Bugün; 18 Nisan 2024, Perembe
Türkiye Seçimini Yaptı!
Tarih : 2023.05.28  20:52:17
Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin kazananı oldu. Erdoğan yüzde 52,09; Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,91 oranında oy aldı

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49,5; Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan yüzde 5,2 oy oranına sahip olmuştu. Bu seçim sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanlığı seçimi için 28 Mayıs'ta ikinci tur kararı çıkmıştı.

İKİNCİ TUR İÇİN SANDIK KURULDU

Türkiye'nin, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu. Milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti.

2. tur seçiminde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı.

HARİTADA BİR TEK HATAY DEĞİŞTİ

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan iki Cumhurbaşkanlığı seçiminde haritada tek değişiklik Hatay'da yaşandı. 14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Hatay Kemal Kılıçdaroğlu derken, 28 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan dedi.

İstanbul, Ankara, İzmir Kemal Kılıçdaroğlu derken; Trakya ile Eskişehir ve Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Tunceli, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Muş, Van, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Diyarbakır'da da Kemal Kılıçdaroğlu birinci çıktı.

 


 

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim