Bugün; 19 Mart 2024, Sal
Süper İnsan BaĞİşİklİĞİnİn Formülü Bulundu
Tarih : 2021.09.10  15:37:52
ABD'de yapİlan araştİrmaya göre, koronavirüs geçiren ve üstüne bir de aşİ yaptİran insanlarİn baĞİşİklİk sistemi Kovid-19 virüsüne ve varyantlarİna karşİ süper tepki verme yeteneĞi geliştiriyor.

Bilim insanlarİ Kovid-19'u atlatan ve üstüne 2 doz koronavirüs aşİsİ yaptİran insanlar üzerinde araştİrma yaptİ. Koronavirüs aşİlarİnİn etkisi üzerine yapİlan araştİrmada "hibrit baĞİşİklİĞa" sahip hastalar, mevcut endişe verici varyantlara, insan dİşİ koronavirüslere ve hatta henüz var olmayan potansiyel olarak yeni varyantlara yanİt verme yeteneĞini gösterdi..

Rockefeller Üniversitesi'nde bu hastalarİ inceleyen virolog Theodora Hatziioannou, NPR'ye yaptİĞİ açİklamada "Bu insanlarİn aşİya inanİlmaz tepkileri var." dedi

koronavirusu.jpg

Hatziioannou "Bu insanlarİn kanİndaki antikorlar, 20 yİl önce ortaya çİkan ilk koronavirüs olan SARS-CoV-1'i bile etkisiz hale getirebilir. Bence virüsle savaşmak için en iyi konumdalar." ifadelerini kullandİ..

İmmünolog Shane Crotty Science dergisinde süper baĞİşİklİĞİn nasİl çalİştİĞİ şöyle açİkladİ; Önceki bir enfeksiyondan kaynaklanan 'doĞal baĞİşİklİk', aşİlamadan kaynaklanan baĞİşİklİktan farklİ işlev görür.

DoĞal baĞİşİklİkta, baĞİşİklİk sistemi gelecekteki koronavirüs istilasİna karşİ farklİ korumalar oluşturur. Buna, virüsün neye benzediĞini hatİrlayan ve başka bir enfeksiyon durumunda antikor üretimini uyarabilen B hücreleri ve T hücreleri dahildir.

Çalİşmalar, doĞal baĞİşİklİĞİn yedi ila sekiz ay süreceĞini ortaya koydu. Yaklaşİk bir yİl sonra, baĞİşİklİk sistemi hala bir miktar hafİzaya sahip olur ancak deĞişkenlere karşİ daha savunmasİz olabilir.

Tam da bu noktada doĞal baĞİşİklİĞİ olan biri aşİlanİrsa, aşİ, baĞİşİklİk sisteminin koronavirüs hafİzasİnİ güçlendirir.

Sonuç olarak, bir kişi Kovid iyileştikten sonra aşİlandİĞİnda, aşİ baĞİşİklİk sistemine bu virüsün ciddi bir sorun olduĞuna dair bir sinyal görevi görür ve baĞİşİklİk sistemi buna karşİ korunmak için daha fazla kaynak ayİrmasİ gerekir.

Haberi Payla :
YAşAM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim