Bugün; 16 Nisan 2024, Sal
"Eczacİlar Giderlerini Karşİlayamaz Duruma Geldi"
Tarih : 2022.10.11  16:53:37
Türk Eczacİlarİ BirliĞi (TEB) Başkanİ Arman Üney, seslerini duyurmak için 16 Ekim Pazar günü Ankara'da Büyük Eczacİ Mitingi'nde bir araya geleceklerini söyledi.

Türk Eczacİlarİ BirliĞi (TEB) Başkanİ Arman Üney, NiĞde’deki eczacİlarİn katİlİmİyla bir restoranda yapİlan toplantİnİn ardİndan gazetecilere, eczacİlarİn bazİ sİkİntİlarİnİn olduĞunu, bunlarİ uzun zamandİr dile getirdiklerini anlattİ.

Eczanelerin ekonomik çİkmazda olduĞunu belirten Üney, “Eczacİlar normal koşullarda sabit giderlerini dahi karşİlayamaz duruma geldi. Ecza depolarİna olan borçlarİnİ ödemek için kredi çekiyorlar. Krediyi de bir başka krediyle kapatİr hale geldiler. Aynİ zamanda kamudaki meslektaşlarİmİzİn çok önemli sİkİntİlarİ var.” dedi.

Eczacİlarİn hak ettiĞini istediĞini dile getiren Üney, “Sesimizi duyurmak için tüm Türkiye’yi geziyoruz. Tüm bölge eczacİ odalarİmİzda toplantİlar yaptİk. Tüm merkez heyetimiz, denetleme kurulumuz, eczacİ odasİ başkanlarİmİzla bölgelerde bir araya geldi. AldİĞİmİz karar gereĞi de 16 Ekim’de Ankara’da Büyük Eczacİ Mitingi’nde olacaĞİz. Tüm eczacİlarİmİzla, kamudaki eczacİlarİmİzla, akademisyen eczacİlarİmİzla, eczacİlİk fakültesi öĞrencilerimizle, eczane çalİşanlarİmİzla ve tabii ki tüm halkİmİzla beraber 16 Ekim Pazar günü Ankara’da olacaĞİz. Mitingde sesimizi daha güçlü şekilde duyuracaĞİz.” ifadelerini kullandİ. 

Haberi Payla :
SAĞLIK
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim