Bugün; 30 Mays 2023, Sal
Borsada Yatırımcı Sayısı 5 Milyonun Üzerinde Çıktı
Tarih : 2023.05.22  16:30:49
Merkezi Kayıt Kurulu verilerine göre borsada yatırımcı sayısı yeniden 5 milyonun üzerine çıkarak rekor seviyelere yaklaştı.

Borsada yatırımcı sayısı tekrar 5 milyonun üzerine çıktı. Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) verilerine göre borsada yatırımcı sayısı 19 Mayıs itibarıyla 5 milyon 20 bin 865 oldu.

Böylelikle 4 Mayıs itibarıyla kırılan 5 milyon 53 bin 426 kişilik rekor sonrası 12 Mayıs itibarıyla 4,87 milyona gerileyen pay senedi yatırımcı sayısı tekrar rekor seviyelere yaklaşmış oldu.

MKK Mayıs başında rekor kırılan dönemde aylık ve yıllık bazda yatırımcı sayısında yaşanan artışı açıklamıştı.

Aylık artışın yüzde 19,63 yıllık artışın ise 101,61 olduğu belirtilirken uzmanlar bu yükselişte SPK’nın son düzenlemeleri sonrasında halka arzlardan daha çok tutar alabilmek amacıyla daha çok hesap açılmasının olduğunu değerlendiriyor.

 

 

Haberi Payla :
EKONOMİ
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim