Bugün; 02 Mays 2024, Perembe
Varank: Haziranda Teşvik Tarihimizin Rekorunu Kİrdİk
Tarih : 2020.07.28  17:39:04
Sanayi ve Teknoloji Bakanİ Varank, "Haziranda 859 belgeyle teşvik tarihimizin rekorunu kİrdİk. 15,6 milyar liralİk yatİrİm ve 23 binin üzerinde ilave istihdam bekliyoruz." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanİ Mustafa Varank, haziranda yatİrİm iştahİnİn çok güçlü olduĞunu belirterek, düzenlenen 859 belgeyle teşvik tarihi rekoru kİrİldİĞİnİ, 15,6 milyar liralİk yatİrİm ve 23 binin üzerinde ilave istihdam beklediklerini bildirdi.

Bakan Varank, Twitter hesabİndan yaptİĞİ paylaşİmİnda, haziran ayİna ilişkin yatİrİm teşvik verilerini deĞerlendirdi.

Haziranda yatİrİm iştahİnİn çok güçlü olduĞuna işaret eden Varank, "DüzenlediĞimiz 859 belgeyle teşvik tarihimizin rekorunu kİrdİk. 15,6 milyar liralİk yatİrİm ve 23 binin üzerinde ilave istihdam bekliyoruz." bilgilerini paylaştİ.

Varank paylaşİmİnda yİlİn ilk yarİsİnda yatİrİm talebinin pandemiye raĞmen geçen senenin üzerinde olduĞuna dikkati çekerek, aylar itibarİyla düzenlenen teşvik belge sayİsİ ve yatİrİm teşvik verilerinin bulunduĞu infografiĞe de yer verdi.

Buna göre, teşvik belgesi kapsamİndaki yatİrİmlarİn yüzde 61'i imalat, yüzde 20'si enerji, yüzde 13'ü hizmetler, yüzde 3'ü tarİm, yüzde 3'ü de madencilik sektöründe bulunuyor.

Ayrİca ocak-haziran döneminde geçen yİlİn aynİ dönemine göre düzenlenen belge sayİsİnda yüzde 80, öngörülen istihdamda yüzde 40 ve sabit yatİrİmda yüzde 14'lük artİş göze çarpİyor.

Haberi Payla :
EKONOMİ
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. izinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım :
konya net haber - Yönetim