Bugün; 27 Nisan 2024, Cumartesi
İyi Parti Lideri Akşener'den ErdoĞan'a NATO Tepkisi
Tarih : 2021.06.16  15:45:36
Akşener: "Sayİn ErdoĞan ABD Başkanİna 'dostum Biden' dedi. Dünün 'Ey Biden'İ bugünün 'dostum Biden'İ oldu. İşte size Sayİn ErdoĞan'İn bipolar dİş politika anlayİşİnİn son örneĞi"

İYİ Parti Genel Başkanİ Meral Akşener, grup toplantİsİnda konuştu. Akşener'in gündeminde Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip ErdoĞan'İn NATO Zirvesi'nde ABD Başkanİ Joe Biden ile yaptİĞİ görüşme vardİ. Akşener, ErdoĞan'a Biden ile görüşme öncesi ve sonrasİ söylemleri üzerinden yüklendi.

Akşener, ErdoĞan'İn görüşme öncesi “24 Nisan’İ gündeme getirmeden geçmeyi doĞru bulmamİz mümkün deĞil” sözlerini hatİrlatarak, "Sayİn ErdoĞan ABD Başkanİna 'dostum Biden' dedi. Dünün 'Ey Biden'İ bugünün 'dostum Biden'İ oldu. İşte size Sayİn ErdoĞan'İn bipolar dİş politika anlayİşİnİn son örneĞi. İşte size kanka diplomasisinin Türkiye'yi getirdiĞi son nokta" diye tepki gösterdi.

Akşener ayrİca önceki grup toplantİsİnda Safranbolu'daki esnafİn açtİĞİ "açİz" pankartİnİ göstermesinin ardİndan ErdoĞan'İn yaptİĞİ, "Aç olanlarİ da buyurun siz doyuruverin" sözlerine sert bir dille tepki göstererek, "Bana diyor ki 'Açlarİ da sen doyuruver' Olur in oradan doyurmayan namerttir. Sen bostan korkuluĞu musun? Sen işini yapmİyorsan milletten aldİĞİn yetkiyi sarayda sefa sürmeye kullanİyorsan milletin utancİ da sana aittir. Bu gaflet dolu sözler aslİnda bir itiraftİr. Sayİn ErdoĞan aslİnda 'Benden bir yol olmaz. Beni salİn, bana dokunmayİn' diyor. DokunacaĞİz arkadaş, öyle yok, öyle yan gel Osman yok" dedi.

Öte yandan Akşener, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede dünya genelinde önemli gelişmelere imza atan ve BioNTech aşİsİnİ geliştiren UĞur şahin ve Özlem Türeci’nin Meclis olarak Nobel Ödülü’ne aday gösterilmesini talep edeceklerini söyledi.

İYİ PARTİ'DEN NOBEL TALEBİ

Akşener'in konuşmasİndan satİr başlarİ şöyle:

"UĞur şahin ve Özlem Türeci hocalarİmİzİn kanser çalİşmalarİ konusunda çalİşmalarİnİ ilerlettiklerini biliyoruz. İşte o nedenle bugün İYİ Parti grubu olarak TBMM'nin bu iki bilim insanİmİzİ Nobel'e aday göstermesini talep edeceĞiz.

"BİPOLAR DIş POLİTİKA ANLAYIşININ SON ÖRNEĞİ"

NATO Zirvesi'ne katİldİ. Daha düne kadar verip veriştirdiĞi NATO bir anda deĞerli oluverdi. Pazartesi basİn toplantİsİnda Sayİn ErdoĞan ABD Başkanİna 'dostum Biden' dedi. Dünün 'Ey Biden'İ bugünün 'dostum Biden'İ oldu. İşte size Sayİn ErdoĞan'İn bipolar dİş politika anlayİşİnİn son örneĞi. İşte size kanka diplomasisinin Türkiye'yi getirdiĞi son nokta. ErdoĞan, soykİrİm iddiasİnİ da soracaktİ. Arkadaş oraya hesap sormaya gidiyordu. Sorabildi mi soramadİ. Büyük düşman Biden'dan dostum Biden'a savrulan şu ruh haline bakar mİsİnİz? Yazİklar olsun.

GeçtiĞimiz hafta ABD'yi Türkiye'nin en büyük milli güvenlik sorunu olarak gören havuz medyasİ bu yakİnlaşmayİ nasİl yorumlayacak merak ediyorum. Küçük ortak siyasi kİvraklİkta iktidara uyum saĞlamİş görünüyor. Minik minik ortak bu işe ne diyecek merak ediyorum.

"TÜRKİYE GERÇEKTEN BÜYÜK BİR ÜLKE"

Türkiye her geçen gün derinleşen bir yönetim kriziyle karşİ karşİya. Asİl acİ olan Türkiye çok büyük potansiyeli olan bir ülke. YaşadİĞİmİz ekonomik sorunlara, yokluĞa, fakirliĞe, dİş politikadaki savrulmalara bakmayİn. Tatile çİkmİş adalete bakmayİn. Türkiye gerçekten büyük bir ülke. Bütün mesele memleketi yönetenlerin bu zenginliĞi kimin için kullandİĞİ. Bütün mesele bir tercih meselesi. İktidar kendi çİkarlarİnİ mİ tercih ediyor yoksa milletini mi tercih ediyor meselesi.

"SEN BOSTAN KORKULUĞU MUSUN?"

Dün 'kimsesizlerin kimsesiyiz' diyerek iktidara gelenler bugün milletin açlİĞİyla dalga geçecek hale geldi. Bunu bİrakİn bir siyasinin cumhurbaşkanlİĞİ makamİna seçilmiş bir insanİn, ekonomik durumu iyi olan bir vatandaşİn dahi söylemesi ayİptİr günahtİr! Lafa gelince ellerinde imanmetre ile hepimizin imanİnİ ölçerek gezenler, komşun açken sen tok yatamazsİn. Bana diyor ki 'Açlarİ da sen doyuruver'. Olur in oradan doyurmayan namerttir. Sen bostan korkuluĞu musun?

"ÖYLE YAN GEL OSMAN YOK"

Sen işini yapmİyorsan milletten aldİĞİn yetkiyi sarayda sefa sürmeye kullanİyorsan milletin utancİ da sana aittir. Bu gaflet dolu sözler aslİnda bir itiraftİr. Sayİn ErdoĞan aslİnda 'Benden bir yol olmaz. Beni salİn, bana dokunmayİn' diyor. DokunacaĞİz arkadaş, öyle yok, öyle yan gel Osman yok.

"YÜREĞİN YETİYORSA BUYUR ER MEYDANINA"

Madem işini yapmİyorsun, madem açİ doyuramİyorsan o zaman çare de yol da belli. Sen sandİĞİ getireceksin, millet oy verecek, biz de gereĞini yapacaĞİz. Biz hazİrİz. Biz senin gibi damatlarİ, gelinleri, yeĞenleri deĞil milleti düşünüyoruz. YüreĞin yetiyorsa buyur er meydanİna.

"TÜRKİYE ASGARİ ÜCRET CENNETİ OLMUş"

'Milleti borçlandİrmayİ bİrakİn hibe desteĞi verin' dedik. Oralİ olmadİlar. OECD raporunda diyor ki Türkiye pandemide sadece borç verdi ya da borçlarİ erteledi, doĞrudan destek verilmeli yoksa Türkiye ekonomisi büyük bir yİkİm yaşayacak. KÇÖ de ay sonunda bitiyor. KÇÖ'yü sonlandİrİnca işten çİkarma yasaĞİ da son bulacak. İnsanlarİmİzİn büyük bölümü işsiz kalma riskiyle karşİ karşİya.

Uzun zamandİr ilçe ilçe esnaf geziyorum. Bugün fark ettiĞimiz şey şudur. Türkiye'nin neredeyse yüzde 70'i asgari ücrete çalİşİyor. Türkiye asgari ücret cenneti olmuş.

"EN ÜST RÜTBE GENERALLİK DEĞİL, şEHİTLİKTİR"

(Akşener babasİ şehit olan gencin kendisine gönderdiĞi mektubu okudu) Sayİn ErdoĞan, 5 maaş alanlar, 5'li çeteye ödedikleriniz, esnafİ, çiftçiyi, işsiz genci görmüyor ve onlara inanmİyorsunuz. Yahu bir şehit babasİ ve bir şehit çocuĞu. Sayİn ErdoĞan istersen ben sana bu mektubu gönderirim. Böyle bir ülkede bu çocuklarİ yaşamak zorunda bİrakmanİn bİrakİn dünyadakini de ahirette vebalini başta sen olmak üzere hepimiz nasİl ödeyeceĞiz? Azİcİk gözünü aç, in uçaklardan, yazİktİr günahtİr.

Bizim geleneklerimizde en üst rütbe generallik deĞil, şehitliktir. Benim devlet anlayİşİmda şehit ailesinin tek derdi şehidine duyduĞu hasret olmalİdİr. Bu yüzden devleti yönetenler adİna baş tacİmİz şehit ailelerimizde özür diliyorum. Çözüm basit, önce kurallarİ koyarsİn sonra gereĞini yaparsİn. şehit ailesinin barİnma, ulaşİm sorunu olamaz. şehit ailesinin gelecek derdi olamaz. şehit çocuĞunun eĞitim derdi olamaz.

"İş VATANDAşA GELİNCE ERDOĞAN'I CEBİNDE AKREP VAR"

İktidar sanki yemin etmiş gibi milletimizin, devletimizin kaynaklarİnİ heba ediyor. Nereye baksak ihya olan bir yandaş. Timur'un filleri gibiler, hiçbir şey tanİmİyorlar. İş vatandaşa gelince sayİn ErdoĞan'İn cebinde akrep var.

"5 MAAşLI DANIşMANLARININ ÖNÜNE KOYDUĞU TÜRKİYE FOTOĞRAFI SAHTE"

Madem bize inanmİyorsun o zaman o sarayİndan çİk milletin sesine kulak ver. 5 maaşlİ danİşmanlarİnİn önüne koyduĞu Türkiye fotoĞrafİ sahte sahte. Gerçeklerden kaçamazsİnİz. Unutma, gerçeklerin bir gün ortaya çİkmak gibi enteresan bir huyu vardİr.

"O SANDIK GELECEK BU İKTİDAR GİDECEK"

Hayatİmİzİn her alanİnda bİçak kemiĞe dayanmİş durumda. Çünkü Türkiye partili cumhurbaşkanlİĞİ sistemiyle öyle bir sarmala sokuldu ki nereye baksanİz yangİn yeri, nereyi tutsanİz elinizde kalİyor. Demokrasinin olmadİĞİ yerde büyüme de kalkİnma da olmaz. İşte bu yüzden partili cumhurbaşkanlİĞİ sisteminden acilen kurtulmalİyİz. Bu eĞri düzen böyle gitmez. O sandİk gelecek bu iktidar gidecek."

 

 

Haberi Payla :
GÜNCEL
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim