Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Milli Boksör Ayşe ÇaĞİrİr, Dünya şampiyonu Oldu
Tarih : 2022.05.20  17:47:35
Uluslararasİ Boks BirliĞi tarafİndan düzenlenen Dünya Kadİnlar Boks şampiyonasİ'nda 48 kiloda milli boksör Ayşe ÇaĞİrİr, finalde Kazak Alua Balkibekova'yİ yenerek altİn madalya kazandİ.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanİn 10. gününde milli boksör Ayşe ÇaĞİrİr, 48 kiloda altİn madalya maçİna çİktİ.

İlk turda Özbek Marjona Savrieva'yİ, ikinci turda Fransİz Rim Bennama'yİ, çeyrek finalde İngiliz Demie-Jade Resztan'İ yarİ finalde ise Arjantinli Aldana Florencia Lopez'i geçen milli boksör, finalde Kazak Alua Balkibekova ile karşİlaştİ.

Müsabakanİn ilk raundunu 5-0 kaybeden Ayşe, ikinci raundu 3-2 aldİ. Son rauntta üstün bir performans sergileyen milli boksör, bu bölümü 5-0, maçİ da 3-2 kazanarak dünya şampiyonu oldu.

48 kiloda bronz madalyalar ise Arjantinli Aldana Florencia Lopez ve Bulgar Sevda Yuliyanova Asenova'ya gitti.

"EKİP OLARAK İNANDIK"

Milli takİm antrenörlerinden Nazİm YiĞit, milli boksör Ayşe ÇaĞİrİr'İn dünya şampiyonluĞu için, "Çok şükür kazandİk. Ekip olarak inandİk. İnancİn, vazgeçmemenin, doĞru çalİşmanİn sonucunu Ayşe bize gösterdi" dedi.

şampiyonada toplam 5 sİklette final maçİna çİkacaklarİnİ aktaran YiĞit, "Bugün bir tane finalimiz vardİ. Çok şükür kazandİk. Ekip olarak inandİk. İnancİn, vazgeçmemenin, doĞru çalİşmanİn sonucunu Ayşe bize gösterdi." dedi.

"BAşARI TESADÜF DEĞİL"

Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini aktaran YiĞit, "Bu başarİnİn tesadüf olmadİĞİnİ biliyorum. Bunu bekliyordum. Bundan sonraki finallerimizin de böyle geçeceĞini düşünüyorum. Bize destek olan federasyon başkanİmİza, çalİşanlarİna, kulüp başkanlarİmİza ve yetkililerine teşekkür ediyorum. Onlar bize inandİ. Biz de gereĞini yaptİk. Bu madalyayİ tüm halkİmİza armaĞan ediyoruz." ifadelerini kullandİ.

Milli takİm antrenörlerinden İsa Daştan ise milli sporcularİn 4 finale daha çİkacaĞİnİ belirterek, "Ayşe ÇaĞİrİr, bu Dünya şampiyonasİ'nda açİlİşİ yaptİ. İnşallah devamİ gelecek. Bu başarİyİ ülkemize 19 Mayİs Gençlik ve Spor Bayramİ'nda hediye ediyoruz. İnşallah diĞer sporcularİmİz da yarİn İstiklal Marşİ'mİzİ okutacak." şeklinde görüş belirtti.

Haberi Payla :
SPOR
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim