Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
"KaftancİoĞlu, İl Başkanİmİz Olarak Devam Edecek"
Tarih : 2022.05.14  15:46:39
CHP'li Torun: "Canan KaftancİoĞlu ile ilgili siyaset yasaĞİ belirli bir ceza hükmüne vardİ ama biz asla bunu kabul etmiyoruz. Canan KaftancİoĞlu İstanbul il başkanİmİz olarak görevine devam edecektir"

CHP'nin geleneksel hale getirilen Büyükşehir Belediye Başkanlarİ Buluşmasİ’nİn 9’uncusu Mersin’de gerçekleştiriliyor. Buluşmaya CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardİmcİsİ Seyit Torun'un yanİ sİra Adana Büyükşehir Belediye Başkanİ Zeydan Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanİ Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanİ Yİlmaz Büyükerşen, Aydİn Büyükşehir Belediye Başkanİ Özlem ÇerçioĞlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanİ Muhittin Böcek, MuĞla Büyükşehir Belediye Başkanİ Osman Gürün, TekirdaĞ Büyükşehir Belediye Başkanİ Kadir Albayrak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanİ Lütfü Savaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanİ Tunç Soyer katİldİ. Toplantİnİn açİlİş konuşmasİnİ yapan Başkan Seçer, "Umut ediyorum; Mersin’in sİcak güneşi buradan tüm Türkiye’ye büyük bir umut olarak yansİyacaktİr” dedi.

"HER GÜN FARKLI GÜNDEM"

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardİmcİsİ Seyit Torun, Türkiye’nin olaĞanüstü günlerden geçtiĞini ve vatandaşlarİn her gün farklİ bir gündemle karşİlaştİĞİnİ kaydederken, "Gerçekten her sabah uyandİĞİmİzda yeni bir gündem. Türkiye inanİlmaz sorunlar içerisinde boĞuşuyor. Dün de Canan KaftancİoĞlu ile ilgili yargİ kararİnİ protesto etmek ve bu yargİ kararİnİ tanİmadİĞİmİzİ ifade etmek için İstanbul’daydİk. Gerçekten bu iktidar 31 Mart-23 Haziran seçimlerini hazmedebilmiş deĞil. Her süreçte ya yargİ kararİyla ya belediyelerimizi sürekli teftişlerle ya da belediyelerimize sürekli baskİ kurarak, kamu kaynaklarİnİ kapatarak, Meclis’teki çoĞunluĞunu kullanarak çalİştİrmamak, hizmet vermesini engellemek için her şeyi yapİyorlar. Sonuçta bizim belediyelerimizde farklİ partilere, iktidar partisine destek veren vatandaşlarİmİz yok mu? Belediye Başkanlarİmİz hiç kimseyi ayİrt etmeden, dİşlamadan, ötekileştirmeden hizmet veriyorlar ama bu ceberut iktidar maalesef her anlamda belediyelerimizin önünü kesiyor. Evet, Canan KaftancİoĞlu ile ilgili siyaset yasaĞİ belirli bir ceza hükmüne vardİ ama biz asla bunu kabul etmiyoruz. Canan KaftancİoĞlu İstanbul İl Başkanİmİz olarak görevine devam edecektir" dedi.

"BU BEDELİ HEP BERABER AĞIR ÖDEDİK"

İstanbul’da CHP Genel Başkanİ Kemal KİlİçdaroĞlu ile gerçekleştirdikleri ziyarete de deĞinen Torun, “İstanbul’da Genel Başkanİmİzİn başkanlİĞİnda SADAT’İ ziyaretimiz de oldu. Düşünebiliyor musunuz bu ülkenin, devletin emniyet birimleri var. Her türlü hem dİş güvenliĞi saĞlayacak hem iç güvenliĞi saĞlayacak askeri var, polisi var, istihbaratİ var ama siz kendinize özgü ne olduĞunu bilmediĞimiz bir yapİ kuruyorsunuz ve kapalİ kapİlar arkasİnda devlete karşİ bir yapİ oluşturuyorsunuz. Bunu geçmişte denediler ama bu bedeli bu millet aĞİr ödedi. Hep beraber aĞİr ödedik. Asla buna izin vermeyeceĞiz ve bu yapİnİn da ortaya çİkmasİnİ demokratik hukuk devletine yakİşİr bir şekilde takip edeceĞiz” ifadelerine yer verdi.

"BAşKANLARIMIZ GÜZEL HİZMETLER GERÇEKLEşTİRİYOR"

Karşİlarİna çİkan olumsuzluklara raĞmen CHP’li büyükşehir belediye başkanlarİnİn çok güzel hizmetler gerçekleştirdiĞini söyleyen Torun, şöyle devam etti:

“Ne yaparlarsa yapsİnlar başaramayacaklar. Bizim belediyelerimiz her türlü zorluklara raĞmen, kamu kaynaklarİnİn kendilerine kapatİlmasİna raĞmen, İller Bankasİ’nİn bir teminat mektubu vermekten imtina etmesine raĞmen, kamu bankalarİnİn kredi vermekten imtina etmesine raĞmen, bakanlİklarİn ayrİmcİ davranmasİna raĞmen başarİyla hizmet ediyorlar. Hiçbir şekilde de şikayet etmiyorlar. Vatandaşİmİzİn birincil ihtiyaçlarİnİ gidererek, öyle uçuk kaçİk projelerle de uĞraşmadan, kaynaklarİnİ da yerinde kullanarak şeffaf belediyecilik anlayİşİyla hizmet veriyorlar. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. İnanİyoruz ki sizlerin ortaya koyduĞu bu başarİ, vatandaşlarİmİzİn memnuniyeti bize genelde iktidar yolunu açacak. Yerelde başardİk, inşallah genelde de başaracaĞİz ve halkİn iktidarİnİ hep beraber kuracaĞİz. Ben bu çalİştayİn, bu buluşmanİn başarİlİ geçmesini diliyorum. İnanİyorum ki çok güzel konulara deĞinecek ve buradan çok daha donanİmlİ olarak ayrİlacaĞİz."

 

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim