Bug羹n; 13 Mays 2024, Pazartesi
Netanyahu, Tutuklama Emri Konusunda "ok Gergin"
Tarih : 2024.04.28  14:55:47
襤srail bas覺n覺nda 癟覺kan haberlerde, Netanyahu'nun, Uluslararas覺 Ceza Mahkemesi'nin kendisi hakk覺nda 癟覺karabilecei tutuklama emri konusunda "癟ok gergin" belirtildi

襤srail Babakan覺 Binyamin Netanyahu'nun, Uluslararas覺 Ceza Mahkemesi (UCM) taraf覺ndan kendisi hakk覺nda bir tutuklama emri ç覺kar覺lmas覺 olas覺l覺覺 konusunda "doal olmayan bir ekilde gergin" olduu bildirildi.

襤srail'in Maariv gazetesinde ad覺 verilmeyen kaynaklara dayand覺r覺lan habere yer verildi.

"DOAL OLMAYAN B襤R EK襤LDE KORKTUU..."

Lahey'deki Uluslararas覺 Ceza Mahkemesi taraf覺ndan tutuklama emri ç覺kar覺lma ihtimali nedeniyle Netanyahu'nun "doal olmayan bir ekilde korktuunu ve gergin" olduu kaydedildi.

Netanyahu'nun son birkaç gün içinde bata ABD Bakan覺 Joe Biden olmak üzere kendisine yönelik tutuklama emri ç覺kar覺lmas覺n覺 engellemek amac覺yla uluslararas覺 liderler ve yetkililerle çok say覺da telefon görümesi yapt覺覺na iaret edildi.

襤srail Babakan覺n覺n, Bakan Biden'a olas覺 tutuklama emrine kar覺 harekete geçmesi için dolayl覺 olarak bask覺 yapmaya çal覺t覺覺 ifade edildi.

Netanyahu 26 Nisan'da, X sosyal medya platformundan yapt覺覺 payla覺mda, "Benim liderliimde 襤srail, kendini savunma hakk覺n覺n UCM'nin giriimiyle sars覺lmas覺na izin vermeyecek. Orta Dou'nun tek demokrasisi ve dünyan覺n tek Yahudi devletinin, liderleri ve askerlerinin yakalanmas覺 tehdidi kabul edilemez. Buna boyun emeyeceiz." ifadesini kullanm覺t覺.

NETANYAHU OLASI TUTUKLAMA KARARINA KARI GÖRÜMELER GERÇEKLET襤R襤YOR

襤srailli Kanal 13 televizyonu, Ulusal Güvenlik Konseyinin, Babakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakan覺 Yoav Gallant ve Genelkurmay Bakan覺 Herzi Halevi hakk覺nda uluslararas覺 tutuklama karar覺 ç覺kar覺lmas覺 olas覺l覺覺n覺 deerlendirdiini bildirmiti.

Netanyahu'nun UCM'nin muhtemel karar覺n覺 engellemek için Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'dan mevkidalar覺yla görüecei aktar覺lm覺t覺.

Bu balamda, 襤srail Stratejik 襤ler Bakan覺 Ron Dermer ve 襤srail'in Washington Büyükelçisi Mike Herzog'un, ABD Kongresi ve ABD Bakan覺 Joe Biden yönetimiyle temaslarda bulunaca覺 kaydedilmiti.

襤srailli yetkililerin, uluslararas覺 tutuklama kararlar覺n覺n, alt seviyedeki askerler hakk覺nda deil "politika yapanlar hakk覺nda" ç覺kmas覺n覺 bekledii belirtilmiti.

UCM'nin uluslararas覺 tutuklama karar覺 ç覺karmas覺 durumunda, 襤srail'in aralar覺nda "UCM'nin karar覺na kar覺 uluslararas覺 düzeyde siyasi kampanya balat覺lmas覺" dahil olmak üzere bir dizi "acil önlem al覺nmas覺n覺" onaylad覺覺 aktar覺lm覺t覺.

襤srail'de yay覺n yapan Kanal 12'nin 19 Nisan'daki haberinde de UCM'nin Gazze eridi'nde sava suçlar覺 iledii gerekçesiyle Netanyahu ve 襤srailli üst düzey yetkililer hakk覺nda uluslararas覺 tutuklama emri ç覺karma üzerinde çal覺t覺覺 duyurulmutu.

 

 

Haberi Payla :
DNYA
Copyright Konya Haberleri , Konya Haber   |
|
Sitemizdeki yaz覺 , resim ve haberlerin her hakk覺 sakl覺d覺r. izinsiz veya kaynak g繹sterilemeden kullan覺lamaz.
G繹rsel Tasar覺m ve Yaz覺l覺m :
konya net haber - Y繹netim