Bug羹n; 25 Nisan 2024, Perembe
Plaj creti 10 Bin Euro, Lahmacun 200 TL
Tarih : 2022.05.22  16:11:16
Bodrum'da yaz sezonu fiyatlar襤 belli olmaya balad襤. Buna g繹re 繹zel loca fiyatlar襤 10 bin euroya kadar 癟襤karken 繹zel plajlarda 1 lahmacun 200 TL'ye sat襤l襤yor.

Dünyan襤n en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'da yaz sezonunun balamas襤yla plaj ve otellerde hareketlilik balad襤. Farkl襤 fiyat tarifeleriyle yerli ve yabanc襤 turistlerin a襤rland襤襤 Bodrum'da özel plajlara giriler 150 liradan bal襤yor. Bu fiyat mekana göre art襤yor. Özel plajlardaki localar襤n ise geçen sene yüksek sezonda 10 bin euroya kadar ç襤kan fiyatlar襤n襤n bu y襤l da ayn襤 olmas襤 bekleniyor. Özel plajlarda 1 lahmacun 200 TL, hamburger ise içindeki malzeme ve sunum hizmetine göre 35 ile 200 TL aras襤nda sat襤a sunuluyor.

Her hizmetin bir bedeli olduunu söyleyen Bodrum Otelciler Dernei Bakan襤 Ömer Faruk Dengiz, "Daha sala yerlerde lahmacuna daha fazla fiyat ödeniyorsa orada duracaks襤n襤z. Hizmet kötüyse mutlaka hak aranmal襤d襤r. Ben bu duruma kar襤y襤m. Doru hizmet vermeyen iletmenin yüksek fiyatlar belirlemesini kabul etmiyorum" dedi.

'HER H襤ZMET襤N B襤R BEDEL襤 VAR'

Dengiz, "Her hizmetin bir fiyat襤 vard襤r. 襤yi bir marka gömlek giymenin bir bedeli olduu gibi. Daha uygun fiyatl襤 da gömlek giyebilirsiniz. Bizdeki otelcilik de hizmet de bu ekildedir. 襤yi hizmet veren otellerin, özel plajlar襤n fiyat襤 bellidir. Orta kalitedeki otellerde fiyatlar daha uygundur. Bu bedeli de verilen hizmete ödüyorsunuz. Lahmacunun fiyat襤n襤n 200 TL olmas襤n襤n mutlaka bir nedeni vard襤r. Bunun hem ürün hem de sunumunda bir hizmet kalitesi vard襤r" diye konutu.

'BODRUM'DA HER EY PAHALI ALGISI OLUMAMALI'

Dengiz, sözlerine öyle devam etti:

"Özel plajlar襤n girite müterilerine ilk balarda 150 lira gibi bir kredi aç襤yor. Bu kredinin içerisine içecek ve yiyecek al襤nabiliyor. Ayr襤ca özel plajlar襤n iletmecileri bölgenin ve denizin temizliinin sorumluluunu da üstleniyorlar. Baz襤 plajlarda verilen hizmetin bedeli 1500 liraya kadar ç襤k襤yor. Yeter ki doru hizmet yaps襤nlar. Geçen sene yüksek sezonlarda özel plajlardaki localara giri ücretleri 10 bin euroya kadar ç襤km襤t襤. Bu rakam, plajdaki bir bölümün kapanmas襤 için verilen ücret."

Dünyan襤n her yerinde yüksek, orta ve düük fiyat uygulamas襤 olduuna da dikkati çeken Dengiz, "Bodrum'da her ey pahal襤 alg襤s襤 olumamal襤, alg襤n襤n hizmete ve müteri memnuniyetine yönelmesi gerekiyor" deerlendirmesinde bulundu.

 

Haberi Payla :
E襤T襤M
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
Sitemizdeki yaz覺 , resim ve haberlerin her hakk覺 sakl覺d覺r. izinsiz veya kaynak g繹sterilemeden kullan覺lamaz.
G繹rsel Tasar覺m ve Yaz覺l覺m :
konya net haber - Y繹netim