Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Hintliler Evlenmek İçin Türkiye'ye Geliyor!
Tarih : 2017.04.16  19:36:44
Kültür ve Turizm Bakanİ Avcİ: "Antalya, Alanya'ya evlenmek için gelen Hintli sayİsİ artİyor" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanİ Nabi Avcİ, "Antalya, Alanya'ya evlenmek için gelen Hintli sayİsİ artİyor. İnşallah ekim ayİna kadar 250 Hint seyahat acentesi temsilcisi MuĞla'ya davet edilecek. BakanlİĞİmİzİn da desteĞiyle onlara MuĞla'nİn düĞün altyapİsİ gösterilecek. 18 milyon Hintli, bugün Avrupa düzeyinde harcama kabiliyetine sahip ve bunlar gidecek memleket arİyor." dedi.

Avcİ, Eskişehir'de Eti arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen "Turizm Haftasİ" açİlİş töreninde konuştu.  Turizm Haftasİ'nİn yurt genelinde ve toplumun bütün kesimlerinde turizme duyarlİlİĞİ, farkİndalİĞİ artİrmak amacİyla tesis edildiĞini anlatan Avcİ, hafta kapsamİnda düzenlenen etkinliklerin, özellikle gençler ve çocuklarda turizm, çevre ve doĞa bilincinin yerleşmesine önemli katkİ saĞladİĞİnİ vurguladİ.
Türkiye'nin turizmde son 15 yİlda iyi bir mesafe aldİĞİna dikkati çeken Avcİ, şöyle devam etti:
"2002 rakamlarİyla karşİlaştİrİldİĞİ zaman Türkiye, bugün geldiĞi yer itibarİyla dünyada 6. büyük turizm destinasyonu. Bizim milletçe biliyorsunuz, hep bütün diĞer alanlarda ilk 10'a girmek gibi bir iddiamİz, niyetimiz, gayretimiz var. Turizm sektörü çok şükür bu hedefi gerçekleştirmiş durumda. Türkiye bugüne kadar özellikle 80'li yİllarda rahmetli Özal'İn başlattİĞİ hamleyle kİyİ ve deniz turizminde ciddi mesafe aldİ. Ancak Türkiye sadece deniz, kum ve güneşten ibaret deĞil. En az onun kadar başka turizm alanlarİnda da Türkiye'nin çok büyük bir potansiyeli var. Deniz, kum, güneş turizmi, aynİ zamanda Rusya, Almanya, İngiltere pazarİ anlamİna geliyor. Oysa dünyada bugün itibarİyla 1 milyar 200 milyon insan turist olarak seyahat ediyor. Bu giderek de artacak. Bizim açİlmamİz gereken pek çok büyük pazar var. Japonya, Çin, Hindistan, Orta DoĞu, Kuzey Afrika, Latin Amerika... Buralar henüz bakir pazarlar bizim için. Biliyoruz ki bu pazarlar sadece deniz, kum, güneşe gelmiyorlar."
DÜĞÜN TURİZMİ
Hintlilerin yeni bir turizm türü icat ettiĞini ve düĞün turizmini geliştirdiĞini anlatan Avcİ, "Antalya, Alanya'ya evlenmek için gelen Hintli sayİsİ artİyor. İnşallah ekim ayİna kadar 250 Hint seyahat acentesi temsilcisi MuĞla'ya davet edilecek. Kültür ve Turizm BakanlİĞİmİzİn da desteĞiyle onlara MuĞla'nİn düĞün altyapİsİ gösterilecek. 18 milyon Hintli, bugün Avrupa düzeyinde harcama kabiliyetine sahip ve bunlar gidecek memleket arİyor." deĞerlendirmesinde bulundu.
Bakan Avcİ, şunlarİ kaydetti: "Arap turizmini biliyoruz, Araplar özellikle kİş ve gastronomi turizmine, yeme, içme kültürüne çok düşkünler. Onlara yönelik tanİtİm çabalarİmİzİ son zamanlarda artİrdİk. Geçen hafta Eskişehir'de Arap Turizm Örgütünün Genel Sekreteri ve yardİmcİsİnİ buraya davet ettik, Eskişehir'i, Kİzİlinler'i, Kİzİlinler'deki potansiyeli, termal turizm imkanlarİmİzİ, Sakarbaşİ'nİ, Kütahya, afyonkarahisar'İ onlara tanİttİk. Türkiye bugüne kadar yeterince deĞerlendirmediĞi farklİ alanlardaki potansiyellerini, kİş, kayak, saĞlİk, kongre, macera, gençlik, termal kaplİca turizmini, bunlarİ da gereĞi gibi tanİttİĞİ, gereĞi gibi tesislendirdiĞi takdirde dünyada ilk 3'e girmememiz için hiçbir neden yok."
EtkinliĞe, Vali Azmi Çelik, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ile davetliler katİldİ.

Haberi Payla :
KÜLTÜR-SANAT
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim