Bugün; 29 Nisan 2024, Pazartesi
MHP Lideri Bahçeli, Seçim Sonuçlarını Yorumladı
Tarih : 2024.04.16  15:09:31
MHP lideri Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, "Yerel seçimlerde milli irade tam olarak sandığa yansımamıştır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından gerçekleştirilen partisinin ilk grup toplantısında konuştu. Yerel seçimler ile genel seçimlerin doğasının farklı olduğunu belirten Bahçeli, "31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren birisinin çıkıp diğerinin indiği bir iktidar yapısı yoktur. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra rota değiştiren, hedeflerinden sapan, iddialarından cayan yerinde sayan bir Türkiye yoktur" ifadesini kullandı.

MHP lideri, muhalefetin başarısını bir kez daha, "Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da cumhurbaşkanlığı kabinesidir. Fazladan üç beş belediye başkanlığı kazanmakla yerel iktidar tantanası koparanların siyasetin nesnel gerçeklerine vakıf olmadıkları ayan beyan ortadadır. Bugün şımaranların yarın milletten şamarı yemeleri mukadderdir" sözleriyle hedef aldı.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Tüm iyi severliğimle milletimizin partimizin milletimizin bahtının açık olmasını diliyorum. İnsanından kopan siyasetçinin kaderi suya nakışlar çizmek sonunda ise dibe çakılmaktır. Siyaset nesillerin hayatını müsbet yönde etkileyip değiştirecek kılavuz olmalıdır.

'BİZİM DEMOKRASİYE BAĞLILIĞIMIZ SÖZDE DEĞİL ÖZDEDİR'

Hiç kuşkusuz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet neyi istiyor, nasıl karar veriyorsa saygımız ve sadakatimiz tamdır, tartışmasızdır. Bizim demokrasiye bağlılığımız sözde değil özdedir. Milli iradenin hükmüde toz kondurmamız düşünülemeyecektir. MHP, Türk milletine varlığını adamış, siyasetçinin değil seçmenin mutluluğunu her zaman ve her şart altında gaye dinmiştir. Buna da aynen devam edilecektir.

Bugünün sosyal ve ekonomik temeli ihtiyaç ve isteklerinin aksine siyaset yapmayacağımız gibi geleceğin planlanmasını ihmal ederek de asla mesafe alamayız. Biz görevimizin farkındayız, vizyonu yetişmeyenlerin nefeslerinin tükendiği yerde terk etmeleri, hatta farklı tesirlerin sonucu yılmaları umutsuzluk ve yılgınlık çarkına kapılmaları bundan sonra da temeldir. Ancak MHP’nin inanmış, irade göstermiş, ahlaki ve fikri olgunluğuna erişmiş hiçbir mensubunun devşirilip yarı yolda devrilmesi artık söz konusu değildir.

Türkiyemizi hak ettiği gelişmişlik statüsüne mutlaka çıkarmalıyız. Siyaset önceliğimiz, sınıflara, zümrelere şahıslara hiçbir ayrıcalık tanımadan yalnızca milletimizin tamamını tarihi perspektif içinde kucaklayan ve onun devamını amaçlayan bir kavrayışla hareket etmektir. Bizim milliyetçiliğimiz, Türk milletinin tarih içerisinde yorulmuş olan milli değerleri ile çağın birikimi olan gelişmeleri birlikte yaşatmayı, milli ile evrenseli beraberce değerlendirmeyi esas almaktır. Bu çerçevede günümüzün ekonomik teknolojik diplomatik ve diğer alanlarında gün ve gün cesameti artan ters akıntılara göğüs germeliyiz. Türk siyaset yapısını gelişen toplumun taleplerine göre milli ve manevi değerlere müzahir olacak şekilde yeniden ele almalı yeni bir anayasa ile de taçlandırmalıyız.

'TÜRK MİLLETİ HÜKMÜNÜ VERMİŞTİR'

İstanbul’un fethinin 600. Yıl dönümü olan 2053’te bu ideal gerçekleşecektir. İstikbalin ve istiklalin güvencesi Cumhur İttifakı’dır ve varlığını kararlılıkla devam ettirecektir.

Değerli milletvekillerim son bir aylık zaman diliminde geçtiğimiz ikinci demokratik etap 31 Mart seçimleridir. Türk milleti hükmünü vermiştir önümüzdeki beş yılın yerel yöneticileri seçilmiştir. Geldiğimiz bu aşamada MHP’nin 31 Mart seçimleriyle ilgili görüş ve değerlendirmeleri üç madde halinde şunlardır:

'YEREL İKTİDAR OLDUK DİYENLER HAYAL ALEMİNDEDİR'

1) 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden yaklaşık 10 ay sonra milletimiz bu defa da yerel seçim için sandık başına gitmiştir. Milletimizin hür iradesiyle verdiği demokratik karara saygılıyız seçim sonuçlarının ülkemize milletimize ve siyasi partilere hayırlı olması da temennimizdir. Yerel seçimlerin doğası ile genel seçimlerin doğası farklıdır. İkisini de birbirine karıştırmak fahiş bir yanlıştır. Yerel seçimlerde özne ve öncelik adaylar olduğu halde genel seçimlerde partilerdir. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra el değiştiren birisinin çıkıp diğerinin indiği bir iktidar yapısı yoktur. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra rota değiştiren, hedeflerinden sapan, iddialarından cayan yerinde sayan bir Türkiye yoktur. Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da cumhurbaşkanlığı kabinesidir. Fazladan üç beş belediye başkanlığı kazanmakla yerel iktidar tantanası koparanların siyasetin nesnel gerçeklerine vakıf olmadıkları ayan beyan ortadadır. Bugün şımaranların harın milletten şamarı yemeleri mukadderdir

'MİLLİ İRADE TAM VE EKSİKSİZ OLARAK SANDIĞA YANSIMAMIŞTIR'

2) 31 Mart seçimlerine katılım oranı çarpıcı şekilde düşüktür. 2019 seçimlerinde yüzde 84 olan katılım oranı 2024’te yüzde 78’e inmiştir. 31 Mart’ta yaklaşık13 milyon 300 bin vatandaşımızın sandığa gitmediği anlaşılmaktadır. Bundan dolayı milli irade tam ve eksiksiz olarak sandığa yansımamıştır. CHP genel başkanının yüzde 25’lik cam tavanı çatlatma masalını anlatmasının dayanağı da budur. Tavanı çatlamış bir partinin ayağı yere basmayacaktır.

'MİLLETİMİZİN MESAJINI ALDIK VE GEREKLİ ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK'

3) 31 Mart seçimlerine tesir eden olgulardan birisi ekonomik sıkıntılar ve emeklilerimizin yaşadığı sorunlar; diğeri ise mahalli özellik ve şartlara muhafık adayların tespitindeki bazı açmazlardır. Parti olarak milletimizin mesajını aldık ve gerekli çalışmaları başlattık. MHP ile Cumhur İttifakı’nın çok güçlü bir şekilde millete hizmet yolculuğunu sürdüreceğinden herkesin emin olması başlıca arzumdur.

"51 ili kapsamına alan il genel meclis seçimlerinde oy oranımız yüzde 16,62’dir"
Yerel seçimlerde parti oylarının doğru ve sağlıklı anlaşılması için il genel meclisi seçim sonuçlarına bakmak kaçınılmazdır. 51 ili kapsamına alan il genel meclis seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin oy oranı yüzde 16,62’dir. Şimdi televizyon bülbülü olan bir profesöre sesleniyorum, hani nerede yüzde 5’in altına inen oy oranımız? Hani nerede zayıflayan seçmen desteğimiz?"

 

Haberi Payla :
SİYASET
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim