Bugün; 09 Aralk 2023, Cumartesi
Türk-İş Başkanı: Zamanında Konuşmak Lazım
Tarih : 2023.11.19  16:15:36
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay, "Zamanında konuşmak lazım" vurgusu yaparak asgari ücret belirlendiğinde her yere zam geldiğine dikkat çekti.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, dün Soma'da hayatını kaybeden 301 madencinin defnedildiği mezarlığı ziyaret etti. Gazetecilere açıklamasında asgari ücret ile ilgili konuşan Atalay, yüzde 27'lik vergi dilimine daha önce altı ayda girilirken artık nisanda girildiğini, vergiyle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

'NASIL GEÇİNEMEDİKLERİNİ ANLATACAKLAR'

Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçilerin masada olacağını belirterek "Onlar bu parayla nasıl geçinemediklerini anlatacaklar. Yaşayan bizzat orada oturacak. Kadın da olacak erkek de olacak" dedi.

'ASGARİ ÜCRET ÇIKTIĞINDA HER ŞEYE ZAM GELİYOR'

Asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin ise Atalay, "Asgari ücret çıktığında maalesef ülkemizde ete, süte, kiraya her şey, her yere zam geliyor. Şu anda asgari ücrete 'Evet' desen, imzalasan şubatın 1'inde olacak asgari ücret maaşı. Şu anda şubatın 1'ine 2,5 ay bir zaman var. O zamana kadar zaman olduğu için konuşmanın bir anlamı yok. Zamanında konuşmak lazım" diye konuştu.

Haberi Payla :
EĞİTİM
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim