camiinde eda ettik. Camimizin eski görkemine kavuştuĞunu biz de yerinde görmüş olduk. Genişletilmiş İl Danİşma Toplantİsİ sonrasİ Diyarbakİr Anneler'inin misafiri olacaĞİz. Diyarbakİr Anneleri evlatlarİna kavuşmak için açtİklarİ bayrakla, hem korku duvarlarİnİ yİktİlar hem de bölücü örgüt ve siyasi uzantİlarİnİn kalleş yüzünü deşifre ettiler. Bu cesur anneler 688 gündür sabİrla sürdürdükleri mücadeleleriyle ülkemizdeki sözde insan haklarİ kuruluşlarİnİn iki yüzlüĞünü göstermenin yanİnda muhalefetin nasİl bir hassasiyet altİnda olduĞunu da ortaya serdiler." dedi.

"DİCLE'NİN KUZULARINI ÇAKALLARA KAPTIRMAYACAĞIZ"

Sİrtİnİ halka yasladİĞİnİ dile getiren ErdoĞan, "Öncelikle bir hususu açİklİĞa kavuşturalİm. Biz Diyarbakİr'a sadece açİlİş yapmak ve ziyaret etmek için gelmedik. Biz bugün buraya Diyarbakİr'İ dinlemek, Diyarbakİrlİlarla istişare etmek, Diyarbakİrlİ olan kavlimizi yenilemek için geldik. Sizlerin fikirlerine çok önem veriyoruz. Dicle’nin kuzularİnİ çakallara kaptİrmamak için gece gündüz yol yürüyor, gayret gösteriyoruz. Biz sİrtİmİzİ başkalarİ gibi şu veya bu terör örgütlerine deĞil Rabbimizin takdirine, halka yaslİyoruz. Biz gücümüzü 40 yİldİr yanİmİzda daĞ gibi duran aziz milletimizden alİyoruz." diye konuştu.

"2023'E GİDEN SÜREÇTE BİZİ AĞIR İMTİHANLAR BEKLİYOR"

2023 seçimlerine hazİrlanİrken önemli imtihanlardan geçeceklerini anlatan ve muhalefete yüklenen ErdoĞan, şunlarİ söyledi, "Nasİl bu günlere akrebin kİskacİnda yoĞrularak geldiysek, 2023'e giden süreçte de bizi aĞİr imtihanlarİn beklediĞi anlaşİlİyor. Ülkemize yönelik yurtdİşİ mahreçli planlarİn yeniden devreye alİndİĞİnİ görüyoruz. Başİnİ CHP'nin çektiĞi her kesim dozunu her gün biraz daha yükselttikleri nefret söylemleriyle bu kirli planlara destek veriyor. Son günlerde CHP'li siyasetçilerin hezeyana varan beyanlarİnda çok ciddi bir artİş yaşanİyor. Nasİl 17 - 25 Aralİk girişiminde FETÖ'cülerin sözcülüĞünü yaptİlarsa, şimdi de organize suç örgütlerinden, karanlİk sosyal medya mecralarİndan medet ummaya başladİlar. Kulaklarİna ne fİsİldanİrsa, ajans önüne ne koyarsa, Türkiye düşmanlarİ bunlara ne telkin ederse onu söylemeyi siyaset zannediyorlar. Kimi taşeron basİn yayİn organlarİnİ da yedeklerine alarak AK Parti'ye, Cumhur İttifakİ'na ve siyaset kurumuna karşİ yalan ve çarpİtma üzerine kurulu bir psikolojik harekat yürütüyorlar. Parti teşkilatlarİnİ saran taciz, tecavüz, hİrsİzlİk ve yolsuzluklarla cesaretle yüzleşmek yerine kendi pisliklerini bize bulaştİrmaya çalİşİyorlar."

"AT GÖZLÜKLERİNDEN SADECE KENDİ SIR DÜNYALARINI GÖRÜYORLAR"

Muhalefetin gündeme getirdiĞi 'DoĞu Masasİ - Projesi' hakkİnda da eleştiriler gündeme getiren ErdoĞan, kendilerinin bugüne kadar DoĞu'dan ve GüneydoĞu'dan kopmadİklarİnİ dile getirerek şunlarİ söyledi, "Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan: “şimdi yeni bir adİm atİyorlar, DoĞu Masasİ, DoĞu Projesi, yahu neredeydiniz bugüne kadar. Biz bugüne kadar ne DoĞu’dan koptuk ne GüneydoĞu’dan koptuk. Devamlİ burada olduk. Bölücü terör örgütünün akİttİĞİ kandan gözyaşİndan habersizler. Evladİnİ Kandil’deki terör baronlarİna kaptİran annelerin dinmeyen yürek sİzİsİndan habersizler. Kamu görevlilerimizin fedakarlİĞİndan habersizler. Kafalarİna geçirdikleri at gözlüklerinden sadece kendi sİr dünyalarİnİ görüyor, çİkarlarİndan başka hiçbir şeyi umursamİyorlar.”

TÜM KADEMELERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Seçim çalİşmalarİ konusunda teşkilatİna seslenen ve herkesi kapİ kapİ dolaşmaya davet eden ErdoĞan, teşkilatİna şöyle seslendi, "Milletimizle irtibatİmİzİ korumamİz ve gönül baĞİmİzİ sürekli canlİ tutmamİz gerekir. Nasİl ki hayat boşluk kabul etmezse, siyasette boşluk kabul etmez. 2023 Haziranİna kadar kapİ kapİ dolaşmaya, gece gündüz demeden çalİşmaya var mİyİz?" Salondan evet yanİtİ alan ErdoĞan, "Mesele bu, ben artİk sizden müjdeler bekliyorum. Çünkü biz sahayİ boş bİrakmayacaĞİz, eĞer biz geri durursak başta bölücü örgütün uzantİlarİ olmak üzere başkalarİ muhakkak gelir bu boşluĞu doldurur. Elbette 20 yİllİk bir siyasi partinin içinde kendini dİşlanmİş hissedenler, kalbi kİrİlanlar, farklİ sebeplerle teşkilattan ayaĞİ soĞuyanlar olabilir. Bize düşen en önemli görev, gerekirse ayaklarİna giderek bu arkadaşlarİmİzİ yeniden davamİza kazandİrmaktİr. Biz milletin baĞrİndan doĞmuş, 84 milyonun her rengini temsil eden siyasi hareketiyiz. Terörü ve şiddeti övmedikçe her türlü fikre, düşünceye herkese yer vardİr. Önümüzdeki dönemde yeni üyeler, yeni yol arkadaşlarİyla saflarİmİzİ sİklaştİrİrken muhabbet iklimini daha da güçlendirmek zorundayİz. Samimiyetle çalİşİrsak, insanİmİza doĞrularİ ulaştİrİrsak istikametimiz ve istiklalimiz aydİnlİktİr."

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim