Bugün; 17 Mays 2024, Cuma
Tamer Tevfik SEZEN
Metni klt
Tamer Tevfik SEZEN
Türkiye İsrail Ticaretine Taze Kan!
Tarih : 2015.07.31  14:57:58

AĞustos ayİnda görevi sona erecek olan İsrail İstanbul BaşkonsolosluĞu Ticaret Ataşesi Joseph Avraham, Ege İhracatçİ Birlikleri\\\\\\\'ne veda ziyaretinde bulundu. Karşİlİklİ ticari ilişkilerin gelişmesi için Ege İhracatçİ Birlikleri ile sonuç veren birçok organizasyona birlikte imza attİklarİnİ belirten Avraham, bundan sonraki süreçte bayraĞİ meslektaşİ Mouneer Agbariya\\\\\\\'ya devredeceĞini ifade etti ve dört yİllİk görevi süresince verdikleri destekten dolayİ Ege İhracatçİ Birlikleri\\\\\\\'ne teşekkür etti.
Türkiye\\\\\\\'ye gelmenin kendi tercihi olduĞunu belirten Agbariya, meslektaşİ tarafİndan başlatİlan iyi ilişkilerin kaldİĞİ yerden katlanarak artmasİ için elinden geleni yapacaĞİnİ, uzun vadede bu ilişkinin hem ortaklİk hem de dostluk  paydasİnda her iki ülkenin yararİna ilerlemeye devam edeceĞini ifade etti. 
Politik sebeplerden dolayİ, iki ülke arasİnda yapİlan ortak komite toplantİlarİnİn maalesef altİ yİldİr gerçekleşemediĞini söyleyen Agbariya, bu süreçte karşİlİklİ çözüme kavuşturulmasİ gereken çok sayİda konunun biriktiĞini, en son 2009 yİlİnda Ankara\\\\\\\'da düzenlenen toplantİyla askİya alİnan sürecin, önümüzdeki dönemde Kudüs\\\\\\\'te yapİlacak bir toplantİyla yeniden ivmelenmesi için resmi temaslara başladİklarİnİ belirtti.
İzmir\\\\\\\'in özellikle Tel Aviv\\\\\\\'e olan benzerliĞiyle kalplerinde her zaman başka bir yeri olduĞunu ifade eden Agbariya, İzmir ve Ege Bölgesi ile İsrail arasİndaki ikili ticaretin geliştirilmesi için her türlü katkİyİ vermeye hazİr olduklarİnİ söyledi.
Ege Bölgesi’nin tarİm ürünleri, doĞaltaş ve gelinlik ihracatİ açİsİndan İsrail\\\\\\\'in büyük bir potansiyel pazar niteliĞi taşİdİĞİnİ söyleyen Ege İhracatçİ Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbİrakmaz, Ege İhracatçİ Birlikleri üyelerinin en fazla ihracat yaptİĞİ 10. ülke olan İsrail’e 2015 yİlİnİn Ocak – Haziran döneminde 122 milyon 140 bin dolar ihracat gerçekleştirdiĞini, 2014 yİlİnİn aynİ dönemine göre İsrail’e ihracatİn yüzde 3 arttİĞİnİ, Türkiye’nin İsrail\\\\\\\'e olan ihracatİnİn arttİrİlmasİ için tüm sektörlerde her türlü işbirliĞine hazİr olduklarİnİ ifade etti.
Fotoaltİ: Ege İhracatçİ Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbİrakmaz (saĞda), İsrail BaşkonsolosluĞu Ticaret Ataşesi Joseph Avraham\\\\\\\'a hatİra plaketi takdim etti.

Bu makale toplam 931 defa okunmutur
Makaleyi Payla :
Yazarn Dier Yazlar
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim