Bugün; 19 Mart 2024, Sal
Yerli Lens Suyunda 6 Milyon Kutu İhracat Hedefi
Tarih : 2021.07.24  16:54:45
OSTİM Teknik Üniversitesi ve KOSGEB iş birliĞiyle yerli lens solüsyonu üretmeye başlayan Jeomed İlaç ve SaĞlİk Ürünleri, bir yİl içinde 6 milyon kutu ihracat hedefliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanİ Mustafa Varank, yİlda yaklaşİk 120 milyon dolarlİk dİş ticaret açİĞİ verilen lens solüsyonlarİnİ, OSTİM Teknik Üniversitesi ve KOSGEB iş birliĞiyle yerli ve milli olarak üreten Jeomed İlaç ve SaĞlİk Ürünleri Aş'yi ziyaret etti.

Lens solüsyonlarİnİn şimdiye kadar yurt dİşİndan ithal edildiĞini ve bu alanda yaklaşİk 120 milyon dolar açİk verildiĞini söyleyen Varank, Türkiye'de lens kullananlarİn yerli ve milli bir ürüne kavuştuĞunu belirterek, "Katma deĞerli ve açİk verdiĞimiz ürünlerin Türkiye'de yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesine önem veriyoruz. Bu firmamİz da devletimizin farklİ desteklerinden, teşviklerinden, özellikle KOSGEB'den katkİ alarak üniversite-sanayi iş birliĞi çerçevesinde bu ürünü üretmiş oldu" dedi.

Jeomed Yönetim Kurulu Başkanİ Polat ise ilk yİllarda saĞlİk ürünlerini ithal ettiklerini, daha sonra fason olarak ilaç firmalarİna ürettirdikleri ürünleri de istedikleri kalitede bulmadİklarİ için kendi üretim tesislerini kurduklarİnİ belirtti.

Yurt dİşİndaki kongreler ve uluslararasİ fuarlara katİlarak 14'ü patentli olan ürünlerini dünyaya satmaya başladİklarİnİ dile getiren Polat, "Çünkü kullananlar pozitif geri bildirimde bulunuyor. Bu sayede Yunanistan, ABD, Rusya, Hindistan ve Ekvador dahil 51 ülkeye varan ihracat hacmimiz oluştu. ÜrettiĞimiz lens solüsyonuyla beraber ihracat hacmimizi de artİracaĞİz. 1 yİl içinde 6 milyon kutu lens suyu ihracatİ hedefliyoruz" ifadelerini kullandİ.

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim