Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Biden'e Tepki Gösterdi: Yanlİş Politikalarİnİzdan Vazgeçin
Tarih : 2021.10.09  15:41:22
ÇavuşoĞlu, "Ayrİlİkçİ, Suriye’yi bölmeye çalİşan bir terör örgütüne Amerika destek veriyor. Önce Türkiye'yi suçlamak yerine ABD, kendi bu yanlİş politikalarİndan vazgeçsin. '' dedi.

Dİşişleri Bakanİ Mevlüt ÇavuşoĞlu ve Venezuela Dİşişleri Bakanİ Felix Plasencia, Ankara'da gerçekleştirilen ikili görüşmenin ardİndan ortak basİn toplantİsİ düzenledi.

Burada önemli açİklamalarda bulunan ÇavuşoĞlu, ABD Başkanİ Joe Biden'İn Suriye kararnamesini uzatmasİna ve Türkiye'yi suçlayİcİ açİklamalarİna tepki gösterdi. Suriye ile ilgili “acil durum”u uzatan Biden, “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoĞusuna askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemleri IşİD’i yenilgiye uĞratma çabasİna zarar veriyor” iddiasİnda bulunmuştu.

ÇavuşoĞlu, Biden'İn Türkiye'yi hedef alan o mektubuna, "Öncelikle bu mektup, kopyala yapİştİr bir mektup olmuş. Bu cümleleri ve bu paragraflarİ Amerikan yönetimi daha önce de kullandİ. Aslİnda Amerikan yönetimi, Kongreye mektup yollarken ya da Amerikan halkİna bilgi verirken doĞruyu söylemiyor." sözleriyle tepki gösterdi.

Bunun sebebi olarak, ABD'nin PKK'yİ terör örgütü kabul ederken YPG ile iş birliĞi yapmasİ olduĞunu belirten ÇavuşoĞlu, ABD'nin bu örgüte çok ciddi destek verdiĞinin altİnİ çizdi.

ÇavuşoĞlu, ABD kanunlarİna göre bu durumun suç olduĞunu vurgulayarak "Burada bulunma amacİnİn da DEAş'la mücadele olmadİĞİnİ biz çok iyi biliyoruz. DEAş'la biz mücadele ettik. GöĞüs göĞse DEAş'la mücadele eden tek ordu, NATO içinde ve dünyada bizim ordumuzdur." diye konuştu.

Bu mücadele sonucunda 4 bin civarİnda teröristin öldürüldüĞünü aktaran ÇavuşoĞlu, yabancİ teröristlere yönelik ve Türkiye içinde alİnan tedbirler ile uluslararasİ mücadeleye de destek verildiĞine işaret etti.

ÇavuşoĞlu, DEAş'İn Afganistan'da güçlenmemesi için Taliban'la angajmana girmenin görüşüldüĞünü de hatİrlatarak "Peki bu teröristleri, Suriye’den oraya kim götürdü? 'YPG, mücadele etti' diyorlar ya, bunlarİ önce bazİ şehirlerden otobüslerle taşİdİlar sonra uçaklarla aldİlar, götürdüler Afganistan'a bİraktİlar." diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ SUÇLAMAK YERİNE KENDİ YANLIş POLİTİKALARINDAN VAZGEÇSİN"

ABD'nin Suriye ve Irak politikalarİyla birlikte tüm politikalarİnİn Avrupa'da ve NATO'da tartİşİldİĞİnİ kaydeden ÇavuşoĞlu, tüm bunlarİn plansİz ve öngörüsüzce yapİldİĞİnİ kaydetti.

ÇavuşoĞlu, bu plansİz politikalarİn etkisinin Afganistan'da ve Irak'ta görüldüĞüne işaret ederek "Suriye’nin o bölgesinde de etkisini görüyoruz. Ayrİlİkçİ, Suriye’yi bölmeye çalİşan bir terör örgütüne Amerika destek veriyor. Önce Türkiye'yi suçlamak yerine ABD, kendi bu yanlİş politikalarİndan vazgeçsin. Ayrİca Amerikan halkİna da Amerikan Kongresine de daha dürüst davransİn. Çünkü oraya verdiĞi bilgilerde çok yanlİşlar var, düzgün ve dürüst olmayan bilgiler var." deĞerlendirmesinde bulundu.

 

Haberi Payla :
DÜNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim