Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Japonya'da Enflasyon 7 Yİlİn Zirvesinde
Tarih : 2022.05.20  18:22:13
Japonya'da nisan ayİ tüketici fiyat endeksi (TÜFE), geçen yİlİn aynİ dönemine kİyasla yüzde 2.1 yükseldi. Böylece Mart 2015'ten bu yana ülkedeki en yüksek yİllİk enflasyon kaydedildi

Nisanda Japonya'da TÜFE, geçen senenin aynİ dönemine kİyasla yüzde 2.1 yükseliş gösterdi. Bu, tüketim vergisinin yüzde 5'ten yüzde 8'e çİkarİldİĞİ Mart 2015 sonrasİ en büyük yükseliş oranİ olarak kayda geçti.

Böylelikle enflasyonda, Japonya Merkez Bankasİnca (BoJ) gözetilen yüzde 2'lik fiyat istikrarİ hedefi son 7 yİldİr ilk kez aşİlmİş oldu.

Verilere göre, nisanda yemeklik yaĞ fiyatİ yüzde 36.5, benzin, gaz dahil enerji fiyatlarİ yüzde 19.1 artİş gösterdi. Artİş oranlarİna, Rusya-Ukrayna Savaşİ'nİn ham madde ve enerji fiyatlarİna yansİyan etkisinin görüldüĞü vurgulandİ.

BEKLENTİ YÜKSELDİ

Daiwa Securities ekonomisti Suehiro Toru, bu veriler İşİĞİnda "tüketici hassasiyetinin kötüleştiĞini ve kİsa vadeli enflasyon beklentilerinin yükseldiĞini" söyledi.

Suehiro, "Enflasyon beklentilerini doĞru bir şekilde ölçmek zor ancak ekonomiye karamsar yaklaşan kişiler, enflasyonun hİzlanacaĞİnİ bekleme eĞiliminde." dedi.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim